И кај нас беше црвено и ми рече докторката на секое бањање да го чистам со алкохол и чепкалка (не знам точно како се вика ама изгледа како стерилна чепкалка за уши) убаво да брцнам внатре, а на секое менување пелена да го отворам и убаво да му ставам од прашочето Банеоцин. Не е веќе црвено, после сме на контрола, па ќе видам што ќе каже. Пелената претпоставувам уште ја подвиткуваш под папочето и на бањање нели да се пази да не дојде во контакт со нечиста вода.
Мајки син ми денес три пати се искака сите три пати проливче. На ад и на доење е. До вчера се си беше супер ништо му немам сменето. Се испаничив. 11 дена сме.
Мојата беба од сам старт си заспива самичка. Ако и се преспие симзаспива. Нормално и на цицка заспива и со нишкање. Ама ако ја оставам сама ќе си заспие. @Dikinzi ти кажа
Majka takva mu e kakata momentalno ne se panici, kaj tolku mali bebinja prolivce e koga ke se iskaka poveke od 10 pati vo denot.Inaku kaj malite se javuva takva tecna stolica i toa si e sosema.normalno.
Мајки 5 ипол м сме, од пред две недели беба почна сама да се исправа за да седи и баш седнува под прав агол иако не стабилно сеуште. Дали да ја спречувам или да ја оставам? Бевме на ортопед ни рече седнување може ама некако не ми влеа доверба баш докторот.
Мајки искуство се теменици... 3ипол месеци има малата сега гледам почнале да излегуваат, а имаме бааѓи косичка?
Моето постојано цица од двете по 10-15мин. освен ноќно време само од една и за 5мин.е готов иначе 3+месеци е
I moeto bebe е 3+ ако цица од двете се прецицува и повраќа. Мислиш од зад на тилот кај шо лежи косичка да нема?
Еех толку мала и мојата заспиваше сама... пушти смукалка за 2 мин во дабок сон. Сега сме 4 и пол и многу е захтевна.
Треба да ги чешлаш и ќе паѓаат. Како под агол со чешалчето одлуштувај ги. Можеш да мачкаш со мрсна крема пред капење, после тоа да чешлаш. Кај мене не успева оти цица и заспива. Кај нас уште се меки, бели и паѓаат со чешлање, не се направени како кафеава корупка.
Мајки нистатин капките колку дена ги давате? На упатство пишува рок 7 дена по отварање а на свекрва ми во аптека и кажале 2 недели..? И од што може бебе е 15 дена денес каките му се зелени а не жолти дали е можно да настинало прв пат го изнедов надвор
Аи ако може да ми кажете дали давате пробиотик на бебе 2 недели? Јас давам само к1+д3 и од вчера почнав со колиеф 2-3 пати во денот по 4 капки.. Само на мајчино млеко е.
Леле после колку дена гледам дека си ме тагнала. Или не ми излегло во нотификации или толку ми гледале очите. Добро сме, уште комбинирано е со ад и со цицање. Конечно малку повеќе млеко ми надојде, од вчера почнав да ги осеќам градите дека се полнат, ме пецкаат. Сега ќе почнам со еден оброк помалку ад, се надевам дека ќе успеам целосно да исфрлам. Само одма ми се успива на града. Пробувам го будам и тој цел ден би седел на града, би си дремуцкал и би мезел млекце. Досега не ми заспал да речеш да плукне брадавица и да си заспие. Малку ако го мрднам, веднаш се буди. Секој момент го користам да е на града.
Што мислите, во кој дел од денот најубаво е да се дава пробиотик (линеекс капки давам), и дали секој ден?