Спојлер Здраво мајки.Дали некоја има искуство со вака црвено престе на ногиче? Ни препишаа маст бидејќи била инфекција од ноктето.Ме интересира дали некој знае за колку време отприлика поминува и дали може да се влоши?
Здраво, не знам дали е за тука прашањето, ама да прашам. Препорака за добар дерматолог за бебе, конкретно ми треба за атопичен дерматит. Да го види, да ми даде насока што да користам оти секој ден е се полошо и полошо. Фала ви
Имаше кај син ми вака кога беше 2 месеца отприлика, го носев на лекар и му дадоа антибиотик, гнојче имаше, ама него не го болеше ич и да ти кажам џабе му давав антибиотик, само по себе се повлече мислам, ден за ден. Ништо страшно, од ноктето е, често се дешава. Имам мислам и крема антибиотска, ставај му поарно
Скок и заби, ќе се шекнам. Температурата му помина, но сега е нервозен се сака да гриза а плаче штом ќе стави нешто во уста. Мачкав гел, бело вино, дури му држи дејство се смирува, после пак плаче. Гел ми кажаа само три пати дневно, ама што да му правам во меѓувреме? Дајте ми некој совет.
Да па исто е бекутан и еспумисан. Како и да е ќе се среди, дај малку време. Знаеш една акна да излезе па и треба некој ден, не па цревца
Леле мами кој гел го зеде. Мене овој ми го дадоа во Еурофарм Вивидент Бејби А сестра ми сега ми предложи Камистад, не знам кој е подобар.
Преѓе како сум се преплашила-го капиме малиов и тој многу плачи, како страв му е и сака некој за раце да го држи. Дали му достуде, дали водата му беше поладна или од што ги стегаше рачињата-леле кога му ја видов десната дланка и нагоре до некаде-абе модра, џигер. После кога го бришев си дојде на себе ама страшно беше. Ви се случило ли така? И да прашам, деновиве како ви се облечени бебушите по дома?
Леле душиче, можам да замислам како ти било. Иначе, претходните денови додека врнеше беше по боди на кратки и шпикозни, а од вчера боди на долги и панталончиња.
100 пати ми се има десено. Помодрува од што го стегаш, пробај полабаво да го држиш. Мене ми се дешава уште кога му мијам газе у таква ни е позата, често му помодрува едната рака. Само стегање е во прашање, не плаши се. Инаку за водата, немаат гајле од ладна, повеќе плачат од жешка вода. Пробувај ја, ќе се научите.