@0ли @lavinija28 Еве рецепт за бомбиците.Го добив во болницата,на подготвителните часови. -1кг житни снегулки(ситно мелени)Овес,р’ж,пченица,јачмен..по желба а може и само една да одберете. -300 гр сварен интегрален ориз -350 гр путер или кокосово масло -300гр мед или алтернативен засладувач(Агаве сируп,нектар од урми..) -1 голема шолја по желба сецкани јаткасти,семки и суво овошје -1 чаша вода Во загреана нелеплива тава без масло се ставаат житарките,постојано мешајќи на средно јака темп,да добијат светло кафена нијанса.Додека се сеуште топли,се мешаат со останатите состојки а на крај внимателно се додава водата.Се меша во хомогена смеса и се оформуваат бомбици со големина од 2цм.Може да се валкаат во кокос,мелени бадеми,какао.. Дозата е голема,се чуваат во фрожидер или се замрзнуваат.Ако се направени со путер,треба да се внимава на рокот на истиот,а со кокосово масло траат и до 3 месеци.Дневно се конумираат 3-5 парчиња.Многу се вкусни,енергетски,и практични за ужинка на доилки.
Да, многу пати, тоа ако го стискаш на таа страна и помодрува многу бргу оти нема доток на крв, си му ја стегнала малку повеќе раката, после штом пуштиш си доаѓа по себе. Не се плаши Мене ми е облечена по боди на кратки и шпихозни на долги памучни и чорапчиња. Претходната недела кога беше поладно и врнеше секој ден, шпихозни плишани и облекував оти и мене ми беше ладно нон стоп и се водев по тоа. Сега се потстопли времето и потопло е и и облекувам памучни. Кратки ракави уште не сме облекле аман веќе да дојде ива лето, а на море живеам замисли и уште ладно бреејј
Ја сум жива не наспана, малава се будит со клоцање, со пафтање рачиња, кревање нозе за во уста, се турка со нозете на горе, мафта со главчето, почна да се превртува на стомаче па и тие акробации ги прави во 3 сабајле.. ааауу ауу 2 дена главоболка имам ненормална. Еве ја од 7 пејт уште не е престаната.
Скокот заврши? Мојов како да не излезе.. Еве го сеа 5ти скок, се исто како 4ти, само плус не сака да се пресоблекува, плаче памперс кога менуваме. Иначе ние сега успеавме да се превртиме од грб на меше ама не е увежбан уште па не го прави често тоа. Само врти кругови во кревет со цело тело, се ротира 360 степени и се покрива преку глава. А тек кога ќе почнат да стануваат ќе биде весело. Ајде ќе си пораснат
Заврши скокот ама како кај вас, исто како да не завршил. Единствено денски ми е мирна, се заигрува сама. Веќе неколку дена од кога и купивме подлога цврста се вежба на неа и успева да се преврти на меше, со играчки ја мамам прво и после се бори сама, ептен е упорна. Памперс не можам да сменам од тоа виткање уште од сега.
Мало е многу, од се се плаши и не е сигурно, бањањето не е секогаш уживање се додека не почне да разбира. Малава плачеше ептен, сега плачи кога ја вадам од коритце. Не паничи, пеј тивко меснички и ако плачи остани смирена. Од одпор давање подсинуваат. Ехе кој циркуз видов од свеки ја кога ја виде мојава така плачлива подсината, јас смирено си ја извадив, облеков, се понашав како да не слушам плачење, пошо ти ако исоабичиш оно уште толку се вознемирува
Не мора многу да го стискаш, оно е многу нежно сега, малку само да го фатиш посилно за него толку му треба. Да замислиш, јас кога ја држам неколку пати и она се налегне на едното раче и и помодре тоа раче оти е навалена натаму, без да ја стискам, сама она што си се намести и затоа викам не треба некоја сила голема да го стискаш, малечко е уште и за него малку само да го фатиш и толку му треба.
Добро е што е упорна. Моево лигле се нервира кога нема да успее нешто, па вика па нервозен наапан после оди смирувај го . Живец на мајка
Мами често ни се случува додека спие да се разбуди со плачење итоа мижи и плаче и некогаш се смирува на града а некогаш во мене со песнички и зборење додека не ми го слушне гласот.3 ипол месеци сме што може да му е?
Исто прави мојов. Само со нишкање, многу нишкање се смирува. Ни града ни бутур не помага. Таков е од кога е роден, не сум му мислела многу зошто прави така, бебе е плаче..
Мојов и ако икни во сонот сам си се плаши и почнува да плачи..ако не изреагирам само си презаспива..или пак ако се гребни во тегнење
Исто и синко се буди плачејќи, ама само кога нема да ме најде до него. Штом ме види или слушне, пак презаспива. И да некаде накај 3 месеци почна да го прави тоа. Сега сме 5 и пол и поретко се случува.
Здраво мамички, Денес моите близначиња полнат еден месец. Супер сме раснеме,цицаме и пиеме дохрана аптамил 1 по потреба. Раснеме а тоа значи и помалку спиеме ,плачкаме и се нушкаме
Мајки за бебе од 5 недели во ред е да е будно 4 саати и да си се смешка да си испушта некои звуци по негово и си лежи сам не плачи за во раце дури и со лежење му дадов млеко што не е обичај ?