Da dojde kaj mene 4 dena posle poragaj pa 2 dena odkako padna papoceto da go proveri , i uste ednas povtorno da vidi dali e ok papokot i ona,no jas se javiv kaj nas vo poliklinika i si pobarav patronazna sestra bidejki samo sto ja zemav od bolnica dole mi beshe mn crvena , mozebi da ne pobarav nemase da dojde ,neznam. Najubavo da si se javis da si pobaras.
@Enci200 @elenaklasik Искрено кога ја преспа цел вечер во петокот не ми беше верно Го легнав во 10, се разбуди сабајлето во 6. Во саботата и неделата исто. Ама синоќа стана во 3 да цица и се разбуди во 7 и нешто. Почнав да го бањам секоја вечер во 9, цица и одма заспива. Не знам дали е до рутинава или така му дошло тие неколку дена.
Ај понатака ќе кажеш пак како ви е. Моево пак заспива од 8 сатот и до кај 1 некогаш 2 а некогаш и порано накај 12 саатот. Нема правило.
Девојки-мајки ,дали некоја има давано лоратадин сируп на бебе? Прееска малце шетнавме, ама тревата баш ја косеа во паркчето. Заминав одма ама прв пат еве се случува, бебе кива, очињата ги чешка и црвени се. Изгледа на мене е со алергииве метнато . Па да прашам дали некоја има таква мака со бебе и што правите?
Зависи од бебето. Моево кога беше новороденче врзуваше, сега на 5 ипол месеци нема шанса да пропушти станување, како навиен е на 2 ипол саати
Ништо не ви е расипано Обично децата така прават, и орвото а еве и второто кај 3 тиот месец почнаа да ми спијат по пола саат. Не го преуспивај за џабе, ќе ти заспива на саат и пол до 2, и ќе спие само пола саат 40 мин, и нормално е
Си спие и тоа врзува по 2-3 саати ама ома вакви периоди кај што не спие и си лежи или сака во раце ама да е испраен да гледа насекаде..ако е легнат плачки одма..
Ама плаче, очите црвени од триење, се проѕева. Изледа како да му треба повеќе сон. А да, саат или саат ипол издржува буден.
За бебиња се препорачува Аерус сируп за алергија ама не на своја рака, консултација со педијатар. Ако се само очињата не давај ништо ќе му помине. Сепак се јаки сирупи.
Дали ви се потат бебушите во главчињата? Језда мојов има косиште на толкаво, ама претерано се поти. Му се цеди косата мокра, не можам да го исушам. Пред спиење утоп се прави околу вратчето , оди пресоблечи го. Читав било недостаток на витамин д, има некоја искуство?
Неконтролирано потење е дефицит на Д витамин. Мојата се потеше, откако ни ја зголемија дозата не се поте така. Али треба да забележиш дали иако е комотно облечено се поте.
Само на главата се поти. Нема врска со облеката, повеќе со температурата во собата. Кога е жешко утоп е во главата и гол да е. Сепак, ќе се консултитам со педијатар.
Бебу моја де поти во рачињата и ноџињата, и појачаја Д витамин ама гледам уште. Нон стоп ми е боса без пантолончиња.
Posle 3.5meseca Traese normalno 4do5dena i eve veke 20dena pak nemam. Uste ne e regulirano valda. I ja sakav toa da prasam kako ide posle poragaj koga ke si dojde vo normala
После 3ипол месеци, а сеуште дојам,нема врска со доење како што зборат некои. Консултирај се педијатар за витамин Д, и моево се потеше кога фатија жештините ,на цицање и при заспивање утоп,ни покачи уште една капка вигантол.