Јас симнав една српска, beba trudnoca i zdravlja. По неколку дена крварев ама на 31.05 добив саглам. И тоа ми текна дека лани ми беше на истиот ден пред да забременам
Различно е кај секоја мајка , јас и со првото и со второто дете додека дојам не добивам. Со првото баш кога престанав да дојам наредниот ден ми дојде на 11 месеци ја одбив , а второво уште малку 9 е , уште не сум добила, а исто ја дојам
@kavadar4anka Baby+ планирам да ја симнам, ја користам сеуште Pregnancy+ и секојдневно има многу корисни совети за растот и развојот на бебето во стомакот, одлична ми беше затоа ќе продолжам со Baby+, која е "продолжение"
Мене ми се јави патронажната и ми остави број кога сакам да ја барам, искрено не сакам да иде. Ама сепак многу работи ја прашав и ми помогна
Јас по малку почнав да се плашам за млеково. Приквечер околу 8 ми се поомекнати градиве, малиот тогаш многу се разлошува и плачи, трга ама само се истава и плачи корни и дури зачудена фаца прави со очињата.Стегам да проверам дали има млеко, има, ама не течи она ептен во млаз (а тој дека како алчно цица сака да му е така поколичински). Мене толку ме фаќа паника, па не знам дали плачи заради мешето, му се спие или не трга силно во ваков случај кога градиве се помеки. Пијам по една шолја чај од хумана, вода, сок јаболко...Дали знаете овој чајов за доилки од хумана колку пати се пие во ден?Јас како што читам една чаша (200мл). Имам дома и ад,за секој случај ама немам досега дадено. Тој плачејќи се изморува и заспива па кога ќе потстани вечерта цица без проблем и заспива. Мислам дека во овие моменти не е гладен туку или го боли стомачето од гасови, или му се спие ...Мн ме фааќа паника...
@Cherry333 Majka, za 10 dena nie vleguvame vo 5 skok.. znam deka pisese kako kaj vas e isto kako da ne pominal 4tiot. Malava osven so se vrati na staro so zaspivanje navecer, isto e se. Ovie dena pocna da stanuva pak na sekoj saat, se vrti, preta, se turka so nozete nanazad.. ama snosti ni bese rekordot. So vriskanje stanuvase, se vrti sama na stomak za spienje, jas oko nemam zatvoreno. Imame i beli zabcinja se poznavaat na nepcata, samo nikako da probijat, ne znam dali e i toa vo prasanje.
То е најмормално да спласнат градите, средена ти е лактацијата. Сега си имаш млеко, толку колку му е потребно на бебе за да се најјаде. Така подуени гради е само првиот месец. Ако е нервозен, во прашање се грцеви или скок. Мојава на грчеви не сакаше да цица, после 2 саати вриштење ќе попуштеше и тогаш ќе фатеше да цица и заспиваше.
И ние со спиењето малку се подоправивме кога излеговме од скокот, а сега сме некоја средина. Од 3 станувања навечер, едно е проблематично со тешко презаспивање, саат време не фаќа сосе цицање и додека се изнишкаме, ама се навикнав веќе. Запчиња и ние имаме ѕиркаат, ама не пробиле уште. На другарка малата вадеше сега заб, вика пиштење е тоа, непцата скроз отечени и болни биле. Нервоза фул. Ние не сме до тука дојдени, ама коа ќе дојдеме господ нека ни е на помош.
Кај апликацијата за пратење на скок се внесуваше датумот кога р последбиот термин за породување, а не кога е родрно бебето?
Баш напротив, термин за раѓање е битен. Некои бебиња првиот скок го имаат во 3та, некои во 5та недела.
Ние сме една недела надносени. Рачунам според последен термин. Една недела унапред ни се скоковите. И во апликацијата така пишува, due date бара
Ne sum znaela deka moze da ne dobijam dodeka dojam jas pa mislev posle poragaj sig mesec 2 ke dobijam ama sum zgresila
Супер сме. Пред некој ден влеговме во 5ти месец. Кркаме кашички и пиеме млекце. Весели сме. Растеме. Учиме нови работи, се радуваме. Почнавме да гукаме, ама како зборчиња да изговараме ама не разбирливи. Заспиваме сами без нишкање понекогаш. И така. Како сте вие? Дали може да се даваат кашички што содржат грашок, пченка и месо? Ми донесоа кашичка со месо и пченка ама незнам дали да ја дадам а пишува за 5месеци дека е. Инаку кашичката со брокула ја обожава Од кои кашички давате вие?