Не користиме Бекутан, Мустела користиме. Мислам дека не е од тоа. Дефинитивно е од растењето оти интензивно растеме (гледам по облеката) а и полека полека почна да се намалува лупењето. Му се обновува кожичката.
топ доктор е, иако не ни е матичен обавезно еднаш месечно ја носам приватно кај неа и се што ми има кажано се било на место. Многу ми се допаѓа тоа што ја прегледува малата во посебна просторија, а не во истата каде што доаѓаат болни деца. И Ленче ја бендисувам многу, порано мене ми беше матична ама морав поради одредени причини да се префрлам кај друг доктор. Не ми се верува колку мами сме си во близина, па можеме и едно кафе да договориме
zuto за кожичката што се луои не грижи се нормално е. Ќерка ми стана цела црвена и одма на педијатар,и ми рекоа нормслно било ќе и се менува кожичката. Па кога почна да се лупи по цело тело беше шлупки, ама помина и сега имаме кожа нежна како свила. Костадинка24 за носето шо да ти кажам?? Нашето е веќе повеќе од месец дена затнато. Капките моментално помагаат да се отпуши и со пумпица излегуваат. Неколку дена ни беше во ред, и пак се затна и грчи Пак. Ќе помине
Девојче а со затнато носе ви ставаа вакцини? Ние треба да одиме на вакцина а малку како да и е затнато носето, иако убаво цица не и смета ама ме фаќа страв.....
Да да со затнато босе а плус киваше и кашлаше. Еве утре пак сме на контрола дали ќе имаме ревакцина не знам. Не се плаши. Убаво ќе го прегледат бебушот и ќе го боцнат. Инаку да ве прашам нешто. Толку многу ме болат половините и кичмата, ама цел грб ме боли што ја држам ќерка ми во раце. Во план сум да купам денеска слинг марама или кенгур. Што е подобро?? Ги штедат ли половините???? Пс. Денеска правиме три месеци, влегуваме во четврти. Јупииии
Да да со затнато босе а плус киваше и кашлаше. Еве утре пак сме на контрола дали ќе имаме ревакцина не знам. Не се плаши. Убаво ќе го прегледат бебушот и ќе го боцнат. Инаку да ве прашам нешто. Толку многу ме болат половините и кичмата, ама цел грб ме боли што ја држам ќерка ми во раце. Во план сум да купам денеска слинг марама или кенгур. Што е подобро?? Ги штедат ли половините???? Maramata. Vo kengurot im e poneudobno ( ova mi e mislenje od ortoped). Probaj i vo dvete pred da kupis.
Мајки ај совет Изгледа и растат заби на малата. Дома имам асортиман од глодалки Спојлер Спојлер Спојлер Ниту една не ја сака. Се друго става во уста, рацете двете оддеднаш сака да ги стави, понекогаш со цуцла има во уста и пак сака да ги бутне рацете во усте. Да си трошам воопшто? Или да чекам ако навистина и е до тоа ќе сака и тие?
Ова за носето и кај нас е веке месец дена така,и го чистам со пумпа со капки ама јас ја чуствувам дека дише од внатре неубаво и на гради ми иде дека ко да има проблем. Два пати на педијатра и кажав дека дише неубаво дека кај градите ја чуствувам ко да има проблем,она ја слуша и ми вика се е во ред,била мала дека од носето било нареден пат пак ке зборувам за ова,нешто страв ми иде да не има некој проблем,иако вика педијатрата дека е во ред јас пак не сум арна со тоа,често ја слушам дека има мака со дишењето...
И ние крчиме, и плачеме многу вчера беше врв на сите денови до сега, 3 саати без престан плачеше. До кога вака, еве сега чекам да се разбуди да цица и крчи а на педијатар др недела оти и вакцина требасабајле да примиме, до кога со грцеви бар да се намалат се молам секој ден и ноќ 24 7 ...
Nie bevme na kontrola denes i povtorno ni stavija vakcini kako minatiot pat. Pedijaterot rece deka stom ne kacila temperatura na prvata vakcinacija, znaci dobro gi podnesuva vakcinite, ne bi trebalo i sega da kace ( se nadevam ). Usinja, glro, oci, refleks, preslusuvanje na gradi se e odlicno. Ja izvlece pedijaterot za racete i ja sedna za noseto rece deka e normalno da se zatnuva bidejki im se mali. Papceto e super. Mi rece se dodeka e na majcino mleko od nisto da ne se plasam. Za patuvanje so avion, rece pri poletuvanje i sletuvanje da cica(ili da pie voda) za da nema problem so usencata. Mozelo i kapki da se stavelo. Nie sekako ke pocekame za da si odime vo mk, oti za eden mesec pak imame vakcini. za nervozata go prasav rece isto sosema e normalno. Ponekogas salat da fatat nesto, a ne mozat a mozebi nesto om smeta. Isto i za zelenata kaka bilo normalno oti e na majcino mlelo. Se izv za lat od mob sum.
здраво мајки не знаев каде да го сместам прашањево па еве тука да прашам. моето бебе има ГЕРБ при што мора да прима хипп ар храна. пред неколку дена дознав дека храната може да биди преку фондот дали бесплатна или со партиципација не знам. дали некој знае повеќе?
I nie primivme denes vakcina go pregleda doktorkata i isto i nas ni rece deka nema mesto za panika za grcenjeto na noseto deka se mali i bila normalna pojava drugoto se si evo red ne bocnaa pa sega si nankame .
уууу вистина? И моево има исто, Ако дознаеш повеќе пиши ми лп, баш ме интересира. Нас ни го препорачаа Алернова АР кое е исто и за бебиња со нетолеранција на лактоза а тоа е 1100ден една кутија
Мамички, ајде совет. Имаме 16 дена, вчера бевме на здраво и сме паднале многу во тежина . Се роди 3300гр., од болница не испуштија со 3050гр а вчера бевме 2800 гр, . Срцето ми застана кога видов . А иначе од кога е родено само спие, едвај ја будам за цицање, и цицнува 2-3 пати и одма заспива и така се бориме ама гледам дека не ми јади доволно. Па ни рекоа да и даваме и вештачко дури да ја накрениме, еве денес веќе беше покачена на 2910гр. ама сепак многу сум загрижена. Цело време се со спиење правиме . Имала ли некоја слично искуство и дај кажете најефикасен начин за будење, оти секако пробав ама тешко ни оди . Вакво мрзливо бебенце немав видено...
не се грижи .ке се среди мало е уште,после ке ги бараш деновите кога спиело. дали има жолтица?оти од неа многу се спие.расоблекувај го голо така најдобро се будат.и побарај ја соба за доенје на фб ако не си член . .
Мајки дај помогнете ве молам . Син ми веќе една недела навечер не спие (има болка во непцата). Непцата му се напапрени уште да пукнат сини му се како дропче, има тврда столица. Резултат на тоа што ќе вади заби . Како да му помогам на малото? Жал ми е сето непце му е сино.