Jas vaka ja oblakav i mi se nafrli od toploto ,vrukici ti se toa ja rasoblekiv denta ja ostaiv samo po spikozli ili samo po bodi i dole pantaloncinja i do vecerta i se povlekoa . Ne ja oblakaj tolki. Sega mozes slobidno po kratko bodi a dole po pantaloncinja a navecer da spiete po dolgo bodi i pantaloncinja i so tenko da ja pokrivas.
Кај мене е на боди на куси, и тенки памучни панталончиња без чорапи, температурата е исто 24/25. За навечер само пижами тенки на долги. Не облекувам ништо под бодито. Ја покривам со тенок чаршав.
Затоа луѓе РАЗГОВОР и САМО РАЗГОВОР. Ако не постигнувате со разговор, тогаш едно ниво плус, покажуваш лутина, повишуваш тон, ако е погодно во дадена ситуација со тие луѓе. Ако ќутите, ќе трпите. И глупости, место најблиските да се полни разбирање и поддршка, баш тие бе тогаш ќе најдат се` да треснат. Ами ќути, ева-ева, ако не знаеш. Или прашај ме како сум, шо ми треба, како да правиш со бебето. Ова постариве некој нагон, навики, табиет ќе да е или комплекс та тие први испрчени. И да е добронамерно нивното, нека сфатат колку вриеме од навала на емоции. Буцкај буцкај, пак после леле леле зошто си кревала притисок. А бе кога треба покажете заби.
Премногу е, слекви брзо блузето раскомоти го бебе само по боди, надвор не се дише. Така на зима ја облекував и тоа за шетање. Од тоа ти е нафрлано, не е добро да се претоплува.
Не,ако цица нема потреба,млекото ти содржи се. Бебе облакам по боди на кратки/прерамки,па блузичка на долги и пантолони или хеланки.Чорапи обавезно.Капа само по бањање кратко,има коса доста и не и ставам.Тука е малце поладно од Мк.
Така правиш ризик никогаш да не се вратиш на доење, т. Е да се одбие од цицка, пошто полесно му е да влече од шише.
Нормално е да се засркнува, млекото почнува наеднаш да му иде. Ќе научи со тек на време, еве ја 4 и пол медеца е кај мене и знае да се засркне, некогаш тадури снемува воздух. Кревај го, тапкај го, после пак назад на града. Тоа е сите се така..едино што можеш да смениш е кога му иде млазот да се навалиш, и оно да дојде фактички врз твојата града, така млазот нема директно да му иде во грло. Оно се бори побрзо да голтне, ама техниката уште не му е развиена. Ќе биде со тек на време.
Јас имам купено од чико како апаратче без никаков мирис или хемија, само на звук работи и тоа за нас без шумен, се реди на креветче или количка.
Моментално боди на долги и тенки ѕиврички. Кога е посвежо носи боди на прерамки и пижамчиња. Сега кога е вака потопло боди по долги со ѕиврички или шпихозни без ништо одоздола. Ептен навечер засвежува уште, кога ќе дојде пекол жешко само по боди на кратки ќе спие.
Леле по се од сите на Форумов,мојава е најгола.. ни денски,ни на вечер не ја облекувам многу, поправо денски веќе кажав по боди на куси, денес ми преседа само по памперс, за спиење овие два вечери ми е само по боди на долги. Иначе ако е малу посвежо боди на долги и долни тенки пижамчиња. Чорапи не носи воопшто веќе месец дена. Јас се водам според мене и според мешко нејзин, ако и е топол гајле немам, ја оставам гола.
Лее и бебе синоќа само по боди на долги спиеше, ама се открива цело време и сабајле се изедов да не ми смрзнало бебето. Јас покриена спијам цело време, он отксриен