Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.108
    И како се справувавте? :D

2. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Истиот проблем го имаме, плаче во сон и скока од секое крцкање ако е загледана.. од мене не се исплашила али некни од свекор ми зајде. 4+ сме

На crazylady и elenaklasik им се допаѓа ова.
  3. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    5.193
    Моево од две недели од ко ни почнаја грчевите никако не е легнато во раце..стално е испраен или со грбчето потпрен на мене и го држам за ножиња или е на рамо со мешето накај мене свртен..иначе и мене ми велеа дека не чинело така ама па оди легни го и слушај кај шо премира и дури и ми зајдува ако е на грб..

На Dianas и lavinija28 им се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    26.273
    Никако хахах јас на праг на нервен слом,никако не сњ смируваше, одбиваше да цица тој период. Јас пазев на јадење до 4ти месец, до 3 месец си имАше грчеви и наеднаш престанаа. Хорор.

5. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Да. 10тина дена од кога и падна имаше. И нон стоп на бодито имаше засушена крв. Ништо страшно. Патронажната сестра и ставаше медицинска сол

6. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    И јас се премногу потам. Користам хидро фугал део и не смрдам. Ама нон стоп сум "мокра". Ме нервира тоа ама лек против тоа уште немам...

7. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Kaj nas padna 5 ili 6ti den vadam pelena op padna stipkata. Nisto strasno samo gledaj da ne go mokris pri banjanje a ako se namokri so pelena tapkaj samo.
    A zaso svekrva ti se da pravi? Ne e da solam pamet ama tvoe dete e ti treba se da pravis i da se ucis. Vo red e pomos ama do tolku ne
    Ipak ti si majka sega treba da se zblizite so bebe i da pogresis nisto strasno.
    Poveke bidi ti so bebe da ne se zalis posle od svekrvica...

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    @Jana06 -појма немам зш викаат дека не чини бебе исправено, затоа прашувам а нешто знам како демек "ќе му паднеле јамките"-тоа било нешто горе внатре во устата ,стварно не знам. Бабини деветини, а баш ме интерессира што е ова "јамки":D:D:Dтака мислам се викале... А да ве прашам, поискуссните мајки, од кога се ставаат во релаксатор?

9. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Da sekoja vecer vo 21:45 i traese traese vristenje do kaj 1 i taka do 2mesec

10. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Jas ja staviv sega vo 4ti mesec a ima gi stavaat i od prv vtor den. Deka ima vibracii pa gi smiruvalo grcevite

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Оф леле... Не ми спомнале уште ништо такво, ако дознаам ќе ти пишам. Сега скоро беше свеки на гости и сакав да и вратам еден тањир, ми имаше испратено за јадење и не сакаше да го земе дека до 40 дена не се земало ништо од кај бебе. Колку и да не верувам шубе ми прави.

12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Плаче тоа плачам ја и така заедно си плачеме
    Фала му на бога поминаа

На Ms allways right, *malenavolena*87, Butterfly1107 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Знам дека е пишувано на темава за зелена кака ама пак да прашам.
    Вчера и завчера му беше зелена, а сум читала тука дека е знак дека бил гладен. Не знам како, кога му давам да цица секогаш кога ќе посака и колку сака. Денеска гледав на саат и му давав на 2 саати, цицаше пократко ама бојата си беше во ред.
    Прашањето ми е зошто му беше зелена кога не сум го оставила гладен и дали да му давам вака почесто како денеска?

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас моја беба ја леткам како авионче веќе. Кога ја дигам под пазуви ја држам и така ја држам спроти мене и си говориме. Мн сака да е исправена 4+ Месеци е. У четврток имаме пак 6 валентна вакцина. Конечно бев закажала и за големата за ммр, па некни ми се разболе ми крена висока темп, грло црвено и ништо, јс откажавме вакцината

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.559
    Допаѓања:
    184.618
    Нема врска со глад. Чим кака значи јадело, иначе ќе нема што да искака. Освен ако го пие само почетното млеко и не стига до калоричното пред да смениш града.
    Зелена кака е нормална и може да трае и по неколку денови и недели. Следи си го детето, дали полни пелени, ако е гладно ќе плаче, кенка и нема да е расположено.

На Sexybaby86, crazylady, Thallia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Ke.moze ako ne ti w problem da mi go sliknes i pratis ili tuka ili vo poraka poso prv pat slusam za ovoj deo. Fala ti

17. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    I jas znam deka do 4o dena ne se dava nisto od kukata vikaat kako so ke dades kako ke si odi toa nwsto sto ke go dades taka ke si otide i mlekoto. I jas ne veruvam ama sepak ti e bas sube koa kw ti kazat takvo neso. Kaj mene na mekici koa bea mojte , tatkomi pobara mekici da pratime za babami sveki moja aa nw ne izvinete ne se dava nisto od kukata do 4o dena :) i si otidoa bez mekici

18. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Ili e gladen ili mu e nastinato stomaceto,taka mi imaat kazano. No.moze i od tvojata hrana da mu e jas pred nekoj den jadev blitva a utredenta nejzinata kakuska si bese zelena samo toj den a se predhodno i e zolta. Denta bese zelena pa posle pak si se vrati vo normala kako predh. Zolta. Moze i do tvojaya ishrana e :)

На crazylady и Jana06 им се допаѓа ова.
  19. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Внимавај и ти добро да се храниш и да пиеш течности за да имаш млекце, диети никако

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237

Јас ја ставив после една недела од раѓање

Последна измена: 17 јуни 2020