Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    5.193
    Не би сакала да сум на твое место макар што мојов го зема го нишка го шета го зборува ама џабе тој го шета јас со него заедно шетам натаму наваму...

На crazylady, *malenavolena*87, Dianas и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Да да и кај мене помага не викам не, ама коа плачат нервозен е :D Ако заплачат и двете у хор..во глава ми се слуша Џек пот :D ДИНГ ДИНГ ДИНГ ДИНГ :rofl:

На crazylady, Thallia, *malenavolena*87 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    26.273
    Успешно летање:inlove: беба си нанкаше цело време за разлика од првиот пат кога беше хорор. За чудо променава не и влијае лошо, со мајка ми си игра, ја држи, а тоа е реткост. Татичко многу ни фали ама ќе си одиме пак кај него.

На crazylady, babyboy1, *malenavolena*87 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    26.273
    И давав, и излегував на вечер. Млеко си имам уште, бабини приказни се тоа. Свекрва ми не го има доено маж ми ни една недела ама зато поштовала "правила".

На babyboy1, Thallia, *malenavolena*87 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @srce-9 ако е бебето гладно, ќе се разбуди и ќе бара. Ако си спие, не го буди, мене така ме советуваше педијатарот. Мојата е 3 ипол месеци, некогаш спие од 9 до 9 без ниедно будење :D, некогаш се буди еднаш околу 4-5 за цицање и продолжува пак до сабајле, така да ако е гладно ќе си побара. Нека си спие бебуш :)

На dunika, SanelaS и srce-9 им се допаѓа ова.
  6. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.975
    Допаѓања:
    12.289
    Моми, ве читам повеќето велите порано не ги доеле децата. треба да ја прашам мајка ми за мене како правела.
    Чудно видиш, за почитување "правила" ко шо вели @Bubish26 знаеле, ама за успешно доење не.
    За разлика од порано кога некои не доеле многу долго или и воопшто не доеле, денес се посветува многу повеќе труд кон доењето.
    Видете, човечкиот вид опстанал благодарение и на цицањето. Таа храна незаменлива за опстанок.
    А денес, и покрај тоа што има заменска храна, сепак се вреднува мајчиното млеко.

Ама теткиве и бабиве ако ги слушаме, немој вака, немој така, бабини теткини деветини, без да сме внимателни кон реални нешта за доењето, ќе ни секне сигурно млекото.

На Thallia, flower30, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    @elenaklasik во балканско опкружување и да имаш млеко ке ти секне,од стрес.

Јас сум доена,до кај 9 мес и сама сум се одбила.

Сега од што зборат сите ко да е научна фантастика да доиш или не знам какво достигнување,им се прави притисок на мајките уште непородени.Од стрес мислам дека не успеваат.
    Или па најглупата изјава евер-Немаш Млеко!
    Како може мајка да нема млеко(lalala).
    Природен еволутивен процес е тоа.
    Може да е надојдено само,а колку имам овде читано дека ги “сечат” уште во болница со такви изјави(n)

@Sexybaby86 од 9-9,школски пример имаш од бебе.Мојата ко тинејџерка на распуст се понаша,пробав секако,со будење рано(пак заспива во дневна),со заспивање од 20:30,се ококорува за пола саат и гуга(lalala),ритуали вакви-такви.Не знам каде грешам:|

На Cherry333, Thallia, *malenavolena*87 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010

Мојве двете се понашаат како тинејџерки.
    Во 22-23 заспиваат,си се будат ноќе,едната за чај,другава за млеко,поголемава на неколку саати малово почна на секој саат,па до 8 си изнаспиени,јас кома:envy:

На Dianas, flower30, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Ne davaj dohrana.ti povraka zasto e prejadeno ili ne go ostavas da zdrigne.i cicanje i dohrana mn mu doaga.

На Butterfly1107 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Нигде не грешиш, ќе дојде време кога ќе почне да спие. Ако се сеќаваш, пишував за бебка дека преку ден ИЧ не спиеше. Поминаа грчевите и почна магично да си спие, да не ја урочам (fingers) Ноќе спие од сам старт по цела ноќ, морав да ја будам да цица кога беше помала. Ама сега и денските дремки се регулираа.
    Ќе се среди и кај вас, уште е мала твојата и се прилагодува на надворешниот свет и учи што е ден и ноќ :) Грчеви ако има, тоа и те како придонесува за неспиење :whew: Ама ќе биде подобро, ќе видиш :*

На Dikinzi, mal.ecka, BY<3 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Педијатар во Јане Сандански ? Или некаде Аеродром?? препорака?

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    26.273
    Мојаваа се будеше така ама и поместив дневна дремка. Од 5 до 8 не заспива, кај 6-7 ја иставам на воздух, па одма капење после тоа и задпива пак по старо. Иначе така ќе се "наспиеше" за пола саат, па на ново се.

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  13. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    5.193
    Ова со бабини деветини што да се прави а што не живи глупости е...ние од болница одма кај девер ми појдовме не дома(дома имавме мајстори затоа) и се прибравме вечерта значи не стемни на гости и навечер излеговме надвор..така уште неколку пати значи првата недела ние се изнашетавме и јас излегувам и алишта надвор сушам па фала богу ништо не му фали

На Dianas, *malenavolena*87, Sandra456* и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Кај мене свекрва ми викаше ако се переле во машина ќе имало грчеви, на рака да се перело, и да не се сушеле навечер, ја покрај у машина за перење и во машина за сушење ги ставав :rofl: А 40 дена чекав не од бабини деветини, него шо не сакав гости дома па изговор ми беше :rofl:

На dunika, Thallia, babyboy1 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.975
    Допаѓања:
    12.289

Предизвици на раното мајчинство

На Филотеа, Thallia и Dikinzi им се допаѓа ова.
  16. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Мамички дали ги оставате бебињата сами да играат додека вие средувате по дома или за било што (секако на безбедно).... Се заигрува беба ама мама се чуствува виновно ако додека е будна не и обрнува вмимание
    Дали само јас сум таква????

На Larahappy, Dianas, elenaklasik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    7.698
    Освен на земја не е безбеден, ако се забуља во нешто го оставам, ама тоа екстремно ретко. Да си игра само да бута нешто во уста може, ама се нервира со непцата за кратко и вика. И јас се осеќам така како тебе, грижа на совест имам понекогаш, па си го земам со мене пр. во кујна и си перам садови или му спремам за ручкање, тој седи во релаксатор или хранилка и ме гледа :D. А повеќе го земам зошто не седи сам никако, во таква лепенка фаза е..

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Па нормално, они мораат да научат да се заземат за себе, ако цело време си присутна до него, ќе очекува се ти да правиш за него. Мораат да бидат некогаш сами за да преземат иницијатива и да почнат да се трудат, а воедно и мозокот да почне да размислува. Ако е мирно,имаш време за кафе, за туш, за да поседиш на интернет. Го оставаш на земја и бркаш работа .;)

На BY<3, dunika, Thallia и 4 други им се допаѓа ова.
  19. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    5.193
    Е уште ова не сум слушнала (facepalm)
    За до 40 дена и јас не сакав гости дома додуша и никој не се најави за да го вратам ради да се навикнам јас на бебе и бебе на мене а не за друго...иначе свеки моја 300 амајлии да ги наречам му нареди во креветче од темјан лук брашно па и метла мала му купила демњк да се бранел ако не е мама до него(facepalm) па ко ја собрав со се тие глуповчињата и еве до ден денес мирна си е и ништо не рече..

На Dianas, *malenavolena*87, Bubish26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Хахахахахха не могу :D:D:D(facepalm):rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На WonderGuurl, dunika, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.