1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    7.698
    Море сите разбрани од збор имате, оваа мојава ако и кажеш нешто се накострешува како мачка, рже :smoke:. Мм некогаш се расправа со неа, пак по нејзино тера. Јас сум откажана, само ќутам и викам да да повремено.

На dunika, Thallia, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Ауууу хахахахаахахахахааааа ..чириба чирибу :rofl::rofl:

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Го оставам сам и ич не се осеќам виновно ниту помалце мајка, го оставам в креветче и му ја пуштам вртелешката со музика што е поставена на креветчето, си ја гледа си претка со рачињата, отворена ми е вратата јас низ куќа си работам.

На BY<3, dunika, crazylady и 5 други им се допаѓа ова.
  4. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    5.193
    @Dikinzi
    А заборавив инсистираше и на чешле мало и огледалце...е тоа незнаеше да ми објасни зошто е ама битно така праела свекрвата незина и сега така требало...али нажалост јас не сум таа па да и угодувам на свеки:D:D

На SanelaS, Meckicja, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Не си сама и го знаеш тоа

На Cherry333 и crazylady им се допаѓа ова.
  6. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Тууууу мојата памтам кога виде дека имаме чешел купено ни држеше лекции како не сме смееле да ја чешламе (четка од чико за бебе) а во огледало пред 2 месеца кога почнав да ја носам да се гледа ме праша дали смеела она мислела дека не смее...... И да до 40 дена ноктите не се сечеле.... Беба се роди со нокти за french секако дека и ги исеков

На Cherry333, Jana06 и Meckicja им се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    За да се разубави? :^) :rofl:

На crazylady, Meckicja и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  8. Sreka16

Sreka16 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2019
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Овие денови кога е многу жешко боди на прерамки и боди на кратки во тенка врекичка, надоле голо.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Imame 24 dena , dali e mozno da pominuva vo skok vo razvoj sega ? Cel den mi pripistuva se smiruva samo na grada koa ke ja stavam , ke zaspie odma a ja ostavam odma place samo i se cica cel den se maci da zaspie ke zaspie i za 5 min stanuva , a do vcera sama si zaspivase koa i e se ok si sedese si gledase naokolu a denes kako sosema drugo dete da imam do mene , ete ja tek sega zaspa posle tolku macenje cel den :(

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Истото се случи и кај нас, издржи ги овие 2-3 дена и ќе помине. Само што му се поремети спиењето ама од друга страна таа недела најмногу качивме на килажа што ми беше клучно за да исфрлам ад. И од тогаш не заспива сам туку мора на цице или легнат врз мене.

11. Inna.v

Inna.v Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    51
    Здраво мајки, бебе е 4 недели, ппстојано сака во раце кога го оставам плаче се пробавме и количка и релаксатор не сака да седи. Денес купив кенгур на чико 0+.. Дали е безбедно да го ставам иако е 0+ малку ми е чудно кога е во него а мирен е. Од кога почнавте да ги ставате во кенгур?

12. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Epa eve izg dovolno bese denes cel den u race za da se nauci u race samo da bide mirna i da zaspiva samo u race. I eve dodeka spie ja fakam za raceto se plasi odednas gi kreva racinjata kako koga se plasat , si se izdisa i si se isplasi sama od sebe :( nz zoso vakA a kako top spiese so sakas prai i niso ne oseka a sega se plasi :( nz so da napraam , daj boze da se 2 3 dena samo

13. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.489
    Допаѓања:
    7.086
    Toa e molerov refleks zatoa gi kreva racete, dodeka da da fati nekoe tempo mu treba vreme 1 skok , pa drug skok samo trpenie vreme e potrebno i ke pomine , se ke pomine guskajte se brzo rastat dodeka da trepnes.

На Sandra456* и Jana06 им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Еве Санела ти објасни. Нема што да се плашиш, бебиња се, растат, осознаваат, сега за кратко ќе почне да те гледа, анализира, па ќе ти се насмее... За се тоа да се случи мора плачки малку, нервирање и тие не се свесни што им се случува :)

15. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Da no do vcera si spiese kako bajce sea se plasi sama.od sebe ,mislev od nesto da ne se uplasila zosto taka pravi

16. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    5.193
    Не се секирај и моево наеднаш почна од се да се штрека и да се плаши сам така ако се издиши или се удри со рацете во тегнење...и еве во раце ми е нонстоп ако го оставам се буди вака можи да спие и по 2 саати ако го држам инаку 15 мин и толку разбуден е

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    5.193
    И сама незнае зошто а ме пак да ми кажи мене...ама ајде се разбравме со збор и сега не напнува со ништо ни ова вака ни така...ама јас од старт пресеков мое дете мои одлуки од страна дофрлање јок...и така среќно си живееме:D:D
    До кога незнам хаха

На Dikinzi и Bebac им се допаѓа ова.
  18. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Леле, значи исто се', како јас да сум го пишувала ова :D

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Decata pravat ritam sami na spienje na cicanje,treba samo da gi sledite.
    Moeto od koga e rodeno cela vecer spie,se razmrduva za cicnaje i ne se bidi,si prodolziva da spie po 10 11 casa.( sto ne vazese za batko i na primer).

A za adeti ni ostavile ptemnogu niz istorijata i jas edinstven sto go pocituvav e sto ne sakav gosti prviot mesec,ne deka bliskite ne doagaa, no jas sakav mir da ni e so bebis barem 1 mes( ako e mozno so batko i i dada i).
    Ne veruvajte vo site gluposti, ne e normolno sto se procitav.
    I na kraj sto pati sum pisala,
    Decata se na majkata i tatkoto,ne na babata i na dedoto.

На babyboy1, lavinija28, *malenavolena*87 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Of of sto ubavo ste se naucile u race :) iskreno jas eve kako de porodiv izbegavan u race da ka drzam za da be mi se navikne i si sedese mirnicka no koa drug ke ti pomesa prsti i red dzabe e ti so ke prais. Sveki samo ja zima ja niska i race koa ke zaplace i ete ja se navikna u race izg vele i sega kade mi e krajot ako bara sve u race :( a ako nesto najmn nejkev koga me imam dete e da go naucam non stop da e u race i da visi pp mene samo

На babyboy1 и elimkd им се допаѓа ова.