Добро, мм се испаничил да не немал коса уште отсега Сакав со маслото од Веледа да мачкам половина час пред капење, но ќе почекам да пише некој дали е тоа океј.
Не памтам кога беба била расположена,наспана,а да е дома свеки. Не можам на раат да јадам од што плаче, сака да се бања ама кога е она тука плаче. Едвај ја заспивам на вечер, нервозна јас,нервозна малава. После 3 месеци дојдов кај мајка ми, свеки мислеше дека ќе плаче од нив дека и биле нови фаци, малава им се радува премногу и иако поминавме пат со авион, она си заспа како и обично во исто време. Мислам дека е зато што ме осеќа каква енергија имам јас.
Даа, затоа и комемторав на Cherry. Заради напната ситуација,гужва цел ред и се пореметува. Не се караме ние со свекрва ми ама не се ни мирисаме многу, инает е голем, во едно уво влегува во друго излегува, си тера по нејзино и мене тоа од кожа ме вади, само јас ја заспивам малава, па ако сум јас нервозна и она е.
И кај нас, напред нема сега му расти, од страни има и назад а смешен е има како линија низ цела глава без коса, од едната до другата страна
Во чико имаше преубави фустанчиња за дотерување. Јас барав за сликање пуфнастп сукње ама за толку мало немаше нигде, во ЛокоКроко беа за 2години..
@0ли хаха нормално е, мојава оти женско јас пукнав.. пресмешна беше, од страна без коса како со машинка помината, горе само перчиња. Косата од раѓање паѓа и потоа се обновува, до кај 6ти месец знае да паѓа. Мојава се роди со скроз црна коса,новата коса и расти плава. Мене ме интересира само до кога се менуваат очите? Мм е плав и зелени очи, на малава и се се посветли, сакам да е слика негова поши лик е цела на него.
@Bubish26 до кај 6тиот месец ке се знае со најголема сигурност(вака педијатарот ми кажа)иако статистички до 7год може да се сменат.Твојата беба ја видов на сликите во скриено катче,нејзе ке и се светли 100%,цела е плава,најмногу смеѓа ке е Мојата се роди и уште има коса за шноли и репче.Паѓа ама и нон стоп и’ се обновува. @RAK91 на бебе под 6 односно 12 мес не се препорачува крема со СПФ,содржи хемиски филтри кои се јаки и штетни за бебешката кожа.Заштити со капче и убаво спуштена настрешница на количката,или голема тетра пелена.
Prvoto moe maskudnce imase sino zeleni koga se rodi,pa posle mu stanaa maslinesti kako na tato mu, si ostanaa takvi. Vtoroto devojce ima zeleno-sini kako mene,a tretoto ima sino-sivi za sega, se nadevam ke i ostanat. Site se so plava kosa kako mene .
Едно прашање за поискусните мајки, синко често се кака и моча додека цица. А ако го пресоблечам после цицање одма бљуцка. Колку време после ццање макс да чекам за да го пресоблечам? Шубе ми е да седи мочкан и какан Едит: И нешто свеки ми вика навечер да не го пресоблекувам ќе настинел, ама некако ми нема логика покакан и помочан да седи цела вечер.
Океј е. Намачкај го пред бањање а после тоа нежно помини со четка или чешел. Мене со чико четка ми беше подобро. Навечер често бебињата се успиваат и по 4 5 часа а ако се многу мали треба да се будат за цицање. Затоа убаво е да смениш памперс да го расониш. Додека беше месец два стар, синко мочкаше многу, дури и му протекуваше, па морав да менувам памперс. После тоа не мочкаат толку навечер и ке нема потреба да менуваш за да не се расонува без потреба. Какан никако не го оставај.
Normalno e. Ke go presobleces. Toa e do 2 mesec, posle veke se menuva,nema da e taka,poretko ke kaka, a ke stava na kilaza. Ostaj ti svekrvati, ako e kakano ke go sobleces,ako e mockano nemas potreba da go budis.
Kako im teknuvaat nekoi raboti eve neznam ke nastinelo a toa sto ako e pokakano i sto ke se vospali ne e strasno...Sega na pocetokot e tska so kakanjeto i mocanjeto posle poretko ke kaka Cica go potkrevas malku ke zirnes ako e pomocano ili pokakano preslakas i si go uspivas majka.