Пак јас, немаме проблем со колкови ама за секој случај ни рекоа широк повој. Каде може да најдам од тие пелените што се перат? И бебево вчера и денес се закашла малце, незз дали е нормлно ептен сум загрижена.
Мајки што да направам бебево мое веќе трети деб не е какно а стомачето му е трвдо и само плаче. Како да му помогнам да се искака ???
Ја имам четката, ќе пробам. Во аптека Полин ги зедов, во Ново Лисиче е. И со достава до дома може, јави им се. Ги зедов со попуст 995, инаку околу 1200 мислам дека се, две одат во пакување. Инаку и мене од Ремедика ми рекоа дека е во ред и сепак да ставам, па отидов кај ортопед и ми рече да не ставам бидејќи си се супер колковите. Но верувам дека нема штета ако се става.
Ќе кашла, ќе кива, ќе хрчи, човече е, не му ја мисли толку. Ако нешто не е во ред ќе забележиш. Гаќички не знам каде има, нас ни рекоа во болница да носиме широк повој ама не му ставив. На ортопед беше супер, ортопедот не е за широк повој и онака, побитно е вежби да му правиш со отворање и затворање на ноџињата на секое менување пелена.
mamicki nekoj sovet sabajle sranuvam i gledam celo e isfrleno po grpceto, inace probuvame vkusovi vcera mu dadov batat, sega neznam dali e od hrana ili od zesko inace ednas bevme na lekar pred nedela dena mislam deka bese isto crvenilo mi kaza od toploto ama ne e oblecen mnogu na kratki rakavi i pantalocinja kusi preku den a navecer spie samo na bodi na dolgi.
Мислиш на еко-пелени? Побарај на фб - lanababy ekopeleni, само тие ги знам што се перат. За повој, нам нѝ рече доктор да му ставам до наредна контрола, во 4ти месец, уште месец нецел преостанува. Му правам вежби со отворање-затворање по неколку пати и тоа. А за кашлањето во ред е да прави така и да кива неколкупати по ред и да грчи. И мрсули да има. Да дополнам: ако мислеше на тетра пелени, има во секоја продавница за бебиња.
Исто и јас, со првото одма иако ја доев 26 месеци, а со второто уште немам. Нека е, ич не ми недостига Со прво бебе секигаш е така ама ти рекоа ако се заигрува остај го. Моја беба игра сама у креветче или релаксатор. Ако се задржам повеќе време у кујна ја зимам со мене и си говориме. Или ако и стане досадно ја шетам со мене од соба во соба. Ќе ти ги цитирам постовите Пред спиење и повеќњ пти во денот миј му ги на бебето рацете и очилките со крстена водичка. Ако немаш крстена водичка со обична водичка и не го бришај. Пробај у затемнета просторија да го заспиваш и сведи го на минимум контактот со свекрвати. Едноставно некои луѓе зрачат со негативна енергија и влијае на расположение на др човек. Особено на бебиња. Бебињата се како кучињата многу осеќаат кој каков човек е. Ти посмирена. Ако виде дека му годело на бебето прошетка излегувај секој ден. Оди кај твоите преноќи таму. Само смирено. Среќна и опуштена ѓајка, исто такво бебе. Кај некои жени треба време да се среди циклусот. Нередовен помалку крв повеќе крв итн. Првото бебе имаше смеѓа коса и по едно бањање целото ми стана ќелаво горе. Цела коса и падна само странично и остана. Сега е 6 години смеѓа кадрава коса има долга до газот. Второто бебе со црна коса како маслинка се роди, почна да и се ретчи и како да и осветлева. На тилот кај шо лежи има цел круг и таму нема коса. Јас ја пресоблекувам навечер Ако не е мн полн го оставам. инаку вчера се боцнавме со 6 валентната беба е супер гала богу. @Cherish33 @Bubish26 ептен сте опседнати со тие скокови. Баталете тие апликациии. Секое дете е посебно за себе. Пратејте си децата и сако опуштено. Можено едноставно децата се плачливи, тешко им е да заспијат и ќе се исплачат. Сведете комтакт на мимимум со свекрвите и повеќе шетајте у природа.
Не живеам јас со свекрва, шетаме по два пати на ден и обожава, не е плачлива доколку не и се спие само или некој ја чепка, а она нејќе. Правиме муабет за скокови пошо се познава бар кај мојава разлика. Спие мирно на вечер, денски почна сама да спие и наеднаш баш кога е тој скок се менува и не заспива на време како и обично, не спие мирно на вечер, се буди секој саат
Мајки до кога може да се менува бојата на очите? Мојата е 4+ и кафеави и зелени и се неможам да проценам.
Мислам дека до година може да се сменат. Бебе мое има модро плави, не верувам дека со такви ќе остане, не знам возрасен човек со такви очи. Маалкуцка тиркизно му ѕирка кај зеницата, јас имам такви очи, зелено плави, ама ќе видиме какви ќе има на крај. Мали се уште. Ние сме скоро 6 мес.
Големата кога се роди до кај 5 години имаше небесно плави очи, наеднаши се сменија очињата и сега и се зелени. Бебчево сега 4+ има кафени очиња. Ќе видиме како ќе и се променат понатака здравје
Мене ми личи од топло. Најчесто алергија покажува одма со црвенило околу усте,па се шири на торзо, па после грбче и нози. Ако не го облекуваш многу може се поти ако лежи на грбче повеќе време.
Може компирот така да направи. Не мора да значи мила, кај мене малата ако реагира ми реагира со брунчиња на нозе, а ако е појако и на меше.
Бебе ми е 2 и пол месеци и вчера и денес каката и мириса како на кисело.. Мајка ми вели дека е преладена.. Совет од што може да биде и како да се третира? Инаку се доиме и АД и давам дневно околу 100 мл
Да затоа пишав најчесто, не дека не е возможно инаку. Пример најчесто ако е од храна дава одма реакција , кај што ќе го допри на образот храната излева црвенило кое се повлечува за брзо. Ама има различни алергии така да не би знаеле. Најдобро е да го одмори 2,3 дена па да проба пак по малку.