Ај да прашам нешто. Вие што доите, јадете ли туна? Знам дека има жива затоа не јадев цела бременост, а и сега, ама викам чек да прашам еднаш барем можеби може да се јаде а? Или поарно не, оди во млекото се.....
Јас јадам еднаш неделно. Обожавам туна, а и веќе немам идеи што да јадам зашто избегнувам доста храна ради грчевите.
Да да, одмор обавезно, јас тадури скоро 2 месеца ја одмарав од портокал и мандарина, еве од неќна почнав, а лимон не давам сеа па ич. А од кикиритки еве правам пауза 5 месеца, па згора на се со коронава, нема шанса да дадам ич.
Кога си одев од болница, ми рекоа кога ќе падне папочето да почнам да му ставам. Не врз пелена, над облеката. Стави си пелена, облечи го бебето и потоа на крај пеленава.
@Dikinzi @baby mu dadov 2- 3 lazicki nakaj 12 vecerta nemase nisto sabajle ko stanav vidov crvenilo, sega mu e povleceno crveniloto, ke pauziram malku pa ke vidam dali e od kompirot.
И на моето бебенце и се појавија црвени точки на шапа и ногче откако и дадов да проба прв вкус морковче и денес не и дадов ништо ќе почекам да се повлечат па тогаш ќе и дадам нешто друго .Најверојатно е реакција од морков бидејќи откако и дадов после 4часа забележав.
Само еден совет да ви дадам, нареден пат кога ќе пробувате нови вкусови гледајте да биде тоа од сабајле. Зошто ? Затоа што некои алергиски реакции може да бидат толку многу јаки и да доведе до гушење, а вие во 12 ноќеска не ќе можете да изреагирате, од причина што дежурни има малце, а и со коронава тешко да ве примат така брзо. Затоа не си играјте, алергијата некогаш е опасна работа. Мило ми е што му поминало, нареден пат пак дајте малце, ако реагира од тоа е
da mislev na 12 napladne mislam ne e kasno neli, geska sum napisala ama sepak fala na sovetot dr pat sabajle ke davam.
Ехх ќеф па и ти, онака прашав ради промена оти се едно та исто се јаде веќе идеи немам, за промена викам иначе не ми е дошло нож до шија да јадам, знам дека еднаш ко ниеднаш ама толку време не сум јадела па нема потреба и сега, има по квалитетни други работи да се јадат од туната
Не не , не е касно тогаш Абе да ама некогаш бара душичката, па зошто да не Ајде уште малце се ќе почнеш да јадеш, кај и да е 3 месецаќе правите
Да прашам, кога ќе почниме со пробување на вкусови дали тогаш се дава вода и сокче или откакп ќе се воведе оброк? Ние сме 3+ па сакам кога ќе наполни 5месеци да почнам со вкусови
Не знам кај да пишам, ме мрзи да барам тема. Кога бевме на педијатар малиот имаше ситни брунчиња едно на лицето и едно на стомачето. Педијатарот вели инфекција и ни препиша миробакт крема, ама јас не ставав бидејќи баш под устата имаше акничка и ми беше страв да не голтне од кремата кога цица. Ставивме само 2-3 пати и му помина. Сите ми велат дека нашиов педијатар работел по шема и на сите давал скоро исти работи, и премногу антибиотици препишувал. Не го послушавме и за капките за грчеви, тој рече Бекутан ние земавме еспумисан. Можеби треба да го слушаме, ама скоро сите истото го кажуваат за него, не работел индивидуално со децата според потребите нивни, туку баш по шема. Сега на лицето има како ситни ептен ситни брунчиња ама не се истите што ги виде педијатарот, поинаку изгледаат, тие претходно беа како акнички, а овие се изгледа од што се препотува додека цица.. На овие не знам дали да мачкам нешто или не.. Инаку и на ножињата му беше сува кожата и педијатарот рече да сме земале веледа крема, ама јас имав изнакупено многу козметика и не го послушав , мачкавме лосион за тело и гледам сега е добро.
3 и пол месеци и поминати грчеви. Уште треба да избегнувам брокула, краставичка, марула и се што е зелено?