Спие преку ден. 3-4 пати по 30 минути до саат. Еве сега пример спиеше од 3 до 6 и пол. Ама најчесто околу 7 и пол заспива и спие до 9 или го будам јас за капење, потоа си цица добри 20-25 минути и спие од 10 до 5, 5 и пол мах Мислам дека од кога почнав да го бањам секој ден во 9, стекна некоја рутина.
Ќе ви се убацам малце, ме интересира дали после 3 месеци може да им се наметне некоја рутина или и порано? Пробував ама ништо од тоа, тек сега последните 2-3 дена (45 дена е) забележувам подобрување во спиењето и некако помирен е, не плаче толку. Ноќеска ми се будеше на 3 саати за разлика од порано на секој саат, конечно одморена се осеќам. Сакам и јас да фатиме некоја рутина ама тешко иде.
Рано му е. И јас пробував тогаш, ама неуспешно Преку ден кога како сега спие, битно ми е што навечер не се буди. Или ако се разбуди му давам цуцла и продолжува да спие. најчесто се будат од навика за цицање, не се секогаш гладни.
Бебето ми е 10 дена ,може ли некоја да сподели како ви изгледа еден ваш ден ,каква рутина имате во денот?
Нашата 'рутина' е следната: Спиеме колку што е можно покасно зашто веројатно ме оставил без спиење цела ноќ и не можам да функционирам. Обично се буди во 7-8 мењам пелена, цица и пак заспива,јас јадам една банана, пијам вода/сок и продолжувам со него до 10-11h. Тогаш стануваме и ни почнува денот, доручек, па му правам некои вежбички, пуштам музика и играм со него низ дома... Така се трудам да поминам време со него буден. Пред ручек го заспивам за да јадеме на раат и да одморам, се буди и пак исто зависи за што е расположен, ако е наспиен пак нешто социјално, ако не пак заспива. Накај 18h го носам неколку минути на воздух и можно е да дремне пак пред бањање или ќе кенка ако не може да заспие и веќе накај 20.30h го бањам, цица и заспива. И тука е мојот омилен дел, вечера на послужавник, грицки, сокче и нетфликс. Спие до кај 23h, цица и легнуваме заедно. Измеѓу се ова е цицање по цел ден, гушкање и пеење.
Со толку мало бебе тешко некоја рутина можеш да имаш не дека подоцна може да се фати ... ама ајде. Отприлика е можно повеќе да спие, јаде на секои 2-3 саати, го преслакаш по 10 пати на ден и подоцна напаѓаат грчеви , па доаѓаат скокови . Мајка гушкај бебе и следи го по потребите, за рутина тешко можеме да збориме ...
8nedeli i 1 den sme Veke od 4ta nedela ja banjam sekoj den vo 20h, pa jadenje i okolu 21.30 - 22.00h zaspiva i si spie dokaj 3-4 saat, jade i pak prodolzuva dokaj 6h
Мидлам дека за спиење не е баш така... Ние од почеток ја бањаме исто време и си знае дека после тоа оди цицање и спиење само како проага времето се намалува бројот на нокни подои
Не е тоа ич дремнување таман си е, нека се јави некоја чие бебе школски спие со саати... Рртки се таквите срекници