Кога беше 10 дена изгледаше така што се беше во хаос цицање спиење се ок се до 6 попладне тогаш уклучуваше аларм во 7ипол ја бањавме и 8 цицање и заспиваше а јас 15 мин после неа
Еве сум хехех моето спие два пати преку ден по 1,5-2 часа во 20ч капење , јадење и веќе 21ч е во длабок сон. Му давам уште едно шишенце пред ние да легнеме 00-01ч и се буди дури кај 5ч ,пак јаде и до 8-9ч си спиеме Инаку на ад сме и скоро 5 месеци
Јас јадам туна омилена ми е Едвај чекав да се породам за да кркнам Само нормално не секој ден. Мислам дека од еднаш неделно нема гајле.
Исто бевме до 3 месеци, само на цицање. Прво станување во 2 или 3. Сега, во 9 ипол заспа, јас во 10, во 11 дечкото пак се пробуди. Ќе заспие сега до кај 1ипол, 2 и ќе ме заебаа да ми простите саат време, може и 2. Па од 4 до 6 ќе спие. Па ќе стане во 7, 8 и толку поминала вечерта. Не да ми се плаче 3 месеци вака, полудувам. Ама еве морам да си седам на форумче за да не задремам зошто после потешко ми е
првите две дремки на моево му се по 30-40 минути, третата пладне/попладне околу 3 до 4 часа. Навечер од 8ипол е заспано, на 4 часа се буди за цицање, во просек.
Мајки дали некоја има искуство со глицерински чепчиња за бебе ? Ние сме 25 дена и имаме мака со какањето дали смеам да ставам или не ?
Mamicki imam golema griza bebusot mi e 3 meseci najprvo primetiv deka navecer ja mrda glavata levo desno I postojano mavta so racinjata Sega I pocna da se budi na sekoj saat I bez da I gi drzam racinjata vo spienje nemoze da spie , patem I koga cica postojano preta so mozete I racete molam za sovet
Тоа не е загрижувачки, бебињата така прават за да се успијат Смешно звучи ама така е , првото ми правеше така лево-десно лево-десно ама толку бргу шо мислев дека забегала Ќе помине како ќе расте
Хаха леле ја мислев само моето со главчето лево десно и така си заспиват па во сон пак лево десно, ми е страв вратот да не го шинит
Fala za odgovorot se nadevam deka kje pomine a toa sto e ne mirna vo son vo tekot na celata nok imate li takvo iskustvo a patem I koga cica e mnogu voznemirema I tesko se uspiva
Не се секирај. Бебе е. Син ми пример не сака да цица кога му се спие многу, единствено нишкање помага. За немирен во сон, се случувало по цела вечер да прета да пафта со раце, сега одреден период од ноќта го праи. Сѐ проаѓа растат бебите, ништо не му е
Ние навечер кога сме вознемирени или кога ептен му се спие толку прета и плачи, не може да заспие , не сака да цица и јас само се штрекам да не немам млеко. Тоа пиштење трае зависи 15-20 мин можеби и повеќе дури сосема не се измори. Кога е веќе преморен заспива без цицање или пак малку само ќе цицни и готов е. Наутро многу пуфка, туфка, прета, и многу како да грчи е сега дали со носот или грлото. Јас одма си велам леле испонастина детево, затнато е. Му затнувам по една ноздра, гледам диши и вака и така. Му ја затворам устата-си диши со носот. Не знам како на моменти грчи онака. Инаку, правевме брис на очињата, нема бактерија а пак си има гурелки и малку како секрет. Вчера му капнав млекце, си велам поинтензивно со камилица да чистам и да му капнувам. Не знам дали му е преладено (а надвор скоро ич не го носам, ретко за в кола со транспортер и на тараса мн кратко) од дома како би можело, топло е...
Колку ви е температурата во собата кај што спие бебе? Читав треба да биде од 18 до 20 степени. Кај нас 23 степени. Дали смеам да укључам вентилатор, ама да не врти. И како да се куртулите од досадните свекор и свекрва секој викенд? Па нерва ме фаќа. Ако не се тие тогаш золвата е. Ми иде усвет да фатам.
20тина степени е,и прозор еден сантим макс.накипен,јас мислам дека ке се угушам без свеж воздух. За вентилатор,на работа(во јасли) уклучувавме,не ептен блиску до бебињата. За второво,кажи им дека имате планови или директно дека сакаш да сте сами.Јас не сум во Мк,и баш ми годи што сме сами.Имам премирно бебе сега за сега,а во голема мера се должи и немањето гужви по дома.