@Sandra456* И јас не давам ниту вода, ниту чај 4+ мес е бебе само на доење.За грчеви јас пиев чај од ким секој ден по 2-3 пати
Мајки 12 дена денес прави бебуш. Веќе неколку дена како е нервозен, прета со рачиња и ножиња, со рачињата си го притиска лицето, се гребе, дури и кога ќе заспие има ептен лесен сон и одвреме навреме ќе испушти звук ко да приплакува... на града се смирува и влече ептен силно и лакомо иако е најаден, но вака е скроз нервозен. Не ќе да се грчеви, од она што имам читано . Совет некој?
Мајки ние денска бевме на контрола и ја примивме првата вакцина. Ушињата не и се веќе вцрвенети. Но ме загрижи тоа што кога ја измери сега излезе 5 540 некаде и нон стоп варираше бидејќи бебе мрдаше и плачеше. Минатиот понеделник ми рече 5 750 грама но и тогаш исто плачеше многу и незнам како така измери. Зарем е можно да ослабнала или сепак е до вагата ? Инаку родилна тежина и е 3 870. Само на доење сме.
Kaj nas organsko nema ni da najdes.ke prasas i ke ti kazat da organsko e a nema vrska. Od pazar si kupuvam
Некогаш ќе го ставам на града и ќе престане, ама знае и да не престане Но често го оставам и така си престанува. Уште во меше кога ми беше стално го осеќав дека ика, па знаев дека и кога ќе се роди ќе е иста песна.
Давам да цица,најчесто престанува за кратко.Ако неќе да цица,ја држам исправена,ја шеткам низ соба.Ика секој ден обавезно,особено кога ја кревам да ждригне,и се враќа плунка или така,па се засркнува и почнува да ика.
Вода уште не давам. Чај и давам од анасон или камилица на хипп. Од 3та недела и давам(патронажната ми кажа). Утре правиме 2 месеци
Ништо, сама си престанува, и да ја понудам да цица нема да сака затоа што се нацицала , ждригнала, и почнала да ика.
Mamicki bez osuda ama bebevo ic ne mi spie preku den 2x20 min. A navecer na sekoj saat se budi I place spienje nikakvo slusnav za melamil kapki od humana so melatonin dali se dobri za bebinja 3 meseci ve molam za iskustvo ako nekoj gi ima koristeno
Нема правила. Некои на 3 месеци. Синко е 10+ па уште станува да цица. Не планирам да му ги укинам ноќните подои.
Зошто осуда ? Сакаш да му дадеш нешто да го успие ? Само 2 пати ти спие во денот? Сите бебиња после 2 месеца ги фаќа тој период кога спијат по 20 или 30 мин, тој период си го поминав и со првото го минам и со второто..и не сум само јас, скоро сите го минат и нормално е. За некој 2-3 месеца ќе се врати во нормала. Детето е такво..стисни заби издржи . Или пуштај му некакви звуци, или прави му пријатна атмосфера ,мада и тоа не значи дека ќе му биде погодено. Знам ти треба одмор..ама на сите ни треба Дури си прднал станало, ј***га не е лесно..за тоа се правени