Педијатарот ни е навистина стручен, и имам потполна доверба искрено.Сакав за омегата бидејќи некои имате недоумици, па чисто што нас ни кажа. Д3 со К е неопходен, посебно ако е природен пораѓај, заради крвните садови во главчето, на кратко кажано инаку ептен на широко ни објаснуваше. Потоа само Д чист ми рече. Се се филтрира преку црн дроб и не треба да се оптоварува со многу работи. Единствено пробиотици и лактаза не го оптеретувале ни кажа. Со тоа омегата вика комерција се направи многу...па сите сте пораснати без омега и ништо не ви фали рече. Изборот е ваш, ама навистина можам да кажам се работи за педијатар пар екселанс
И јас ќе прашував за омега на следен преглед зашто не ни препиша, му давам само д3+к1 и плус доза д3, пробиотик и капки.
Убаво што сподели! Фала ти многу! А ви кажа дека до трет месец се дава Д3 со К, така? И што сега, има некоја штета ако се дава и омега? Хмм
До 3 со К1 да. Јас одлучив да не давам. Не за штета но Со омега и без исто ќе си се развива, зошто да му го оптоварувам за џабе црниот дроб. Искрено внимавам и за нас возрасните на тие работи, а не па за бебо. Давам биогаја,колипрев и д3 со к, толку само. Инаку омега и онака во лето не се препорачува колку што знам, мајка ми за холестерол пиеше ама и рекоа во аптека во лето да не ја зема
Денес сме мн плачливи, цел ден не сме покакани. Не знам дали да дадам пробиотик, капки линекс имам...
Кога не е какан бебуш а се мачи, плачи, како им помагате? Му правам вежби со ножиња, масажи....Колипрев давам...
Moјата уште не кака редовно а не ни се мачи како што гледам. Секој викенд кака тоа е 1 во недела. Сега кога ке почнам со храна ке видам дали ке има промена.. пробиотик, раЗреди го твоето млеко со вода и пробај барем вака советуваше педијатар.
Zavisi koga ste vovele prv znaci mesec do 40 dena po prviot obrok, kaj nas vtor obrok ke e vecera i ke e otprilika 3 saati pred da spie.
Мајки дали во текот на ноќта менувате памперс..на пример сношти заспа во 11 и стана дури во 3:00 му дадов шише така на спиење и си продолжи несакав да го рассонувам не му сменив памперс само мочкан беше и не беше прокиснат и го оставив до сабајле спиеше..стана во 6:30 сменивме памперс му дадов млекце и си продолжи до 8:30..незнам дали да го рассонувам вака кога спие ако е само мочкан или да го оставам нема гајле?