Во однос на грчевите и кафето, другарка не пие кафе уопште, после месец малата ја фатија грчеви огромни,само во раце кај мајка и се смируваше.
Абе ајде уште кафе да не пиеме. И онака пола јадења не ги јадеме, алкохол не пиеме. Ништо, јас кафе од почеток по едно пијам. Ама немавме грчеви нешто посебно. И не сум приметила дека го расонува мали кафето. Пијам едно најјако на свет, инаку изгинав
Ja toa sea bas si mislev , stanav sega i vikam sea so da praaam namesto kafe ? Utrinska rutina mi e toa inaku koa piev po edno malava mi spiese preku den koma beese a sea dali menja dali od grcevi ima denovi kako vcera cel den da ne spie asalno, ke zaspie i ete ti ja za 5 min oci otvireni .e sea nz dali od kafeto nemize da zaspie dali grcevi ili promena
Леле исто, посебно сега како што сме кај мајка ми и ново и е се, лустерот фаворит. Па затоа ако плаче и сака да види ја оставам да гледа се дур стварно нема сила, од 5 поручек не ја оставам ни да дреми, кај 6 сме секогаш излезени и после ветерче малу, банкање и брзо и се приспива. Иначе малава скроз на меше се сврти вчера да спие ама не се разбуди, си ги намести рачињата и продилжи, седев 1 саат до неа од страв и реков после да ја превртам за да легнам и ја и ја разбудив со плачки..
Не знам, јас му реков на докторот дека д3 к1 давам сабајле и он ми рече овие навечер давај ги. Се плашам малце, синко нема грчеви сега за сега, ваљда нема да има некој контраефект од овие
Пијам и јас кафе од старт, само без млеко оти и правеше грчеви. 2-3 ми рекоа воопшто не е проблем, како и за 1-2 чаши вино.
Мамички, кашичкитенод Дм ги имате пробано? Беби лов или оние Дм био што пишува? Хип и зедов као ајде поќе време ќе сме излезени се гадеше од нив, од Милер една продавница тука во Австрија и зедов истите состојки само отвара уста од што и се бендисаа ама за Мк сакам да знам дали се тие од Дм ок?
Јас веќе еден месец сум скоро по цел ден сама со бебе. Навечер кога ќе заплаче станувам јас. И така докај 8часот наутро. Потоа ја давам на татко и и тој се геижи за нејзе до 11.30часот додека јас спијам. Потоа станувам оти тој мора да излезе за на раб. И пуштам музика, па околу 13ч јаде, и менам памперс и ја заспивам. Додека спие(30тина минути најчесто) јас средувам малку низ дома. Кога се буди и давам чајче и одиме или во двор малку или во најблискиот парк(ако е добро времето). Потоа околу 17ч и менам памперс, па јаде и пак дремне половина саат некаде. Кога ќе се разбуди и пуштам музика и и правам вежби, па се обидувам да ја занимавам цело време за да не заспие. Во 20ч ја бањам, и давам да јаде па последните денови почнав да ја оставам сама во креветче и соба заа да заспие. Кога не успева сама тогаш ја земам и ја успивам. Во последно време е многу тешка во заспивање и некогаш цел час ја нишкам... Мм си доваѓа во 20.30ч и потоа си седам со него докај 12-1ч и си легнувам (не можам порано никако да заспијам ) и околу 3чнокеска се буди малата за јадење и се од почеток.. Сега за сега ми е добро вака Навечер се будам без проблем ама насабајле ми се плаче за спиење. Времето на јадење е секој ден приближно исто. На ад сме и 2 месеца направивме вчера
Кај мене цела недела беше таква. Ништо нејкеше ама сега си е пак нормално. Мислам дека е тоа ради 2 скок. Според календарот, во таа недела беше. Кога почнеше да рика оди па смири ја
Абе тоа ви го зборам цело време. Пиеле не пиеле, исто е. Ништо не јадев и пиев и синко имаше многу грчеви. После почнав да јадам и пијам а грчевите поминаа сами од себе.
Биогаја е пробиотик, јас ги давав директно во уста сабајлечки пред првото доење рецимо д3со к1 а пред второто биогаја.... Ама има веке месец дена не ги давам биогајата
И моето почнува така, 2 месеци и 8дена е, претпоставувам дека им се избиструва погледот па почнуваат повеќе да мафтаат со рачињата и нозете, го осознаваат светот околу себе. И на спиење сигурно е нормално, си имаат фази.
Незнам како се гледа дали е во скок. Ама ете и денес цицна 15минути и се врти наоколу да разгледува, се тегне од цице, а цревцата му кркорат.
@Bebac јас сум сама исто од многу мал, сите се на работа. Станува бебе околу 8, цица и го оставам сам во креветче додека средам креветот и се средам јас. Доручкувам и веќе му е време за дремка, поспан е од сабајле. Додека спие не смеам да мрднам зошто спие како зајак и морам да го презаспивам на секои 5 минути. Кога ќе стане спремаме јадење за него со плачки зошто не сака сам да седи, а го носам во кујна со мене да ме гледа. Ќе јаде, ќе се проврткаме низ дома, ќе измијам садовите и пак спие. После ќе стане, може на под малку да го оставам, исто и перам и пружирам алишта ако има. И поминал денот си доаѓаат од работа, го зимаат па јас некогаш ручек правам набрзински или сум со бебе. Мм ќе си поигра малку со него, баба му и дедо му, има уште една дремка, па шетаме надвор и кога ќе се вратиме бањање. Ич не се плаши што ќе бидеш сама. Бебе ќе ти спие сега често, мало е. Нема да можеш многу низ дома да работиш, ама ете маж ти кога ќе си дојде ќе завршиш по нешто. Јас тоа што сум во заедница го мразам искрено. Зошто свеки пати од ocd, па сѐ мора да биде под конец и сум под притисок цело време. И не можам да си се посветам на бебе максимално зошто само трчам да средам сѐ цакум пакум. А што го игра еднаш у денот кога он е расположен, а кога ќе викне ми го тупнува мене, не ми е помош. Кога сме двете дома за викенд, бебе не знае што со себе, многу е немирен, таа не го остава 5 секунди сам и ми прави проблеми после, само во раце бара. Дремка, што е тоа. Не можам нозе да оптегнам, како на норма сум цел ден. Да сме сами со мм друго ќе биде. Релаксирај се, кој знае поубаво твое бебе да гледа од тебе? Никој не ти треба. Има и помош и одмош, затоа сама ќе си правиш како ти одговара и кога ти одговара.
Ima li nekoja sto znae zosto biogajata gi davaat navecer ? I kako e ustvari pravilno ? Jas sabajle ako mi ima grcevi davam kolief oa.posle 15 20 min biogaja , mozebi ne e pravilno taka