Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    :coffee::sun:

А на ист спрат сте ? Малце и ја го имам тој проблем се да биде чисто и средено, ама некој друг да ми кажува да чистам не може така :D За расплакувањето ја размислувам поинаку, кога ќе се расплаче нешто сака и очекувам да ми ја вратат, а не зорле да се шета низ стан ако не знае што и е и да мисли дека самл така ќе се смири :D Ама..наместо да ти го даде, или у мојот случај да ја шета секаде низ стан, можат да се потрудат да ги заиграат децата, да пеат песнички или слично, има решение за се :D

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Давам кога ќе ми текне, не се водам според наутро или навечер. :)

На lovely12, crazylady, RAK91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    7.697
    Заедно сме скроз, чекаме станот да ни го изградат уште малку. Ќе издржиме. Инаку и јас сега покрај неа станав таква за сѐ да ми е средено, ама сепак друго е кога си завршуваш кога сакаш, а друго е кога ќе дојде од работа да замара зошто ѓубрето не е фрлено баш тогаш. Бебе плачело јбт. Нема комодитет во заедница. Абе проблеми си имам многу јас, него ајде сеа не е битно тоа. Муабетот ми беше дека е најубаво сам, зошто некогаш и помош и обратно може да биде кога ти се плетка некој друг. За играње, си играат додека мајка му мора да исчисти сѐ во сабота во 9 зошто ако фати во 11 на некој редот во мозокот ќе му се наруши. Ај да не паламудам многу, уживајте никој не ви треба, е поентата.

П. С да не биде дека ја сакам у смрдеа да седам, далеку од тоа. Ама кога си со бебе, тоа е приоритет. Ќе има некогаш и неизмиена чаша што ќе стои подолго од 15 минути. Сигурно има причина зошто нешто не е завршено на време. Јас со вакво захтевнп бебе не одмарам сигурно

Последна измена: 24 јуни 2020
    На flower30, elenaklasik, Bebac и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Од ГТЦ доле до Стружанка има една продавница Ситник се вика, амаоама ценатцена не памтамјпамтам, околу 1500 ден беше. Ептен корисна работа.

На crazylady, elimkd и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  5. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    19.857
    Какиве на бебе му се многу слузави, бојата е жолта редовно кака расположен е ама во каката има многу слуз. Од што може да е не е настинат па за да бидат мрсули. Има 4 ипол месеци.

6. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Јас по ова се водам

Прикачени фајлови:

На Atlantida1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Лошо е 2 месечно бебе да гледа понекогаш тв? Цртани на пример. Тогаш е најмирна дека и се шаренее и зјапа

8. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Welcome to the club :) i ja koa ke mi tekne obidno sabajle nekad popladne :) neka im pomaga samo pa ne e bitno koa

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Какаото ствара запек кај бебињава? И едно на ден?

10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.933
    Допаѓања:
    18.831
    Јас мислам дека едно какао не може да направи проблем. Читав дека ананас предизвикува контракции ама не верувам неколку парчиња да направат проблем.
    Се што е умерено е во ред.

На *malenavolena*87, crazylady и lavinija28 им се допаѓа ова.
  11. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    3.998
    Мојата секој ден гледа цртани и Тв општо, многу се радува дури заикува кога гледа, 3 месеци е. Зошто да е лошо? Сега новите плазма телевизори се сите заштитени и немаат зрачење како старите, ако за тоа се плашиш...

На dunika, crazylady, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Да не мислеше за развојот на детето, нели препорачуваат да не седи многу пред тв. Кај мене и двете си седеа пред тв, посебно како бебиња. Ептен ми беше од помош, тоа си гледа јас бркам на брзина работа по дома :D

На mici-22, Kallias2, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  13. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    2.607
    Исто и кај нас. 3 и пол месеци сме и го ставам пред тв си гледа цртани или музика и се радува, вика, пишти, се смее. Не го ставам подолго време, туку набрзина да завршам некоја работа.
    Не знам ни дали гледаат нешто или се им е матно?

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    2.607
    А инаку свеки моја секогаш влегува бебе кога е на подлога и вежба на стомаче и еве сега коментира Леле сирото дете, сирото дете. Јас и велам зошто е сирото не го тепам јас, си вежба. И она ме игнорира и продолжува Те мачи оваа мајка ти, ајде да те свртам на грб. Маж ми да беше ќе си го добиеше, јас и зборам ама џабе :devil:

На Larahappy, Bebac, *malenavolena*87 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162

Да ти кажам не се разбирам ич околу видот, ама знам дека догледува до одредена далечина, еве ја на скоро 5 месеца,ме гледа од едниот крај на собата, ( доста ни е широко) ама ми се смее од кога ќе се доближам до одредена далечина, значи она гледа надалеку, ама од поблиску распознава дека сум јас, од далеку ваљда уште матно гледа.

А зошто мачење ? Па тоа е вежбање , убаво е за рефлексите. Она не правела ли така ? Лежење на стомак е клучно за развојот.

На RAK91, elenaklasik и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    7.697
    Истото мајко моја греота бил. Затоа на 2 години ќе прооди ако нејзе ја слушаме (facepalm).

ТВ мое бебе не гледа, т.е гледа 3 минути и пак збеснува. Телефон повеќе му држи внимание, ама и тоа слабо.. Сега почнав со поточња очиња да го пресоблакам, зошто плаче, а песничката ја сака. Дури и заспа со нејзе, прв пат во негова кариера мирно да заспие :rofl:

На RAK91, dunika, Jana06 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.279
    Мојата е 2 ипол месеци.
    Почна да гледа тв уште одамна. И сега и пуштам канал со музика или песнички и гледа, се смешка но најмногу до сега се лаже со висечки играчки, ги рита со нозе им гука а од пред една недела забележувам со десното раче пробува да ги фаќа, се стопив кога ја видов со отворено шаче... :inlove:

На katerin4ence, Dikinzi и Dianas им се допаѓа ова.
  18. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Јас сватив пред некој ден кога изедов неколку трафл колачиња(мн убаво чоколадно топче посипано со какао) од бебе што кака од 1 до 4 пати на ден после тие колачиња добив бебе што кака едвај со мука на 2 дена.... Така да незнаѓ за другите ама ова е моето искуство

На lavinija28 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  19. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Во право си апсолутно :) за оние што знаат да бидат умерени :) јас колачињата ги земав како да не сум видела им влегов all in

На crazylady, MilaSs12, lavinija28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Оффф и ти имаш таков примерок :) и мојата греота момичката завртејте ја..... Видиш не саке... Ај на баба убавта она ела баба да те земе уф ркичките

На RAK91, crazylady, Cherry333 и 3 други им се допаѓа ова.