А на ист спрат сте ? Малце и ја го имам тој проблем се да биде чисто и средено, ама некој друг да ми кажува да чистам не може така За расплакувањето ја размислувам поинаку, кога ќе се расплаче нешто сака и очекувам да ми ја вратат, а не зорле да се шета низ стан ако не знае што и е и да мисли дека самл така ќе се смири Ама..наместо да ти го даде, или у мојот случај да ја шета секаде низ стан, можат да се потрудат да ги заиграат децата, да пеат песнички или слично, има решение за се
Заедно сме скроз, чекаме станот да ни го изградат уште малку. Ќе издржиме. Инаку и јас сега покрај неа станав таква за сѐ да ми е средено, ама сепак друго е кога си завршуваш кога сакаш, а друго е кога ќе дојде од работа да замара зошто ѓубрето не е фрлено баш тогаш. Бебе плачело јбт. Нема комодитет во заедница. Абе проблеми си имам многу јас, него ајде сеа не е битно тоа. Муабетот ми беше дека е најубаво сам, зошто некогаш и помош и обратно може да биде кога ти се плетка некој друг. За играње, си играат додека мајка му мора да исчисти сѐ во сабота во 9 зошто ако фати во 11 на некој редот во мозокот ќе му се наруши. Ај да не паламудам многу, уживајте никој не ви треба, е поентата. П. С да не биде дека ја сакам у смрдеа да седам, далеку од тоа. Ама кога си со бебе, тоа е приоритет. Ќе има некогаш и неизмиена чаша што ќе стои подолго од 15 минути. Сигурно има причина зошто нешто не е завршено на време. Јас со вакво захтевнп бебе не одмарам сигурно
Од ГТЦ доле до Стружанка има една продавница Ситник се вика, амаоама ценатцена не памтамјпамтам, околу 1500 ден беше. Ептен корисна работа.
Какиве на бебе му се многу слузави, бојата е жолта редовно кака расположен е ама во каката има многу слуз. Од што може да е не е настинат па за да бидат мрсули. Има 4 ипол месеци.
Лошо е 2 месечно бебе да гледа понекогаш тв? Цртани на пример. Тогаш е најмирна дека и се шаренее и зјапа
Welcome to the club i ja koa ke mi tekne obidno sabajle nekad popladne neka im pomaga samo pa ne e bitno koa
Јас мислам дека едно какао не може да направи проблем. Читав дека ананас предизвикува контракции ама не верувам неколку парчиња да направат проблем. Се што е умерено е во ред.
Мојата секој ден гледа цртани и Тв општо, многу се радува дури заикува кога гледа, 3 месеци е. Зошто да е лошо? Сега новите плазма телевизори се сите заштитени и немаат зрачење како старите, ако за тоа се плашиш...
Да не мислеше за развојот на детето, нели препорачуваат да не седи многу пред тв. Кај мене и двете си седеа пред тв, посебно како бебиња. Ептен ми беше од помош, тоа си гледа јас бркам на брзина работа по дома
Исто и кај нас. 3 и пол месеци сме и го ставам пред тв си гледа цртани или музика и се радува, вика, пишти, се смее. Не го ставам подолго време, туку набрзина да завршам некоја работа. Не знам ни дали гледаат нешто или се им е матно?
А инаку свеки моја секогаш влегува бебе кога е на подлога и вежба на стомаче и еве сега коментира Леле сирото дете, сирото дете. Јас и велам зошто е сирото не го тепам јас, си вежба. И она ме игнорира и продолжува Те мачи оваа мајка ти, ајде да те свртам на грб. Маж ми да беше ќе си го добиеше, јас и зборам ама џабе
Да ти кажам не се разбирам ич околу видот, ама знам дека догледува до одредена далечина, еве ја на скоро 5 месеца,ме гледа од едниот крај на собата, ( доста ни е широко) ама ми се смее од кога ќе се доближам до одредена далечина, значи она гледа надалеку, ама од поблиску распознава дека сум јас, од далеку ваљда уште матно гледа. А зошто мачење ? Па тоа е вежбање , убаво е за рефлексите. Она не правела ли така ? Лежење на стомак е клучно за развојот.
Истото мајко моја греота бил. Затоа на 2 години ќе прооди ако нејзе ја слушаме . ТВ мое бебе не гледа, т.е гледа 3 минути и пак збеснува. Телефон повеќе му држи внимание, ама и тоа слабо.. Сега почнав со поточња очиња да го пресоблакам, зошто плаче, а песничката ја сака. Дури и заспа со нејзе, прв пат во негова кариера мирно да заспие
Мојата е 2 ипол месеци. Почна да гледа тв уште одамна. И сега и пуштам канал со музика или песнички и гледа, се смешка но најмногу до сега се лаже со висечки играчки, ги рита со нозе им гука а од пред една недела забележувам со десното раче пробува да ги фаќа, се стопив кога ја видов со отворено шаче...
Јас сватив пред некој ден кога изедов неколку трафл колачиња(мн убаво чоколадно топче посипано со какао) од бебе што кака од 1 до 4 пати на ден после тие колачиња добив бебе што кака едвај со мука на 2 дена.... Така да незнаѓ за другите ама ова е моето искуство
Во право си апсолутно за оние што знаат да бидат умерени јас колачињата ги земав како да не сум видела им влегов all in
Оффф и ти имаш таков примерок и мојата греота момичката завртејте ја..... Видиш не саке... Ај на баба убавта она ела баба да те земе уф ркичките