Да не ве означувам ама мпјата свеки да ја пофалам скрпс е спротивна од вашите...ако јас нешто чистам додека бебе спие таа одма немој јас таа работа ти гледај си го детето...ако плаче одма ми го дава(откако ја искарав еднаш)..и таа сама вели да му правиш вежби да се развива побрзо и ми кажува јатрвами како правела додека живееа со нив...супер е таа само до 6 недели од контакт ме вадеше со бабини деветини
Мене песничките ми се спас , ја ставам во хранилката и и пуштам Поточиња на јутјуб , си гледа а јас гледам да завршам некоја работа , инаку нема шанси како што сум сама дома скоро цел ден
Затоа што докажано е дека гледање во ТВ и мобилен го забавува развојот на дечињата и тие деца најчесто покасно прозборуваат, имаат проблеми со меморија и со спиење. Има многу истражувања и наптписи по нет за ова штетно влијание. Јас не давам да гледа ни ТВ ни во мобилен. После 1 година може ќе му давам да гледа тв по малку. Да тешко е, кога патуваме изигравам кловн цело време за да не му биде досадно, дома сработувам што треба да се сработи додека спие или шета со татко му (иако и татко му прави голем дел од работите по дома додека јас играм со него ) ама еве 8 месеци не сум дала телефон.
Преубави се..и ја би им се убацила така Туу па на коњ си ти Јас тие не ги пуштам оти големата не покажува интерес за нив, ама пуштам други на јутуб кидс и тие ги гледа. Јас за прв пат дадов телефон на година и 3- 4 месеца.
Zdr Dali znaes kolku skoka ima i od koj mesec/ nedela pocnuvat i kako moze da znam deka e vo skokot. Pozz
Телефон не би дала,а на ТВ не и пуштам ништо екстра,туку кога е во клацкалката знае сама да изреагира на нешто,писка и мрда,ваљда дека и’ шаренее. Планирам накај година на воведам “Екран време”,и тоа ограничено,страв ми е да не закасни со говорот,а ке ми треба екстра внимавање дека ке расте во двојазична средина.
Здраво женски денес си дојдовме дома значи нахранета од болница беше во 14 сато, е сега не цица воопшто немам ни млеко ни брадавици и јас купив аптамил и дадов вечерва кај 20 сато испи едвај некако 50мл. и поврати малце (еден млаз да речам незнам како иди тоа) страв ми е да не е гладна, а спие сега. Наредно сега кај 11 ќе и дадам пак да јади. Само ми е страв да не е гладна. Кога и менував пелена беше какана, али цело време и истекува како слуз, како мрсулче да речам не знам од што е тоа дали се прочистува или од настин е нешто?
50 мл е многу за новороденче затоа повратила. Првите неколку дена по 30мл пијат. Ако е гладна ќе плаче, нема да седи гладна
Епа и тоа, да. Сите знаеме колку денес не е добро ни телефон ни телевизија ни интернет, за сите нас, а камоли па за бебиња. Нема нешто НЕ штетно денес ама ајде, тоа е друга тема да не дискутираме сега околу тоа. Така да, Исто и јас како тебе, да не се повторуваме
Без лутиш, тука сме да си помогнеме. Секако ништо нема да му биде да гледа 10 минути ама не го оставај долго
Колку ананаси изедов за да се породам побргу, ни контралции ни ништо.. нема врска тоа. Инсче за кафе веќе искоментирав
И јас исто, тоа имам и завршено, па едно од правилата беше да немаат пристап до мобилен, макс пола саат во денот кога ќе се поголеми цртани. Ептен е тешко знам, и јас дома сама, па скокам со неа, надвор кога сме исто како тебе циркуз и правиме со маж ми ако закенка. Ни па цуцла и давам, ако заплаче можеш да замислиш како е..
Mnogu e 50 za novorodence Pijat 30ml imas tabela na kutijata mada ne treba mnogu po nea da so vodis. Ke vidis kolku ke saka da jade bebe ponataka A toa taka sto kaka e deka se cisti uste ne e opasno ni toa. Ke se regulira ponataka. Za pocetok davaj 30ml.