Истоооо...висење над глава и коментари А цицаше? А фати? И го чепка за ноџиња дури цица. Сега не толку, зошто и реков За џабе не се вика “висибаба”
Конечно после 12саати успеа да се искака. Пресреќена сум кога ќе видам полна пелена неможеше ни да заспија од мака, после тоа одма заспа.
Моево до скоро секоја пелена му беше какана. Сега скорп една недела кака по еднаш само а цело време пушта гасови и дури некогаш се мачи, се стега,плачи...Не знам што се смени, се исто му давам (д3к1, дојам, давав и омега сега еве 2,3 дена немам купено , колипрев капки а последниве 2 дена давам и линекс капки пробиотик).
Па според неделите е порано, ама според килограмите си е таман. На почетокот, до скоро 2 месеца не им се знае ред за цицање. Може да цица на 15 мин, а може да бара и над саат време. А колку време цица зависи, секое бебе е различно, има бебчиња мрзливи па цицаат по 40 мин и има бебчиња за 10 мин се готови. Ти само следи го дали цица константно, дали е фокусирано кога цица, и дали голта, ако 10 мин континуирано цица голта, цица голта, со мали паузи, тогаш е најадено, ако цица голта цица голта, па спие 5 мин, па пак му текнало 2 пати да повлече, па пак спие, тогаш мораш да го задеваш буцкаш зошто така само спие не јаде. Буцкај го , за ноже, за брадата, за рачињата да му текне да почне да цица, и да престане остави го 15 секунди да одмори па после пак задевај го.
9th Баш така прави.. Некогаш убаво се нацица пример после капење сма некогаш спие дсли спие и не се буди
Тогаш следи му саат, така ако само дреме, му се спиело па те користи за да заспие. Може се најал претходно, закенкал и ти си му дала, а уморен му се спие па си заспал. Те искористил за да заспие. Јас секогаш,ама баш секогаш на нејзино плачење давав града. Да си бидам јас мирна , ако сака ќе јаде ако не ќе цицне ќе заспие. Ако е мирен,не плаче и полни пелени, уживај
Леле исто само шо кај нас остана така хаха 5 и пол скоро бебе цица кога одам ако сме негде излезени, дома знае на кревет ама ако е пред заспивање тогаш бара да станам. Денес излезени бевме и цицаше на сред чаршија, а ја одев.. страшно ама ај то е. Не Не, па на жештинава уште широк им фали. @Butterfly1107 моево кака од кога е родено по 4-5 пати на ден. Воведовме и цврста храна и си тера пак да кака толку.
Како не морало, сум пишала веќе и се повторвам ама пошо си нова мами и немаш сигурно прочитано. Кажи им на бабите дек само Мк имет прави колкови и нозе во светов ради широкиот повој, другиве во светов што не но знает што е тоа, криви шетет.
На првата ќерка и ставав до 4 и пол месеца, и дење и ноќе. На второво, на почетокот малце, па престанав, па ме фана јанѕа и од 2 месец до 3 и нешто носеше, ама само дење. На ортопед уште не сме биле.
Ne i stavav a ne mi ni kazaa koa iskociv od bolnica a i sekako ne planirav. Posebno ne na zeskovo da stavas nema potreba
Ќе си ја однесеш на ортопед и ако треба ќе си носи. Тука никој правилно не може да ти каже туку секој со својот избор.
Од кога почнавте да ги изнесувате бебињата на прошетка надвор? За заштита од сонцето, дали дополнително ја покривате количката или е доволна прекривката од самате количка? Мене ме плаши дека така нема да има доволно воздух...
Od edna nedela koga imase. Sea na soncevo samo i stavam carsavce edno vrz kolickata toa samo ne stiti. A i na zeskovo ne ti poracuvam nadvor. Mozes nakaj 7 koa ke zajde sonce ...
Is Исто сме ние. Преку ноќ се смени со какањето. 10 дена не е какана и ќе морам клизма да ставам. А не се жали не кенка не плачи ама се мислам да го променам пробиотикот. Ми спомнаа дека провен помагал