Нас ни течеше жолто од ушите, тоа се чистело внатре само. После бришев со влажна крпа или камилица. Носето и нас ни се затна, ставам аква марис солени и после вадам со овој аспиратор. Мене ме спаси, мислев готово настина детево, ама другарка ми исто вика се чистат од плодовата вода. Нејзиното кај 3 месец и шлајмови имало. Еве го:
И кај вас ли истото? Значи си имавме ред ние си заспиваше кај 22:00 часот и си спиеше до кај 3:00 или 4:00 часот а сега почна нон стоп да се буди и денски да преспива по 2 часа што ретко се дешавало..
И јас го имам, пробавме сабајле ама ништо не извлече. Некако многу дебело тоа, не му влегува во носот. А од капките не може да се загрцне?
И јас имам ваков аспиратор за нос, но неможам на бебе да му го исчистам носето. Дали е до мене, незнам? Или моето бебе е многу мало!? Можеби кога ќе потпорасне ќе може да го користам. Моето бебе денес има 26 дена.
Не му го ставам внатре скрос, туку го допирам сосема до дупчето на ноздрата и влечам силно. Излегува цувче а понекогаш само малку како течност или ништо (зависи колку има). Од капките по една ставам во ноздра и мене ми беше страв ама добро ги поднесува, ако се закашла го кревам.
Леле што се деси од памет се извадив. Големава и давам лепенки да лепи, хартиени а позади може да се лепат, и имаше едни ситни како малото нокте, сабајле проба да и го стави во уста,не успеа..ама сега пред пола саат да. Брцам брцам у уста, на крај го голтна излеа, цицаше пред тоа па града не беше опција, земав превиена вода и давав, го плука, намерно стискав вода за да голтне барем под душник да и отиде да не ја мислам, до после ќе и давам пак, ако д под душник немам мака, ќе го искака ама ми е страв да не се заглавило некаде па да не се угуши..ау очи 100 банки треба.
Jas mojata kerkicka ne ja budev nikogas vecerta koga cicase I Sega ne ja budam za mleko ama sama si stanuva po 2,3 pati vo tekot na nokta
Полека, не паничи. Ако и’ е заглавено некаде ќе кашла и ќе се “дави”, нема шанси да не приметиш. Ако си е нормална, весела како и вообичаено, веројатно го голтнала. Следи ја во следните неколку часа, ама мислам нема простор за грижа
Јас го имам истиов ама суви мрсули не влече прскам неколку пати во денот физиолошки и кога гледам дека се мокри мрсулчињата тогаш ги влечам.