Ma ke trpam samo nea da i e arno , se mava so racete se stiska na liceto ne pravese vaka sea na sekoe budenje racete i se vo lice i samo se udira se tegne i toa use tolku ja nervira i rasonuva
Мајки многу кака бебе.. Секој саат де пролив де нормално и има како бели топчиња.. 6 дена е бебе хелп и маки има само се витка има болки, на ад сме
Мами сите сме поминале со грчеви.. тешко е ама поминува. Јас користам био гаја, пази на изхрана и пиј чај од ким ти.
Јас ја капам секој ден само навечер пред заспивање. Направете си таква рутина и нема да се мислиш. А за газето ако го миеш само немај гајле.
Белките топчиња се нормални во изметот на бебето, т.е. на сите бебиња каката им е таква кога се само на млеко. Не знам што млекце користите и дали од истото си има мака бебчето. Сит адаптирани млека различно делуваат кај секое бебе, можете да мењавате и да пробувате кое млеко му одговара на вашето бебе ама тоа е голем трошок. Во меѓувреме,ждригнување ,масажа на меше.
Прво шетање, па бањање. Тоа го практикувам, без разлика колкава е. Инаку деновите ви се баш убави за шетање.
Ќе почнам од утре со чајот од ким. Гледам да не јадам зелен зеленчук , лимони портокали , едно кафе пијам на ден или какао , млеко не пијам, незнам што друго не треба да јадам. И благо многу јадам незнам дали има врска или не. Од денес ја приметувам неколку пати во денот многу прета со ноџињата ги стиска па ги пушта и плаче се вцрвенува тогаш ,грчеви се нели , мислев да не е рано уште
Мене бабицата ми викаше дека и од благо може да има грчеви. Баш еднаш правев благо со какао и чоколада, и стварно приметив дека дури се појачани
Мајка грчевите се неизбежни, јас до 4 месец пазев ептен на исхрана ама беба пак имаше грчеви, само кога ќе каснев нешто што прави грчеви уште повеќе беше нервозно, затоа решив да пазам. После 5 и пол месеци прв пат пробав грав. Зелен зеленчук, грав, карфиол,овошје,благо,млеко,зачинето многу, тоа прави грчеви. Кафе пијам искрено од старт, за тоа не добив забрана. Пиј многу јогурт и јади многу ориз за млекце. Колку само ми се јадеше салата.. ама зарад малава не каснав.
Од 6 мес. Ги гледам американцине од 5 ги ставаат. Кој знае шо е правилно. Јас здравје боже од 6 ќе почнам во џампер.
На под сме нон стоп ама обожава да "скока" тогаш се кикоти, пошо гледам пишува 6+ и ајде реков да прашам.
Koj e antonije? Kakvi gluposti ako ne samo da lezi bebe Bog da cuva znaci Nie kako sme rasnele? Ako ne treba nisto od ova togas zasto se proizveduvaat?