Одма да си земиш. Две недели веќе ја користи, на неа и се преврти на меше. Ги фаќа играчките шо висат, огледалцето го гледа, го турка. Можеш да му закачиш и други играчки. Мене некои ептен ми тропаат, и место нив топка мека му ставив, една тропалка и огледалце.
Малава почна и од меше на грб да се врти Да ги испружува рацете и нозете како да лебди, и да врти кругови на меше. Невестата може да го започне орото
Па не знам.. И јас кога го читав упатството не пишува ништо за бремени и доилки, и си реков сигурно е безбедно, ама кога читав состав видов пишува и маточина, а ве читав дека не смеело чај од маточина за време на доење.
Vi se slucuva li beba koa place duri od so ke se naljuti da zajde ? Eve sekoe placenje skoro i e takvo koa ke se naljuti zajduva se scrvenuva cela i edvaj ja smiruvam nez so da napraam da ne mi place taka loso
Мoетo е таквo бебе заjдува се губи, инстиктивнo ќе им дojде вoздух. Ама мене ме фаќалo паника и малце ќе и дувнев вo фаца и ќе земеше вoздух. Пoвеќе се случуваше дoдека беше пoмала.
Леле исто и се влече како змивче хаха. За 5 секунди 3 пати е свертена, нема шанса да ја облечам. Додека не го земе тоа што наумила нема одкажување. 5 и пол сме, ни рекоја од 5 и поч да ја редам на 90 степени да седи, ако е на 45 сама се подига. Последно што правеше е, кога е на меше се крева со прсти е на нозете за да се подтурне. Ни долу не ми е сигурна.
Иначе мојава од секогаш имала ептен течна кака, како прочивче.. кака по 4-5 пати на ден, не знам како се поправа искрено. Де кака де повраќа. Колку месеци е беба твоја? Пошо малава до 3 месец секогаш беше до во гуша лом напраена.
Pa ja samo taka uspeam da ja vratam i duvam u faca ama nz so e ova sekoe placenje e toa. Mi e strav nekogas da ne ne ja slusnam da place pa da zajde . 34 dena sme. Ti smeni so tel na vreme ili si ostana taka so placenjeto ?
Дувни и, ма да и ништо да не направиш ќе си дојдат при себе. Нормално е, и мене толкава магарица ми се дешава Слуз имаат од мрсулчињата, така ми кажаа за првото., така знам и за второто Посебно уште ако се чисти. Иначе кај мене за 2 дена 5 месеца, прдежот и мириса корне оти кака на 2- 3 денаод кога е родена, и од кога ќе се искака мириса ептен, некогаш и на кисело. Освен Био Гаја не давам ништо друго.Каката на малата од секогаш и е жолтко со зеленко, и е мешана, течна со такво како путер ги викам јас Следи бебе, ако е весело гајле немаш Значи више почнува да лази Т.е. прво ќе ползи како војник Многу се смешни тогаш Се фаќаат со отворена дланка , го креваат газот и се буткаат со нозе, или има некој ги мрзи па се влечат со рацете Еден совет додека не е разлазена, спремај си го лека полека станот, или куќата, работи што ќе и бидат дозволени да ги фаќа, и до кај може да дофане за после да не се мислиш Внука од девер, уште прави така. Август ќе полни 3 год.
Од 2 и пол медеци по препорака на ортопед. Цело време е на подлога, се вежба на стомаче, или си лежи на грб и си фаќа играчки.