Конечно да поспијам и одморам како човек Од сношти од 21ч до сега до 7.30 си спиеше момата. Прв пат Еве ја сега се најаде и пак дреме
Вади чорапите И кај нас е толку ако е клима пуштена беба не ми е во таа соба, а кај што е климата само разладува.... Иначе е облечена во краток ромпер без чорапи ил само горно боди за спиење и со фротирка покриена
Ех и јас така знам хахаха, ама моево е мезач, на неколку саати си бара јадење. Од 21 кога ќе заспие (никако не можам да го држам до подоцна), на 4-5 саати се буди. Така, во ноќта двапати станувам за цицање. Се навикнав, ама не е лошо, тоа накај 1-2 шо се буди, да го прескокне и само во 4-5 да цица. Ееех
Кај мене заспива во 11 и нешто, а во 7 стануваме, и до тогаш станува 2 пати за цицање. Плус што прета и немирно спие .Сабајле во 5 од коа цицаше станав и пуштив климата да лади до спална, стаса ладното за едно 10 мин . После тоа се смири, ваљда жешко и било, од вечер со клима и таму
Мојава заспива стандардно во 8, станува ко ќе појдам јас во соба само ќе трне два пати и заспива, се буди кај 5 исто многу малу јаде и заспива до кај 7 и пол. Станува, ќе не разбуди и за еден саат бара пак да дремне. Ама јас ја земам кај 5 негде до мене и цица дур спијам ја.. ја не ни сеќавам дека цица искрено. 4 месец и скок ни беа хаос, тогаш стануваше секој саат со ептен претање сма сега е топ.
Добро утро женски. Мојата крофна сабајле во 5 како се рабуди не можеше да заспие, се чешаше со рачињата по лицето, косата, по увото едно нон стоп се драпаше па после гледам и по другото, викам да не не ја боли увото ама и двете ли? Па ја расоблеков само по боди без ракавчуња викам да не и е жешко, ја прошетав малку по собите и си легнавме пак, цицаше и задпа па и јас до неа околу 1 час и половина. Се разбуди после и пак истото, се чешаше пак.... Сега е во релаксатор и ужива, пее, гука, се радува на цртаните батко и што ги гледа на Тв. Не знам зошто ова чешкање така? Ај совет што би било?
Jas davam caj od 10den na bebe becutan i i se smiria grcevite. Pred toa ne davav caj i voopsto ne spiese samo vristese. Od koga pocna caj si spiese ko bajce. Pamtam dadov prikvecer prviot pat i ne mrdna do sabajle a inace voopsto ne spiese se derese samo. A mozes i kapki da davas kolief vo mleko se rastvaraat.
Им ставате некогаш малку мед на цуцлата? Ја видов мајка ми дека и става (без мое знаење) па не знам да не и влијае лошо медот..?
Никако. Јас читав дека медот има бактерии кои малиот желудник не може да ги преработи. Скраја, можно е да дојде до тешки алергии. Не ставајте, нема потреба. До 2 години не е пожелно.
Dali e ok beba da spie na pernica celosno ?( pernica nie sto spieme , ja stavam na nea i ja uspivam na noze )ke si zaspie pa da ne ja budam da ja premestuvam dali e ok da.spie na meko ili ne . 36 dena sme
Не, бебе треба да спие на тврд душек, на рамно, без перница Ок е да ја успиеш така, ама тргни ја после перницата.