Благодарам ако веќе сака нешто за смирување земи ги овие капки. Во ремедика на педијатрија ги имаат, кога плачат бебиња да ги смират. Ги имам и јас. По 1-2 капки на цуцла се става.
Нас ни беше неуспешен на лево увце кога се роди. Тој првиот отоскрин кога се прави во болница. Ни кажаа дека најверојатно сеуште има остатоци од плодова вода и дека не е страшно. Правевме контрола на 2 месеци и успешно помина. Во болница првиот отоскрин беше успешен?
До 6м најчесто беше вака: заспиваше во 22, прво будење во 3, па следните на 3 часа. Од тогаш навака нема споено 5-6 саати, најчесто се буди на 2 часа, а кога станал и цицал во 2,а пак ќе се разбуди во 3 ми иде да се фрлам од прозор, преморена сум. Луто ќе го искарам и му давам пак да цица и после ми е криво што сум се однесувала така. Мислев од 8ми месец,кога почнавме со вечера дека поубаво ќе спие ама не,изгледа додека цица ќе се буди ноќе. Кај издржав волку,ќе издржам уште малку,тоа е. Не сум знаела за црвените образи,а вистина му беа пред да избие првото запче. Па трчав брзо заштитен фактор да купам мислев од сонцето му е. Кога треба да се почне со чистење на запчињата и на кој начин? Ова отоскрин, проверка на уши самоп по приватните правите? Имавте индикација или во пракса се прави кај нив?
Не беше успешен првиот. Истото ми го кажаа и мене дека има остатоци и дека каналите му се тесни. Правевме контрола на еден месец неуспешен и еве денеска месец и 3 недели пак неуспешен. Ми рече дека не е страшно ама веќе не ми е сеедно.
Мамички душата ми се искина на прачиња, прв пат малечкото го видов како со солзи ми плачи. Вакцина е, не е сташно ама боли бе.. јагне мое нежно. Втората рота ја примивме, температура ми рекоа е можно, кај вашите како беше?
Кај 3 месец се веќе главчето стабилно и спремно бебе да се носи во кенгур. А на меше малава го подигаше, тогаш прв пат пробав, на 3 недели кога беше.
Ремедика. Не знам за Систина. После раѓање им прават отоскрин, кој ако е неуспешен се повторува за 2 месеци, за да се исчисти увото.
Два пати на ден. Кога е жешко сабајле и кај 6. Кога ќе се стемни е време за спиење и еве скоро 6 месеци покасно од 8 не сме биле излезени. Тука Австрија се стемнув дури во 10 е темно ама си го пазам ритуалот. Ако не е жешко, кога е најадена убаво и расположена.
Од раѓање устата се чисти со газичка намотана на прст намокрена со вода, кога ќе никнат заби, со четка напрсток или со обична бебешка четка со вода се чистат забите и непцата.
Од кога почнавте на стомак да ги ставате? И по колку време? Други вежби има во првиот месец? Ми е страв да не пропуштам нешто...
Движења на ножињата како да вози точаче, исто и кружни движења на надворешната страна, исто и со рачињата му ги кревам нагоре
Од кога дојдовме дома од болница го ставам на меше, првите недели врз мене после тоа на кревет. Пред една недела заспа на меше и го оставив 2 саати нормално со надзор. Обавезно го ставам 2 пати дневно зашто убаво испушта гасови така. Иначе, стави го на меше и земи тропалка, тропај му 20-30цм пред лице и поместувај ја тропалката да се сврти сам на другата страна. Така ќе го вежба вратчето. Докторката денеска ми кажа за да ја зацврсти главата да го ставам на меше ама со рачињата под градите.
Јас досега го немам свртено на меше освен во раце кога ми е или ако плачи па на нога го ставам и го тапкам по газето...ама ное во ист ден сме породени па штом ти рекле тебе значи можам и јас да го оставам да лежи на меше...а како го легнуваш? На рамно и рацете прекрстени под градите или на перница па да му висат пред него?
Исто сме со спиењето, и јас се надевам кога ќе вечера дека ќе спои повеќе, ама џабе изглеа. Околу 2 3 му е некој специјален саат, цел саат се думкаме. Исто многу му се лутам и го карам, па ќе фатам да плачам како улава. Ама секој ден вака 3 месеци веќе заборавив што е спиење. @Bubish26 мојов лигуш цел ден солзи рони. Душава ми ја испокина . Рота ние без реакција бевме.
Џабе го думкаш рацете ти паѓаат, остави го на кревет легни си до него и играјте си, коа ќе му се приспие ќе го успиеш, јас така правам, аи играме коа не и се спие
Ништо посебно, го ставаш на меше на рамна површина и рацете споени и под градите. Тогаш најубаво ја крева главата. Иначе, како што пишав погоре и со тропалка можеш да го вежбаш.