Порано така се будеше без плачки и топ ми беше, он си збори у креветче јас си лежам. Кога ќе закенка знам му се спие. Ама сега мижи и плаче, за успивање. А не знае сам да заспие. И така
Ама мајка, ти си свесна дека расположението на бебето доколку не му е ништо, зависи од тебе. Епа оти го караш? Што знае тоа бебе дали ти сакаш оно да спие или не? Мислам дека проблемот кај вас е тоа што немате некој ред од почеток фатено, некоја секојдневна рутина без да има одстапки. Мораш да исклучиш се околу тебе и да се фокусираш само на вас. Биди трпелива,смирена, ма цел свет да се руши, биди позитивна. Знаеш каква е малава моја кога сум јас напната? Ѓаол мал, јас нервозна, таа уште повеќе. Шетај го повеќе денски, навечер играјте на кревет, галете се, капи го, ако уште има енергија, нека се тркала по кревет. Тоа мене ми упали. Нема повеќе 2 саати успивање и 1 саат држење во раце за да уцвсти, одма ја редам во креветче, се мести сама и заспива.
Хаха немојте за рутините, од најмало имаме рутина. Бањање во исто време, редови правам немам излезено од дома, бањање во 8 ипол најкасно мора да е завршено. Една пријателка вика што се замараш, а бебето нејзино од 12 саати без прекин спие. Она нема рутина ама бебето и е такво. Ја со рутиниве процутев. Пробував со песнички, значи бебето не знае да заспие само. И да заспие за некое чудо, пошто 3 пати се пребудува, плаче после. Иначе за карањево, не го карам бог да чува. Некогаш у сред ноќ кога таман ќе заспијам и ќе викне, ќе се изнерирам, ама ми проаѓа одма. Си се нишам низ соба заспана. За енергијата, бев кај мајка ми скоро и не бев напната еве од свеки да речеме дека сум, ништо бе бејби исто си тера. Џабе објаснување, кој нема такво бебе никад нема да сфати. До 3 месеци арна бев, сеа не сум. Сигурно
Абе си има такви бебиња, другарка една така бел ден нема видено од што цело време му е посветена на детето. И мајка ми ми има кажувано кај нив во друштво сите бебиња мирни сме биле, само едно плачело нонстоп во раце и сл. Не знам дали сте пробале кај нас многу пали возење во кола. Кога е плачлив ќе се повозиме додека не заспие и спие по 3 саати. Денеска само на лекар што бевме спиеше 4 саати.
Последните 2 пати во кола ми плачеше, не сака да седи во транспортер. Сака во раце и низ прозор да гледа. Месецов бевме на прошетка во друг град, долго возење. Не бе инает не заспива, а му се спие. Ќе си порасне ајде, само се жалам и јас. Најслатко бебе имам, каков сака нека е, мој си е и ќе направам се за него. Само ќе си почека за братче или сестриче да одморам малце
Mislis si znaat use od malo kako ke se nauci primer u 9 saat banjaje pa ke si bara sve u tollu saat ,si znaat ? Ja sekogas ja banjam 9 9 ipol dali ja si pretpostavuvam veke koa ke se nablizi 9 saat nekako e neervozna kenka place , vikam si znae dela i e vreme za banjaje pa od dr strana si vikam so znae bebe od 30 dena
Jas mislam deka nema vrska rutina. Ili mojata e takva. Prviot mesec i ja taka pravev banjanje morase u 8 8ipol kao bebe da fati red, ke si nauci i ke zaspie i ke spie cela vecer kako ne vazi Sea ja banjam preku den na ova pekolov nakaj 12 1 koritoto na terasa bebe uziva prska skoka. A navecer ne ja banjam . Sama pocna da si zaspiva 8ipol 9 veke e koma i do sabajle do 8spie nekogas i 10 ja faka. E za jadenje se budi 2do3pati. Vo pravo si sto znae bebe od 30dena bebe e toa. Jade kaka spie place. Nikogas ne sum se vodela po knigi ili neznam sto. Ona sama ponatAka ke si napravi red. Sekako pravime kako niv im odgovara i im e najubavo.
Верувам. И јас. А порано си бев баш спанка. Се случувало некогаш и пп 12-13 часа да спијам без да се разбудам
A da probas da smenis nesto? Ne se drzi tolku do rutini. Nemora da se banja sekogas toa vreme Sea e zesko izlezete nadvor prosetajte navecer. Ke go fati vozduh. Ja ja banjam preku den. Rutini nemame ona sama si napravi nekoj red 8ipol 9 navecer vrti glavata toa e znak i se spie, vo kolicka ke ja povozam obavezno moora na celo da ima nesto potprena da bide dali mece dali carsavce. I zaspiva i si spie do 8 ili 10 sabajle ja faka nekogas.
Девојки како го правите адаптираното млеко (аптамил комфорт користам за моето дете)? Ставам бааги топла вода, мешам, ставам колипрев (чекам најмалку 10 минути, да дејствуваат капките) го ладам млекото и давам. Ако не го промешувам и ако не е потопла водата во млекото, останува талог од кристали на дното на шишенцето. Дали грешам некаде или не? Треба да има кристали како талог или треба да се растопени. На колипрев пишува да не се чека да делува врз млекото веднаш се дава, педијатар вика треба да се почека.
Si ima takvi deca nit endo rutina ni do umoruvanje ni do nisto moeto do 3 i nesto meseci pesna nemase grcevi samo zaspivase itn otkako go fati 4 skok i sega 5 tiot se se poremeti megu drugoto i jas vristenje crkanje nema do kade uspivanje haos denski ne ni pomisluva, racete mislam deka ne gi ni cuvstvuvam a noke ne ni znam kolku pati stanuva oti.se.prekoruvam i poluzaspana sum .Neka bide zivo i zdravo i.toa ke pomine ako i nataka skokovite ne drmaat na najako mislan deka ke bidam sebicna i tesko deka ke posakam vtoro ..sega za sega zdravje samo.
Во грејач за вода (не ми текнува со друг збор како се вика) зовријам вода (100°) па ја ставам водата во шишето па прашокот(јадењето), го затварам убаво шишето, со тоа капачето за да не истекува и го тресам ептен убаво и потоа ако има време го оставам само да се излади а ако и се многу јаде ако плака тогаш го ладам и и давам. Капки никакви не ставам. Јадење на бебивита користам
Jas vrijam voda i stavam vo termos i si stoi mlaka. I taka pravam. So mlaka ne mn zeska. A koga atavav kapki isto pravev nemase ni talog nisto. Stavav kapki ke potresam i davav.
Не знам дали секое млеко исто се прави ама јас Хип вака спремав: ја превривам водата, ја чекам да се излади до кај 40-50степени, прашакот го промешувам со 2/3 од водата и ја додавам останатата 1/3 и пак промешувам. Кога ставав Колиеф, капките ги ставав кога млекото е 37 степени и чекав пола саат (во меѓувреме го протресувам шишето), а сега користам Колипрев и давам капки во лажиче пред само доење, не чекам. Ова е се според упатство.