Jas od 3ipol meseci pocnav kupiv i podloga i kocki za odozdola. Ma nema sansi so ova da se zaigra hahaha. Dva pati dali ja staviv i tolku. I i gi ozvadiv igrackite i gi jade hahaha Da iskoristam barem nesto od podlogata
Незнам колку се гледа...Денеска забележав ситни црвени брунчиња само на мешето ги има..незнам дали се од жешково или е некоја алергија..немам ништо сменето ни прашак ни крем ни козметика...на мајчино млеко е
Моја препорака, не земај ваква, зошто оваа е многу голема и синко не може да ги фаќа тропцата, сега 6 месеци е и прв пат малку да се заигра, уште е мал за ова. За покасно може ќе си игра кога ќе седи сам. Ако земаш, земи вакво како што ќе ти закачам за помало бебе. Тропцата се подоле и помало е, синко на гости се утепа од играње, дури чудно ми падна како што ништо не го занимава. Ги фаќа тропцата и ги лапа, ама мали сте за тоа. Иначе од кај 2 месеци, 3 да го ставаш,кога ќе почне малку да разбира. Не е нешто небезбедно, најнормално лежи бебе.
Немам ново јадено..вчера печурки јадев ама незнам дали можи да е од нив...ама најверојатно е од жешково дома е 25 степени а тој носи боди на прерамки и шпикозни..
Јас имам слично ваква подлога со играчки што висат плус јас и врзав уште неколку мечиња. Мојава за малку прави 3 месеци и да ви кажам право засега е практична, ја оставам во неа си прета, ги рита тропките и се смее, почна да ги пипка по малку. Само што јас ја ставам на кревет бидејќи тенко е одоздола и сеуште е ладно да ја ставам на под.
@Bubish26 на 2 мес точно ги прими мојава 6то валентната и пнеумокока,во двете бутчиња.Утрото потоа беше маалце топла,околу пола час и после ништо.Весела беше.Сега на 4 ке повториме,2ра доза од истите.
Друго прашање..на 6-ти сме првпат на вакцина оваа на 2 месеци и прва доза рота..дали има реакции и дали да се примат сега или да ги одложиме? Јас сум за сега да ги прими за да не се влоши ситуацијата па да ја пропуштиме рота..
Jас би нoсела на вакцина. Си имаат таму прoтoкoл, пуштаат пo еден (jа сама влегoв сo бебетo мм не чекаше надвoр).
Првото ми е родено среде Јули, боди на кратки преку ден, а за навечер, зависи од тоа колку ќе залади. Јас на почетокот бев ептен скептик, и БСЖ ја одложував цело време, на крај си реков доста е..и почнав редовно да ја носам. БСЖ ја прими на 2 месеца, а сите ја примаат до 10 ден од коа се родени. Така шо од сам старт каснам со вакцини, ама редовно ја носам од тогаш.
Значи ова неможе да е од жешкото! Пред некое време ставив слика една членка ми рече дека е егзема, бевме на педијатар ни даде една крема и тие се повлекоа а сега имаме нови и на повеќе места. Го водев пак на док.и ми рече прави пауза не мачкај ништо сигурно е од жешкото ама мене не ми стои така. Некое искуство?