Дерматит е. Ти дал коритико и тогаш за тогаш поминало. Почни да користиш колекција зс атопичен дерматит.
Ако ми веруваш истото ама баш истото го има моево, еве цел месец скоро. Земав еуцерин маслена купка, од неќна почнав да ја бањам со тоа, и ја мачкам со Бепантен за бебе, има подобрување ама пак и се таму, од што така појма немам.
Да и затоа ми кажа да не ставам повеќе. Јас инаку не му ставам ништо на телото кога го бањам, само шампонче. Ми рече и да не го мачкам ништо бидејќи е топло да не го поти повеќе. Ќе земам и јас некоја маслена купка па ќе видиме. И на мене не ми е јасно од што се појавува
Само на мајчино сме. Да, се консултирав, ама додека е жолта боја, 1-2 на ден и качува на килажа не е за нив проблем. Кога и покажав слика на мојата док.ми рече не е најлошо...ама сега нема да чекам да почне да не качува на килажа. Сакам да се реши. Едното е алергија на протеин од кравјо млеко што преку твојата храна му оди, другото нетолеранција на лактоза. Кај мене не е алергија, една недела бев на рестрикциска диета. Сега ќе испитуваме столица и ќе видиме PH како ќе биде. Во мкд испитуваат од крв за нетолеранција, од прсте им земале. Читав на фб. Јас сум во странство и тука нема таква опција, нз што е работата.
Ама мораш да земеш за дерматит. Тоа е го има ќерката од првиот месец. Некогаш знае и со месеци да стои само да не стане полошо (црвено и да се шири). Ако е на доење може нешто му смета што јадеш ти, може некој прашок, омекнувач, материјал исл.
Да ќе земам обавезно. На доење е само, му испаднаа пред месец време а има 4ипол затоа ми е чудно . И прашок не сум менувала секогаш истиот. Ќе си закажам и на дерматолог. Можеби млечни производи му сметаат, риба...
Мојава е 5 месеци. Требеше на 3 месец да примит втора доза рота ама бевме Мк, таму наводно ме биле истите. Иначе се враќа во нормала. Ептен беше поспана, таа е бесно бебе, енергично, нема ни секунд одмор. Денес ме збуна.
Па вака, моментално е прежешко и мојава е по боди на кратки и за спиење. Кај половината само ја покривам со тенко памучно или фротиско.
Се смета дека дерматитот може да доага и поради недостаток на витамин Д. Ова ми е кажано од ортопед Антоније, така да видете и таму да не лежи причината
Се осеќам како најлоша мама, мислам дека ми е лута беба. Мислев мене нема да ми се деси оти на секунд не ја оставам сама ама бидна. Сабајлево ја ставив беба на кауч да седи и да си гризе глодалка, мирна си беше 15 мин како за чудо. Почна еден филм и почетокот ај да го видам, до неа седната.. во меѓу време и паѓа глодалката од раце и она покушаламда ја земе и бааам долу на тепих.. секунд луѓе секунд. Почна да плаче уплашено, само што ја зедов се смири. Почна да се смее, да си игра, цицаше најнормално. Нигде не е црвено нити плаво. Животов ми го скрати. Како бе, како? Секогаш ја држам за меше ако се свртам да друга страна, што ли ми бидна?
Тек је почео Немој да се сеќираш, утре коа ќе прооди пак да си до неа може да падне, и цело време да висиш до неа може да се повреди, опушти се, за лошото малце фали, не можеме секогаш да ги допазиме, од влакно некогаш се спрепнуваат.
Мајки, бебе до некни одеше на какање наа често на 2-3 саати нормално. Од вчера неможи да се покака се мачи ( а од вчера почнав да и давам од чајот бекутан) инаку сме на ад (аптамил) си јади нормално на 2 саати. Еве вчера одручекта се искака последно (посуво беше) и од тогаш не е покакана нојческа се скапа туткање за да се покака и само едно топче суво испушти. Не знам дали е од чајот ова. А капки нешто има за да и давам за да се искака нормално?
Женички мили добро ви утро, јас морам да се пофалам, можеби ќе ви звучи што и е на оваа као демек кој знае што постигнала, ама јас сум премногу горда, затоа што денеска малата прави 5 месеца, и успеав до денеска да биде само на доење ( освен на почетокот неколку пати Ад додека стасаше млекото) и почнувам со пробување на вкусови На менито е јаболче , кој знае како ќе ја биде Ама пресреќна сум, имајте убав ден
Мене бебе на 4 месеци ми падна на ламинат, се превртела неколку пати на спална и бупа доле. Плачеше неколку минути и се смири, малце црвенко беше. Се изедов цела, плачев, од страв земав јас ја удрив мојата глава во ѕид, бидејќи мозокот не ми работи како што треба понекогаш..
Бравоо, како себе си да се читам и да се радувам дека бебево цица а сме 4ри месеци и дека уште малку ќе почниме и ние со пробување на вкусови. Со лесно со јадењето и кажи како го прифатила малата
Ај ај, арно маж ми не виде оти тој кога ја сецна со ноктрчето кога и сечеше нокти, она продолжи да си спие, два саати лежеше на под и плачеше со крокодилски солзи.