Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Добро бе, само ова моево ли плаче кога го пресоблекувам???
    Што да очекувам од скокот во 6ти месец?
    Денес цел ден сме кенкави и ни треба повеќе време за успивање, обично за 10мин сме потонати во сон, ама сега пола саат малку е. Отидовме во парк ајде може е желна за надвор, и се раздразнија непцата како луда ги гризеше играчките. Сме се фатиле за оро со скок или поради забите денес беше толку нервозна и не и се погаѓаше ништо, се си плачеше.. А да и навечер еднаш два пати плаче во сон, морам да станам да ја земам, бидејќи не се смирува така сме 3 вечери по ред.

На *malenavolena*87, crazylady и Bubish26 им се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Ехе и мојава плаче на пресоблекување, абе уште немам ставено маичка кај главчето, она писка божем кој знае што и правам. И за гризење сме исто, што ќе види мора во уста и со нервоза гризе.

На crazylady, WonderGuurl и Starlič им се допаѓа ова.
  3. Jenny21

Jenny21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    147
    Help!
    Moevo bebe ima 15 nedeli i eve 2 dena se prevrtuva vo krevet na stomak i ne moze da dise pa pisti taka malku go slusam bas sega pak se desi i celiot se tresese ( jas ke umrev za malku koga go vidov takov). Preku den e Ok lezi na strana samo nokje? Kako da se odvikne ili sto da pravam za da bide kako pretoa samo na grb ili na strana ama ne na stomak so liceto zalepano so dusek helllppp

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Ќе го ставаш до крајот, за да не може да се сврти на страната на која што сака да спие. Оно треба веќе да може да ја крева главата, и да ја врти лево десно, само што ќе треба и во спиење да го научи тоа. Освен да го залепиш до крајот на креветчето за да не може да се сврти не знам друго што да ти кажам.

На crazylady и Jenny21 им се допаѓа ова.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Со среќа, може лесно ќе поминеш..ама може како мене не толку лесно. Од 8 месеца, еве ја веќе 2 години ќе прави, уште и уште се бркаме, вришти пишти низ соба..хаос.

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мислам дека не можеш да го одвикнеш. Грбчето го боли штом сака да лежи на меше или на страна. И мојата се превртуваше така и кога ја вртев на грб плачеше. Ја легнувам на грб се врти автоматски на страна и потоа на меше. Кога неможе да се врати пак на страна или грб почнува да плаче и ја вртам, па продолжува да спие. Мислам дека нема потреба да се плашиш.

На Jenny21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jenny21

Jenny21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    147
    On moze glata da ja krene preko den ama vo spienje moze mu e tesko ne znam . Ke probam tak na krajot od krevetceto pa valda ke e podobro
    fala mnogu

На crazylady и Dikinzi им се допаѓа ова.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Леле и јас се мачам 3 месеци веќе и со внатрешни и надворешни. Пробав Хеморол маст и чепчиња не помогнаа. Моментално ставам Факту чепчиња има подобрување ама со следната столица пак одново. Ужас, ми се плаче кога треба да одам по голема нужда.
    Марина ми рече дозволено е се што е локално. Таа сестрата што 'не ја сакаме' :D ми препорача некоја маст Антролин, тоа планирам следно да пробам. Ако најде некоја лек нека пише.

Последна измена: 3 јули 2020
    На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jenny21

Jenny21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    147
    Ama on ne moze da dise bas celiot se tresese ke poludev preska sega mu staviv na dvete strani malo pernice za da ne moze pak da se svrti uffff jas ne ke mozam denes da spijam :(((

10. Jenny21

Jenny21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    147
    A kolku vreme traese seto toa kaj kerka ti kako se odvikna ? Ili uste taka spie ? Kolku meseci ima

11. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Трае сеуште, почна од 4 месеци. Си се врти како сака. Од грб на стомак и од стомак на грб. Сега сме 6м и се врти на сите страни.
    Почна да лази и што сака и кај сака оди, ако јас не ја однесам, лета и се превртува.
    Слободно стави му перниче или две крпи од двете страни, и нека спие на грб, или стави го стрснично и пак стави крпи и од позади и напред. За да не го болки грбчето мењај ја фазата на спиење.

На Meckicja и Jenny21 им се допаѓа ова.
  12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    7.693
    Аии мислам ме читаш, не да спие немирно, не спие. Таман 2 вечери само по 1 стана, еве го денес се разбуди расположени во 1 за глупирање, го стаив на цице демек да заспие, ама тешко иде. Најтрагично е што на жешково ни јас не функционирам не знам што ќе се прави вака :drunk::headbang:

П. С за соблакање исто викање, драма. Фаза е дефинитивно.

13. Jenny21

Jenny21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    147
    Taka i napraviv mali pernicinja na dvete strani sega e legnat na grb pa ke go prevrtam na edna strana dodega stane za da jafe pa na druga strana . Fala ti mnogu pa da vidime do koga vaka. A koga pocna da lazi ? Jas edvaj cekam i mojov da pocne da lazi mnogu gi sakam takvi se slatki

14. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Супер, продолжи така.
    Од 5м почна да лази, ама како војник, се влече по земја, еве сега се учи на колена да лази. И така влечејќи цел стан го шета. Има играчки на двата дела во дневна за да се поттикне да лази.
    Да знаеш дека раат ќе бидеш тогаш, барем ќе завршиш нешто. Повеќе ќе се занимава, ќе се заигрува. Додека не научи да се влече само плачеше сега каде сака таму оди.

На Jenny21, crazylady и Dikinzi им се допаѓа ова.
  15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Да ви кажам, мене мажот ми ми зема Модолекс, ставав 2 пати на ден, некогаш и 3, ама само надворешно мачкав, прво се миев со ладна вода, па после мачкав. Да ти кажам право, не ни ми текна дали смее за доилки, а и не ни прочитав (facepalm) :D Му рекоц на мажот ми, оди земи некоја маст, што ќе ти дадат тоа :D Истовремено гледав да јадам и повеќе суви сливи, салатки, за може да биде по течна столицата, е сега дали помина од неа или само од себе кој знае :D

Кај мене почна некаде од 4 месеца и недела дена да се врти на страна, а после почна и на меше, па траеше едно недела дена и фазла додека се научеше во сон да се мести. И мене ми беше како тебе, првото не се вртеше на стомак до 10 месеца може и покасно, така што не очекував ова волку рано да почне.

На Jenny21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    А да се научат навечер да спијат бива ли ? :D Еве ја..истото што ми го правеше и сестра и сега и она..ми се спие ми се тажи, ја чекам да се измори и да заспие па да доодморам (fingers)

17. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Моето заспива во 22:30, некогаш покасно некогаш порано, а станува во 7ч:whew:
    Сакам да спие докај 8,9 :rofl:
    Не за да спијам и јас, туку за да завршам нешто.
    Еве ја се разбуди.

А како да ја научам да заспива без нишкање,знае некој? 8)

18. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    3.998
    До детето си е. Првото дете од старт го нишкавме па до 2-3 години.
    Ова сега си легнуваме заедно со цице и заспива сама. Не сум ја нишкала никогаш до сега. 3+ е...

На dunika, Starlič и Dikinzi им се допаѓа ова.
  19. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Поточно што се случува?

20. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Или така ние сме си го научиле..
    Ме вади од такт кога некој ќе ми каже така.. Колку и да ме боли до некаде има вистина. :D

На Mami3 му/ѝ се допаѓа ова.