Сабајле од 8 до 10 вчера и денес ми спие на стомак а и јас сум заспала па ми е мака да не го потиснам или да ми падне, откако ќе се разбудам се нервирам а неможам да го смирам сабајле од грчеви го заспав го ставив во креветче и плачеше и од вчера реков колку и да плаче ќе го враќам во креветче ама ете денес реков ќе го успијам на стомак и ќе го вратам ама сум заспала пак а дома викаат да не заспивам така и сега се нервирам
И јас деновиве кога ја земама малата во прегратка и двете легнати ке и зборав зборам и она заспива и така на 3пати сме заспале двете и јас имам страв да не направам некоја бејла,а она сака кога е до мене и кога и зборам а ако се тргнам веднаш се буди.
Da vi kazam iskreno cesto spijam so kerka mi na spalna. Taa na edna kraj jas na druga. Ja zagraduvam so pernica od strana a isto i megju nas stavam pernica, a plus se spustam nekade pod nea i spijam na koso ama kako zdrvana. E sega pocna da se obraka sama na stomak pa na grb i malku mi e strav da ne slegne kaj mene, a i ne spie ramno se e nastraneta. Zatoa vo krevetce veke. Nejzinoto krevetce i moeto se dolepeni edno do drugo i nema ograda od mojata strana (ja izvadiv) i posto saka da e doprena do mene koga zaspiva mojata glava e na nejzinoto krevetce i se dopirame i zaspiva.(jas sum pak na koso) Cesto pati sum zaspuvala i taka pa mm ne navaga so nejzinite noze vrz mojata glava i celata sum ukocena. Mnogupati sme zaspuvale gusnati taa so cicka vo usta a jas pak ukocena. Bog da cuva.sepak.
И јас спијам со син ми, но не цела ноќ. Некаде околу 4-5 сабајле го легнувам до мене (на града) и спиеме до 10 часот заедно. Преку ден кога сакам да поспијам малку (а така и тој ќе спие), пак го земам, го ставам на цице и пак си нанкаме заедно. Тој си цица - си спие и се така После со пелените можеме да удриме некого по глава и да го онесвестиме. Затоа ме болат грбот, вратот, ребрата, колковите.. Се ме боли.. Цела сум укочена, но сум МНОГУ внимателна. Имам лесен сон, не заспивам цврсто, можам да слушнам и мува ако прелета. Јас не се плашам да спиеме заедно, сигурна сум во себе. Сепак кога би требала некого да советувам, би рекла НЕ, не е безбедна алтернатива. Исцрпувачки е да се биде со бебе 24/7 немаат сите мајки лесен сон, за бељата да се направи малку треба.
Прочитај во дубак, има посебна тема, има различни мислења и совети од педијатри па на крај сама треба да одлучиш
Денес цел ден врескаме еве и вечерва од пола пат со количка се вративме оти писка вреска еве сега чајче едвај пие несака цицка па да го капиме некако инаку денес е врв со пискање?? Страв ме фака се поти од врескање што би можело да биде ?? Грчевите да се до толку ем капки и чај редовно и пак ништо и 2 месеци ќе праиме пак се тука.
Ние немавме многу грчеви ама знам дека кај некого се и до 4месец. Провери да не му е топло/ладно,ако мислиш дека се грчеви масажа на стомачето добро ке му дојде и користи капки што се за грчеви имаат пишувано дел од феминките.
Грчевите се. Така бевме до 4 месеци, мислам дека неколку пати ова го пишав. Сега има 6 месеци и уште знае понекогаш на кратко да се свитка од мешето. Ја носев и јас по доктори зошто и мене не ми се веруваше дека не е нешто друго ама излезе дека е сосема здрава. Ти кажав еднаш, од месец и пол до три месеци беа нај хорор ден и ноќ со недели, веројатно зошто умствено се поголеми и полошо реагираат на болката. Ти си среќна што од пола пат сте се вратиле, јас 4 месеци ни до паркинг не стигнав да ја изнесам.
Таман мислев се намалија неделава ама не биле цц а педијатарот рече до 2 месеци ама како кај кого изгледа, и сега по сабајле еве не со плачки а се му дадов и чај со капки и масажа и се и сега еве го ми заспа на рамо од умор, а во 4 секое сабајле се буди со виткање во стомакот.
МАЈКИ СИНКО мој има внатрешна температура од 38 со 2 а надворешна 36 со 7 . Но целата внатрешнина на устата му е содробена ислкината од внатрешната температура. Што да правам незнам ми е жал за него само плаче се нервира ...
по колку ввреме ви спијат 2 месечни бебиња, ние сме будни помеѓу спиење по 2 чааса а кога има грчеви 2 дена кога беа јаки по 4 5 часа. Инаку после капење спие 3 часа цица па потоа уште 3 и во 4 почнуваат грчеви и спие зависи некогаш по пока саат некогаш саат ама може и ич. А преку ден 2 пати спие или 3бама поретко оти во 5 почнуваат грчеви.
ne se doime na kravjo sme no jade od sise nema problem no ne dava da go cepneme po obras vednas vriste
оваа мојава се научи на цицка само да седи а лажлива цуцла никако не сака да фати како да и ја дадам да фати незнам зошто не можам вака па ни до wc со извињење не можам да одам а ја тргнам од цицка плаче како да ја натерам да ја фати лазливата?