Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Избањај и не го облекувај мн,само со едно шпикоза и преку времено накиснувај малце кај главчето.

2. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131

Алкохол 70% разреди го 1:1 со вода и масирај го со него.

3. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Сабајле од 8 до 10 вчера и денес ми спие на стомак а и јас сум заспала па ми е мака да не го потиснам или да ми падне, откако ќе се разбудам се нервирам а неможам да го смирам сабајле од грчеви го заспав го ставив во креветче и плачеше и од вчера реков колку и да плаче ќе го враќам во креветче ама ете денес реков ќе го успијам на стомак и ќе го вратам ама сум заспала пак а дома викаат да не заспивам така и сега се нервирам :( :( :(

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    И јас деновиве кога ја земама малата во прегратка и двете легнати ке и зборав зборам и она заспива и така на 3пати сме заспале двете :^) и јас имам страв да не направам некоја бејла,а она сака кога е до мене и кога и зборам а ако се тргнам веднаш се буди.

5. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Зависи како спиеш ти, цврсто, лесно.....макар што нема мајка која спие како топ:) ама внимавај....

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Da vi kazam iskreno cesto spijam so kerka mi na spalna. Taa na edna kraj jas na druga. Ja zagraduvam so pernica od strana a isto i megju nas stavam pernica, a plus se spustam nekade pod nea i spijam na koso ama kako zdrvana. E sega pocna da se obraka sama na stomak pa na grb i malku mi e strav da ne slegne kaj mene, a i ne spie ramno se e nastraneta. Zatoa vo krevetce veke. Nejzinoto krevetce i moeto se dolepeni edno do drugo i nema ograda od mojata strana (ja izvadiv) i posto saka da e doprena do mene koga zaspiva mojata glava e na nejzinoto krevetce i se dopirame i zaspiva.(jas sum pak na koso) Cesto pati sum zaspuvala i taka pa mm ne navaga so nejzinite noze vrz mojata glava i celata sum ukocena. Mnogupati sme zaspuvale gusnati taa so cicka vo usta a jas pak ukocena. Bog da cuva.sepak.

7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    И јас спијам со син ми, но не цела ноќ.
    Некаде околу 4-5 сабајле го легнувам до мене (на града) и спиеме до 10 часот заедно.
    Преку ден кога сакам да поспијам малку (а така и тој ќе спие), пак го земам, го ставам на цице и пак си нанкаме заедно.
    Тој си цица - си спие и се така :)
    После со пелените можеме да удриме некого по глава и да го онесвестиме. :rofl:

Затоа ме болат грбот, вратот, ребрата, колковите.. Се ме боли.. Цела сум укочена, но сум МНОГУ внимателна.
    Имам лесен сон, не заспивам цврсто, можам да слушнам и мува ако прелета.
    Јас не се плашам да спиеме заедно, сигурна сум во себе.

Сепак кога би требала некого да советувам, би рекла НЕ, не е безбедна алтернатива.
    Исцрпувачки е да се биде со бебе 24/7 немаат сите мајки лесен сон, за бељата да се направи малку треба.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    mami da ve prasam dali znajte od koj mesec smejme da koristime dubak ?
    se izvinuvam za lat

9. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Прочитај во дубак, има посебна тема, има различни мислења и совети од педијатри па на крај сама треба да одлучиш:)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    oki

11. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Денес цел ден врескаме еве и вечерва од пола пат со количка се вративме оти писка вреска еве сега чајче едвај пие несака цицка па да го капиме некако инаку денес е врв со пискање?? Страв ме фака се поти од врескање што би можело да биде ?? Грчевите да се до толку ем капки и чај редовно и пак ништо и 2 месеци ќе праиме пак се тука.

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Ние немавме многу грчеви ама знам дека кај некого се и до 4месец.
    Провери да не му е топло/ладно,ако мислиш дека се грчеви масажа на стомачето добро ке му дојде и користи капки што се за грчеви имаат пишувано дел од феминките.

13. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Грчевите се. Така бевме до 4 месеци, мислам дека неколку пати ова го пишав. Сега има 6 месеци и уште знае понекогаш на кратко да се свитка од мешето.
    Ја носев и јас по доктори зошто и мене не ми се веруваше дека не е нешто друго ама излезе дека е сосема здрава. Ти кажав еднаш, од месец и пол до три месеци беа нај хорор ден и ноќ со недели, веројатно зошто умствено се поголеми и полошо реагираат на болката.
    Ти си среќна што од пола пат сте се вратиле, јас 4 месеци ни до паркинг не стигнав да ја изнесам.

14. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Таман мислев се намалија неделава ама не биле цц а педијатарот рече до 2 месеци ама како кај кого изгледа, и сега по сабајле еве не со плачки а се му дадов и чај со капки и масажа и се и сега еве го ми заспа на рамо од умор, а во 4 секое сабајле се буди со виткање во стомакот.

15. Ojesil

Ojesil Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    13
    МАЈКИ СИНКО мој има внатрешна температура од 38 со 2 а надворешна 36 со 7 . Но целата внатрешнина на устата му е содробена ислкината од внатрешната температура. Што да правам незнам ми е жал за него само плаче се нервира ... ;(

16. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    по колку ввреме ви спијат 2 месечни бебиња, ние сме будни помеѓу спиење по 2 чааса а кога има грчеви 2 дена кога беа јаки по 4 5 часа. Инаку после капење спие 3 часа цица па потоа уште 3 и во 4 почнуваат грчеви и спие зависи некогаш по пока саат некогаш саат ама може и ич. А преку ден 2 пати спие или 3бама поретко оти во 5 почнуваат грчеви.

17. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Na doktor odma, moze nema da saka i da cica. Nudi pocesto da cica.

18. Ojesil

Ojesil Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    13
    ne se doime na kravjo sme no jade od sise nema problem no ne dava da go cepneme po obras vednas vriste

19. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    оваа мојава се научи на цицка само да седи а лажлива цуцла никако не сака да фати како да и ја дадам да фати незнам зошто не можам вака па ни до wc со извињење не можам да одам а ја тргнам од цицка плаче како да ја натерам да ја фати лазливата?

20. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Мајки имате ли огради за играње и кој имал дали вреди да се купи?