Ние на 16ти правиме 6 со јадење се мислам од утре да почнам со вкусови сега за сега уште ни вода нејке а се трудам само со лажичка сака со шише незнае а за тоа со клунче малецка е па ке видиме
Нема, уште вчера така и направив да слушнам ама не и кога спие си спие мирно, тивко, како да кажам, не крчи, ниту носето и е затнато. Размислував да ти кажам право да и се јавам на педијатарката ама ја следам цел ден, не кашла ич, она дури како намерно некогаш кога гука и пее така и дојде до закуснување и се смее дури Охх како инаку ќе ни обели косата
Ете, баш така ќе ни обеле Шом нема ништо, не се сеќирај. Па и они учат да изводат сега. Првото ме вадеше од памет, земаше воздух со отворена уста и испушташе звук како да се дави, испушта воздух, па зима и пак така прави, она си вежбала нешто. Еве го второво исто така почна
Само 2 дена сте биле помали од нас. И малава не прифаќаше шише т.е не и текнуваше дека може да тргне хаха сега и го зедов тоа на Мам за 4+ како со клунче и прво гризеше по него ама сега гледам почнала да тега.
Јас не сум пробала ништо. Кој ти знае како ќе биде. А ви даваат ли некој насоки педијатрите како и со што се почнува, сум читала со јаболко дека обично почнуваат па после 3 дена нешто друго, гледам и јас дека само рецепти има на бебе готвач. Малку комплициран ми е процесот оти прво дете па појма си немам што да правам
Tesko e dodeka da si pocnes i da odlucis po koi pravila ke gi sledis na pedijatarot, na bebe gotvac, forum, internet ili sosema nesto deseto posle w rutina
Nie na 20 pravime 6mes. Sosema malku probala kajsija,praska,lubenica(denes),ama kolku da gi lizne. Poveke i davam oriz, morkov,kompir... Za sega probuva pa ke vidime, utre planiram palenta.
Боже мој, ако и ставам тетра така под гради одма ќе стане. Јас сум многу нежна кога ја покривам, дали со ќебенце дали со тетра, онака полека да не почувствува дека има нешто на неа хахах оти инаку ќе стане и ќе си седиме до којзнае кога. Инаку при вртење ќе се заплетка во нозе и плаче. Некогаш јас таман сум заспала а знам покриена е, викам чекај уште еднаш да погледнам за сигурно, дигам глава она една нога горе една доле, и ајде оди земи тетратка ако можеш
Моево палента и компир обожавааа, значи се дави во нив. Денес купив свежа брокула и пашканат свеж утре ќе и правам кашичка ќе додадам и свеж морков и компир. Брокулата сад ја видиш сад је невидиш хахаах И воведов семе од киноа пред некој ден и тоа сака, и просо од 3 ипол месеци јаде, сега немаме маани на ништо, за понатака ќе видиме.
Мајки, сега се преплашив значи. Заприметив кај малиов, на левата страна на вратот кај страничните жили има како топче, како жлезда. Од десната барам ама нема. И на допир и дури со око е видливо малку. Што би можело да биди, некогаш сте забележале кај вашите малечки? Значи прв пат случајно гледам....
Како и колку спијат вашите малечки што се 1 месец.. Ние сме 3 недели и преку ден едвај пола сат саат задремуваме и тос еднаш само.. Навечер 10 11 заспива и еднаш ќе стане накај 2 3 и после сабајле 5 6.. И пак заспие и еве ова време станува и толку му е спиење.. Дали од жешкото нејќе дали е наспан нз што е..
Лелеее, овие 40 денови ме убиваат. Како во затвор се осеќам па и пекол време плус, ми се шетка со бебе. Ух, уште 4 недели само дома и дома. Склет ме фаќааа
И да сакам да излезам да купам нешто немам поверение да ја оставам на свеќи. Не и се докажува дека на бебе до 2 години не се дава мед и кога не дака цуцла не се пика на сила. Што испаднав до аптека пол саат и ги бркнала прстите во брашно да и омекнат ноктите да не се гребе, а ги става прстите во уста,ми идеше да ја фрлам преќу тераса. Побудалев, среќа не и беше ништо не бев спиела со ноќи да видам како ќе реагира
Жени колку долго крваревте после пораѓај? Јас 3 недели и сега ептен по малку во денот, како жолто... Ми рекоа 5-6 обилно би требало да крварам, ако престане и се појави болка во стомакот одма на доктор да одам. Болка немам сеуште... Почнувам да се загрижувам