Е да тоа не ми текна дека веќе се врти твоето..мажево досега само прета со ножињата за вртење рано му е Мал е денес два месеци полни Хаха ајде барем топло е сега..да е зима пострашно е Јас ако е убаво заспан можам и да го преместам нема да стани..ама ако сум мислела дека е заспан а тој само дремнал ее тогаш и јас можам да дежурам цела ноќ
Јас некаде до 4 недели потоа така као исцедок жолтеникав..па пред 6 недели пак ми се појави кеварење ама не обилно...пак престана по неколку дена..
A zasto da cekas 40dena? Ja se porodiv vo januari pa so bebe iskociv koga imase edna nedela. Sea na pekolov doma kako izdrzuvas? Iskocete si prosetajte.
Kako be u brasno hahahaha ne sum go znaela toj metod. Izvini si imas maka ti so svekrvata ama stv mi e smesno. Neznam od kaj im se ovie metodi. Ne samo ti i drugi sto citam tuka sto se zalat.
Pa sig 2 meseca krvarev i bev konstantno so tie vir vloskite grdite .... i prestana nemav nisto, dobiv posle mesec dena, pa posle za vtora mi kasnese 25dena sea dur se regulira valda treba vreme...
А зошто се загрижуваш? Па колку крв мислиш дека ќе изгубиш, не можеш 40 дена да се исцедиш. Јас така, неколку дена пообилно, после послабо. Скроз додека се исчистам и од жолтото, нешто повеќе од 40 дена поминаа.
Па така ми рече докторот што ме прегледуваше после пораѓај, плус дека природно породена рече подолго се крвари. И некако малку ми се чинат 3 недели од кои 1 со вир влошки, 2 со обични за менструација... ајде ќе проследам дали ќе настапат други промени
Јас вир не знам ни дали носев кога си дојдов дома, многу непрактични ми беа. Не крварев којзнае колку ни јас. Ништо не ти е, мислам ич да не крвариш е лошо
Јас крварев 3 недели од кои пообилни само првите 3 дена во болница. Понепрактично нешто од вир немам видено ги ставав само во болница, а дома одма почнав со обични. Кога заврши крварењето, до 40 дена имав воденкат жолт исцедок, после беше густ како чепот и толку. А имав крварење на 41 ден нешто како оскудна менструација. На преглед бев после 8 недели и се беше супер така да, ако немаш јаки болки не гледам зашто би се секирала.
Нашиве свекрви исти хаха. И мене ми кажа во брашно да му ги ставам ама јас му ги исеков. И цуцлата исто со сила му ја пикаше еднаш и и реков ако не сака, не сака да не му ја пика. Јас и го оставам само ако сум јас во близина да сработам нешто иначе и јас немам верба. Сеа си отиде она дојде мајка ми. Инаку за крварењето не знам кој пиша, еве четврта недела тераме веќе немам крв, сега е само нешто лигаво жолто. Инаку сум со царски.
Ja se porodiv na 24 .05 krvarev nedela ipol a od togas pa do den denes imam zoltenikav iscedok po malku kolku da bide tuka i ds dosagja ama bolki nemam nikakvi ,nekogas znwe kako stomak dw me boli za u wc ama pominuva za nekolku sekundi. i bas se prasuvam koga i toj ke prestane
Абе у болница со спаваќа и така и така. Ама дома у сред зима со вир, малку тешко. Глупа работа се општо, јас во болница сите чаршави ги направив лом со тие вир, дека многу впиваат, дури не можеш ни да ги наместиш кај што треба
Најново од свеки, никако не сака да слушне дека бејби треба да почне да лази и дека треба на земја да се става. Сега се запнала на спална да лежел да се превртувал. Оффф едвај чекам утре да отиде на работа да си терам со мали редот на раат. Сака сега со сила да го седнува, абе све обратно еј како може. Едно нешто да знаат како што треба овие стариве
Јас и дома користев вир некое време ама местев по две. Со царски сум инаку. Ама користев од оние со мрежа, не вир (бело пакување со црвен натпис) што има како пласткка на долната страна.
Тебе свекрва ти, мене луѓето од страна ми се чудеа што не го ставам во дубак. Не веруваа дека лази на 6 и пол месеци. Ми велеа се во раце ке бил, кичмата многу ке ме болела и сл. А синко воопшто не сака во раце. Цело време е на под со играчките околу него. Мајка ми и свекрва ми не се мешаат и ги почитуваат нашите одлуки.
Мајка излези напладне и прошетај се со бебе, ние две недели имавме кога излеговме. Јас ќе побеснев дома. Нека ве фати свеж воздух. Греота е да седите дома.
Zosto samo doma i doma i vo tie 40 dena se izlaga nemora so bebeto ako nesakas.Bebeto pola saat do saat ostavi na tatko mu i ti setni si nemora vo guzvi bilo kade kolku da ti se razbistri mozokot.