Леона зависи од детето дали ќе сака да си игра во неа или не. Мојава абе 2 мин неможе да издржи во неа, нешто не ја обожава. Многу повеќе сака кога ќе ја ставам на под на некое кебенце опкружена со перници. Кај мене беше неисплатлива инвестиција...
Pomos majkiii.. vo posledno vreme kerka mi edvaj zaspiva i toa mnogu silno place se dere.. i se spie a nemoze da.zaspa mi e zal taka da ja gledam kako se maci . Mnogu silno place glasceto ke i se fati. Plus koga ke zaspie se budi na sekoj 5-10 min dosega sto pati se ima razbudeno od koga zaspa.. zaplacuva ke ja zaspijam pak i posle pak se budi.. ne znam sto moze da e rabotata. Probuvam zesko, ladno da ne i e, cicka ne saka koga place silno. Legnati stanati se i sesto isprobuvam samo place. Ni zvuci ni muzika nistoooo ne znam dali e skok ili nesto dr ama neka pominuva pobrzo deteto ne mi spie a i jas sum nervozna. Kazuvajte sovet iskuszvo idea bilo sto kako da ne placeme tolku mnogu.
Девојче колку што знам бебчето ти беше мирно и спиеше преку ноќ, а штом се случило ова има нешто. Прво почекај види да не е период ( кај нас скоро имаше два дена потешки да речам- се будеше почесто ама не плачеше), потоа ако не плаче преку ден тогаш има шанси со запчиња да има мака- нели преку ноќ им е мал прагот на болка и трето ако е здрава , мислам ако не ја боли нешто може се исплашила од нешто. Гушкај ја , пушти некои детски цртани може ќе се загледа.....со лесно да поминете
Да не се работи нешто околу растење,исто сме и ние неколку дена,преку ден скоро воопшто не спие а навечер многу доцно заспива. Ја гледам малата сака да е во раце и да се шеткаме и да рзгледува наоколу па мама си ја шетка и се смирува а плачот и е посилен од пред тоа. Види да не ја боли стомаче,играјси,гушкаја биди со неа поблиску.
Стално се гушкаме и се милуваме, се нишкаме. Многу жално плаче и се бутка во мене. Здрава е фала на Бога. Дента си е мирничка си игра си нанка по малку ама навечер плаче. Не знам дали се забчиња и само навечер да ја мачат. Нели треба и дента да се кенкави бебенцата ако им излеваат запчиња???? Незнам дали е стомачето, не ми дава знаци за него, туку навечер после доење има многу гасови и си тртка дури и кога спие. И дури цревцата и бучат најсмирена сум сум со неа, најопуштена, ја милувам ја бакнувам и пејам, а во мене си збирам и многу е исцрпувачки. Цела вечер не сум спиена. И се случува да плаче во сон Неможам да спијам, се будам и ја проверувам. Да не е нешто исплашена си мислам ?! Пллус ќе стане за цицање ќе заспие и после некое време ќе се разбуди, па ќе ја заспивам полека ќе ја нишкам така како што си лежи и ја милувам по лицето (тоа го обожава) ќе си спие она и таман јас сум заспала пак ќе стане. Се надевам бргу ќе помине оваа фаза заради пеперутчето мое, за да може да си нанка мирно и спокојно. Што убаво си заспуваше самичка еден период, па гушнати а сега преку ноќ се смени.
Притисни ја на крајот на образите кај што завршуваат блиаку до ушите ако вресне или покаже други знаци ќе приметиш. Си цица убаво?
А гледаш мене не ми текна на тоа, ама проверив. Не ја болат. Си цица, си мочка си кака. Преку ден е весела ама навечер прави проблеми за спиење од кај 22:00 до 23:30 додека заспие, а и после кога се буди. Познавајки си го бебето сигурно е период и се надевам брзо ќе помине. Фала ви на сите за одговорите
здраво мајки , приметувам на син ми како да му опаѓа косата на некои места. На челото горе и од страна на едното увце малку погоре се познава дупка , на местото има мов ситни влакненца . Дали е ова нормално , дали ви се случува ова? Одлично напредува , на екслкузивно доење сме .
Мислам дека е нормално, син ми се роди со многу коса сите ми велеа дека кон 4 месец ќе му испадне целата, ама тоа не се случи. Сега приметувам дека по некое влакненце ќе му падне, ама пак си се обновува.
Девојче исто е и кај нас , тотално се смени бебево . Заспиваше одма после бањање , сега цица и се нервира ,плаче жално , за грев Овие два дена е така навечер а преку ден нормално да речам со тоа што помалку спие , сака да го шетам да разгледува , нејке да лежи .. Период е кој ќе помине .. треба нерви повеќе
Ние сме помали од вас ама и кај нас е слично. И од што му е тешко на синко утеха бара во цицањето. Досега имаше мерка-си цицаше колку што му се јаде и пушташе. Сега нервозен само цица, се прејадува и повраќа.
Значи период е кој ќе помине и се надевам брзо како за нас така и за вас. жуто како е курето, помина ли??
И јас се надевам дека ќе мине што побрзо и дека нема да доаѓаат други вака мачни периоди. Не ми е мака неспиењето, мака е што гледаме дека нешто ги мачи а не можеме да ги разбереме и да им помогнеме. Помина скроз фала му на Бога, сега сме чисти Таман си ја порачав и Мустела Стелактив и додека ми стигна, црвенилото помина. Ама ако, не е важно тоа, најважно е детето да ми е здраво. сега си се мачкаме пак со павловиќева, ама продолживме на чешма да се миеме. Влажни само за излегување.
Мајки дали му имате давано на вашите бебиња од чајот Плантекс за против грчеви,и дали е ефикасен,ако му имате давано дали можи да ми кажите по колку мл му давате,на упатството пишува 100мл вода со 1 ќесичка плантекс. Дали можи да му давам 50мл бидејќи 100мл не ми ги пие и мислам дека се многу а во аптека ми кажаа чајот максимум да стои 2 саати после немало дејство. И дали пред или после пиење на млеко да му давам од чајот?
Ако може да бидеш прецизна може пола ќесичка во 50 мл. да му направиш. Јас го користев и беше многу подобар од на Бекутан ама далеку од тоа дека ги снемуваше грчевите туку барем наредниот саат и беше полесно. Го пиеше три недели и после тоа нејќеше ни да го помириса. Чајот секогаш се дава минимум пола саат пред млекото.
Малава се роди со доста косичка и тоа се кафеава и беше,после накај 2/3 месец почна да и пајга,на делови повеке на делови помалце и сега и расте нова коса и некаде има малце некаде нема а некаде повеке,разговарав со педијатрата и ми кажа дека кај некои се менува косата порано акај некои подоцна пак кај други ке си им остане таа. Исто и сестрами кажа на едното дете и се сменило косата а на другото од рагање и така си има. Нормално е ке се средат.
Mamicki dali im se isfrluva licenceto na vasite bebusi od toploto? Denes primetiv celo lice i e so sitni bubulicinja , koi mislam deka se od vrucunuve. Mu pominav 2-3 pati so kamilica ama zasega nema podobruvanje. Dali so nekoja krema da ja mackam? Izvinite za latinica od mob sum
Мали како црвенки што се? Кај нас идеа и одеа сами,јас не и ставав ништо и повеке нема. Кај сите мали бебиња е така во првите недели