И јас не знам веќе што со затнатото носе. Посебно ноќе како хрчи лелеее. Вака однадвор се е чисто ама кога диши, а посебно кога цица се слуша ко внатре да е запушено скроз. Ставам повремено солен раствор, директно во носе капнувам ама не гледам некоја разлика...
Моето е 2 месеци и ортопедот вчера ми рече да ја исфрлам корпата и да не ја користиме повеќе зашто веќе допира со ножињата, а си мислев до 6 месеци ќе тераме. И сега треба да го возам во оној дел и за седење што е (легнат нормално) и баш се изнервирав. Некако уште ми е бебенце и позаштитен е во корпата. Во транспортерот смешен изгледа зашто е крупно бебе и веќе едвај го кревам за до кола.
@dunika на 4 месеци можеш да ја исправиш на 45 степени количката за да може да гледа. И совет од ортопед да биде врзана само со каивчињата долу околу струк, не и тие преку рамо што одат, за да вежба мускули на грб и стомак, да се исправа сама.
На менување пелена пред малку видов засушена, црвена крв на папочето досега кога го отварав да го чистам само засушен жолт секрет имаше. Пред 5-6 дена му падна остатокот од врвката инаку. Охх нормално ли е ова?
Ние односи немавме и сеуште немаме јас дека природно ми е страв да не не е заздравена раната иако изгледа заздравена...ама па си се галевме и на "рачно" сме сеуште и не се чуствував нечиста воопшто
Normlano e jas otkako padna papoceto pri sekoe cistenje vnatresno so hidrogen otposle na sledno menuvanje pelena sekogas zabelezuvav zasirena krf pa povtorno cistev i taka nekolku dena bese i posle samo prekina..bez griza normalno e. A dali stavas bivacin prasok ,i sto ti rekoa za zoltiot sekret ?bidejko kaj nas nemase zolt
Do 40 ne treba da se ima odnosi zaradi toa sto e potrebno vreme na teloto i matkata da se vrati na svoeto mesto , po 6 nedeli od poragajot se odi na kontrola kaj ginikologot i toj dava zelwno svetlo za natamosni intimni odnosi.
Јас го имам и моето бебе е 2 месеци и засега ми е многу небезбеден овој дел. Не би можела да го легнам и да не го држам. Јас си ставам 3 тетри во коритото, он си лежи и мене двете раце ми се слободни да го бањам. Јас би ти рекла да не го купуваш.
Мислам дека нема воопшто да го искористиш...Јас купив сунѓер попрактичен ми се виде и раат сум знам дека нема да ми се лизне..за ова не сум сигурна толку
Женски ние сме еден месец,моментално овие неколку денови заспиваме само во количка,во корпата,кажете ми колку долго можам да го оставам да спие во количка?
Јаа во корпа го оставам преку ден да преспива рамна е и тврда мислам нема ограничување..а за во транспортер е 2 сати
Јас ја исфрлив корпата од употреба сега на 4 месеци. Го ставив седиштето и кога шетаме го подигам на 45 степени да си гледа бебе. Исто правев и со првото по совет од ортопед. Врзана е само кај ноџињата како што кажа Китен, без горните каиши, зошто ги ограничуваат во движењата со рацете. Транспортер јас не би ако веќе и’ е мала корпата, туку седиште спуштено скроз, па штом добиеш зелено светло од педијатар/ортопед, ќе ја ставаш и под агол (обично дозволуваат од полни 4 месеци).
Нас така коа ни падна папчето имаше крв отидовме на лекар и му пуштија инекција со К1 витамин а за жолт секрет незз оти така
Majki dali slucajno moze vnesuvanje na sekeri ( caj bekutan i kapki koj se epten blagi za grcevi ) da stvorat zapek t.e da stane stolicata neredovna ? Do zavcera mi kakase po 3 4 pati na den moze nekogas i poveke, a eve vcera i denes samo 1 do 2 pati ama koa ke se iskaka kaka za.cel.den. mislev nesto da ne e do toa ili nema vrska bidejki osven cicanje i caj ne davam.niso dr i kapki normlano za grcevi i vitamini
Kaj mene e stalno nervozna, non stop plakanje, non stop vo raci, preku den spienje na gradi kaj mene ili tatko i (kaj drug nejke), odbiva da jade, edvaj na sila nekogas so molbi pocne da pie i toa da e ispravena, rika duri zajduva... Nekogas i koga e vo raci covek ne moze da ja smire od tolku sto rika.. Prviot skok ne go ni osetiv ama 2riot edno 10tina dena poludev.. Sega sleduva 3tiot drugata nedela pa ke videme A inaku onaka e mnogu mirno i milo bebe