Ama jas davam caj use od 2rata nedela a sega sme mesec i 2 nedeli ,zarem.mozno e tek sega da poremeti posle tollu vreme
Незнам и ние сме месец и две недели, кога сте родени. Можеби изретчуваат во какање, или зависи од млекцето
Ne kaj mene denes se grcese prdese i popladne tek se iskaka cel den so sobirala sekogas do sea koga i da menjam pelena sekogas imase malce kaka no eve veke 2 dena nema niso na pelenata samo so se iskaka ednas i tollu. Na majcino e ili na AD
На мајчино, првата несела и по 10пати какаше...ама тогаш и хип пиеше... после 2недела само на мајчино и си какаше и по 6пати. Па почна помалку. Абекутан првпат вчера дадов и ете промени...напнуваше и потешко одеше... ама може е од млекото
Ајде мајки совет родилна тежина ни е 3580гр..на 13 дена бвме во здраво го мереа и беше 3550гр...меревме подој...крена на грамажа само 5 гр..докторката ми даде совет да давам прихрана..потоа бев на 18 дена килажа 3750гр ..денес сме месец го измерија 4050 гр...меревме подој цицаше по 15 минути на двете гради крена 45 гр... Прашањето ми е дали треба да додавам сеуште прихрана? Колку треба да качува на килажа дневно? Дали е доволно бидејќи после цицање сеуште плачи? Додавав изминативе денови некогаш 35 мл некогаш 60 мл вештачко...сеизмолзував бидејќи градите ми беа разранети успевав да измолзам 30 мл 40 50 ретко 80 мл мајчино...денес откако се вратив од здраво до сега два пати цицаше и после цицање додадов по 35 мл бидејќи многу плачеше..ќе видиме дали ќе му биде доволно вечерва само цицање
Првиот месец и половина секоја пелена беше какана. Сега наваму еве до втор месец и една недела , не е какан по 3 дена, 4...Стенка, се стега,црвенее,прднува ама не се кака. Ние сме само на доење, не давам ни чај ,само д3к1. Еве и пробиотик не давам ниту капки за грчеви...Па не знам што е нормално ама ете за деца на доење било нормално и по 7 до 10 дена да не какаат а стварно ме интересира што им го предизвикува запекот.И цревата му кркорат доста ..
Jas davam i caj za grcevi i probiotik i d3k1 i omega i plus cajcr zosto i pomaga za grcevite i seto ova i go davam uste od 2ra nedela. Denes ke puknese od maka sto ne e kakana cel den place duri zaoga, 1den ,a sto ke bide da ne bide kakana 7-8 dena ,kako sto toleriraat 7do 10 dena..toa e mnogu i na mojaya i krkorat crevcata mn i mene ne mi e jasno sto moze toa da im predozvikuva zosto jas nemam nisto smeneto sve isto daavam
Majka zosto davas caj kaj decata sto se doeni e bitno ti da pies caj sto sodrzi kim koj ke mu pomogne na bebeto .
@srce-9 читав дека имаш проблем со цицање. И кај мене не е најсјајно, мојот само сака да си дремуцка и да се презаспива, ама знаеш што ми помогна ставив гердан и сега, од вчера, цица си го гледа герданот, ги фаќа каменчињата, му тропаат. Како други бебе да цица. Се надевам дека ќе потрае. Само сигурно и герданите ќе треба да се менуваат, оти ќе му здосади.
Јас мојата до 5 месеци... Тррбашр и порано да ја заменам пошто од 4 и нешто почна да се дига за да гледа ама пусти страв прво кај Антоније чекав да птидам за амин да добијам Чепкав низ архива на тел и еве за муабетот погоре за кој колку е тежок табеличка една во прилог
Аман бе колкацки корпи имате мојата беба има 68 цм и скоро 9 кг и до пред 10 дена беше во корпата.....
Обавезно да фо земеш. Ние на 4 месеци го земавме и се каам што од почеток не сум го имала... Беба ужива а и на мама не и пагаат рацете држејки ја
Стандард корпа, јас мислам дека може уште малку да се вози ама ете можел да ги искриви нозете. Пред 2 недели беше 60цм и 5.4 кг.
Значи нашата е ван стандарди пошто беба уште ми ја собира таму ама не ја користиме ради желба за истражување