Абе и моето го собира едвај со прстите малку фаќа доле ама така ми кажа ортопедот. Што да правам... Ич не ми се вози во тој другиот дел ама тоа е.
Јас го ставам од сам старт, на тетра одозгора. Ни мислам дали во увото вода ќе му влезе ни ништо. Е сега од 5 6 месеци не е практично баш кога транзитира бебе кон седење зошто се крева нагоре со грбот, ама ќе издржиме уште малку. Барем не е тежок за во раце, ама затоа прета растура, све околу лом правиме П с нашата количка е без мала корпа, само со транспортер и тој делот што се прави за седење, сега го седнувам бебе зошто во транспортер исто се крева скроз
Ne sum bas mnogu iskusna ama kaj mene koga i pomine skokot e povtorno istata od porano. Mirna, si jade, si sede sama vo relaksator ili si leze sama, nekogas navecer posle banjanje sama ja ostavam da si zaspiee..
A transporterot za so se koristi samo za sedenje u kola ,ili moze da se vozi i na kolicka ili ne e preporaclivo ?
Може и на количка да го возиш само не повеќе од 2 саати. Мене транспортерите не ми се свиѓаат некако во седечка положба е и го користевме буквално само за транспорт.
Транспортерот никаква положба е. Јас би рекла повеќе за мало бебе е. Зошто кога ќе пркне и ќе се исправа да седне и сѐ ќе го интересира ич не е практичен. Ем не гледа ништо, ем не му е удобно да спие, ем цело време се исправа. Најубаво во кола да седи транспортерот
Ма како не си ја слушав мајка ми да си купам најобична количка без корпи и транспортери. За многу работи да ја послушав немаше сеа да прескокнуваме неискористени ствари по цел стан.
Офф колку пари имам изнафрлано за глупости.. Ама гледаш сите имаат, сакаш најдобро за бебето и купуваш.. Како не купив креветче што се клацка на сите непотребни работи, раце да не ми паѓаа . Имаше една слика, за прво бебе трошоци трошоци, за второ само памперс хаха
Е јас имам такво креветче ама мојов го легнувам, му кажувам добра ноќ, го игнорирам и заспива. Освен кога е во скок. А за второ баш вчера си размислував и си викам па добро кога ќе дојде време си имаме се, и женско да биде сите боди што ги имаме може да ги носи, не се ептен 'машки' бои. Ќе испадне работата само памперс
Хаха моли се толку да трае. Шала на страна, од тој скок бебе како да не е излезен.. Од тогаш почна да забушава со јадење и спиење, сѐ друго повеќе го интересира, еве 6 ипол месеци е уште иста песна тераме
Leleee dobro e ne sum samo jas hahahah se utesiv. 5meseci od koga e bebe rodeno i pred toa nekolku meseci eheee Ke gubam nevinost pak hahahahaha A tie sto probale posle poragaj boli?
Mene voopsto ne mi izgledaat prakticni. Plastika e ,nema od stranite nisto za da ne se lizga, sekako ke mrda bebe pak ke mora da go drzis. Ima sungeri isto gi gledav tie pa upivaat mn voda posle za susenje i cedenje ehee hahaha. Taka da ili tetra peleni ili peskiri odozdola
Јас имав после 40 дена, ептен малку на почетокот боли ама не многу, од тогаш си имаме редовно е сега е малку по широко од предходно ама тоа е бебе излегло од таму
И јас имав после 6-7 недели, неколку дена пред првата контрола на гинеколог. Царски сум ама пак малку болеше и после се по старо. Среќа на контрола се беше супер.