Не се водете по табели мајки, следете ги децата. Синко има висина на горна граница, што е глупо, како да го спречам да не е толку висок??? Тежина има на горна граница. Ама е здраво и весело дете, што е многу побитно од било која табела. Плус, роден е над 4 кг, па не може да се споредува со бебе родено 2 или 3 кг. Плус има други фактори. Дали цица или е на адаптирано. Дали јаде или не. Дали е темпераментно или мрзливо бебе.
Јас сум со царски. Пробавме точно на 2 месеци од пораѓај,после контрола на др. Некако не ме болеше само ми беше шубе...Внатрешно матичната ми рече дека е се' ок само да внимаваме периодов со презерватив поради бременост. Тоа ме уплаши малку и сега како да не ми се сака пак )
Како е настинато мешето? Нели се тоа грчеви? Ставај топли облоги, не јади зелени салати и овошја со лушпи, ставај на меше да испушти гасови, пиј многу вода и има многу други совети тука во темата.
Не знам каде да прашам На 27.06 ми заврши менст. (прв пат по пораѓај) и денес забележав на дневната влошка кафено. Не е стара крв, би препознала. Ова изгледа како пудинг некако. Светло кафено и лигаво. Сега не знам дали да ѕвонам на др да отидам утре или не е ништо страшно
Ma nisto ne jadam osven oriz patlidzan i kafe denovive bas zarsdi tie grcevi. Eve of vcers sabajleto ne r kakana a pred 2 dena mi kakase po 4 5 pati na den i odednas i se smeni. se maci da se iskaka. Mnogu i krkori meseto pa pomisliv da ne slucakno e nastinata osven sto ima grcevi. Davam kapki i stavam termofor
Грчеви се, ќе поминат. И мојов е 2 месеци, едвај чекам да помине и овој третиот месец и да живнеме малку на раат да шетаме, а не да се тресам каде ќе почне со вриштење. Многу ми се смирува на града. Кога и да го стега мешето прво му нудам града и за 5 минути почнува да прдка,многу му олеснува. Дали му е топличко на мешето кога го држам или едноставно сака близина, не знам.
Уште на испис од болница педијатарот ми рече патлиџан излупен да го јадам, пробај така. Но грчеви се, ќе поминат уште малку. Ќе си се искака, без гајле. @belmoni Го имам тој додатокот, но не сум го употребила. Сунѓерот го купив и баш ми е океј, над него ставам тетра и си лежи, ужива, а одма се суши на топлово.
Ma vcera nejkese ni da cica od sto i bese maka.place .premale od placenje i davam i grada dzabe nejke moram prvo da i dadam od siseto da cucne pa ds zeme ds cica denes cicase i samo prdi mi e zal ,ni jas nemam mrdnato od doma sto neznam kade ke poc e so vristenje zoso mn loso place moram da i duvnam u lice za da se vrati koga ke pocne da place mn mi e strav kog ke se naljuti
Ma i toa ke prestanam da jadam ako treba samo da ne i predizvikuva grcevi vise neznam sto da pravam arna bwse nedela dena sega pak ,loso e sto kakase po 4 5 pati na den i sega preki nok nemoze da se olesni
Дали беше на прв преглед после крварење? Да видат дали имаш останато нешто во матката? Колку време си породена?
Знам, знам. Сфаќам дека ти е тешко. Ако не си пробала, пробај секое сабајле јогурт пиј и супи да јадеш, природни пробиотици внесувај. Мојот има само грчеви повремено, а за какање досега немал проблем, му давам пробиотик сабајле и навечер по препорака на лекар.