Е и јас заборавив тоа да прашам, ама за после царски мислам треба година ипол/две...Плус имам слушнато дека на млекото одма се фаќало (при доење, иако немаме овулација).
Од еднаш не верувам дека е нешто страшно, ако ти се појаве пак отиди пак на контрола. После прв циклус се прави Пап тест.
Ne sum.probala no ke probam i so toa. Jas i davam bio gaja ama samo nasabajlr neznam dali smeam da i dadam 2 pati na den , ako smee ke i dadam i navecer 5 kapki. I ona gi ima.privremeno vaka mi bese ored 2 nedeli posle malce polesno bese ama se praznese so kakanje eve sega pak ja fatija povemr grcevi ali verojatno sto nemoze da se iskaka pa poloso i prai sega na stomaceto. fala ti mn za sovet
Смета и тоа многу :/ знам дека немаш што да јадеш сем леб маргарин ориз овес кашкавал и јогурт и кисело млеко и ти де чини вечност ама ке пројде и ке си речеш бебево мн брзо ми порадна
Па не знам, јас на почеток го лупев ама секако имаше грчеви, па сега јадам по 2-3 резниња на ден нелупен. Кај нас најголемите грчеви беа од овошје. Денеска јадев динче за тест.
Скроз обратно се старските муабети, дека додека доиш не забременуваш. Тука делумно има вистина бидејќи зголемено лачење на хормонот окситоцин ги спречува овулациите. Но во пракса ова е реткост, штом се активираат јајниците (а никогаш не знаеме кога, без разлика дали сме добиле прва менструација или не) шансите за бременост се големи.
Tu da puknam sto sum jadela toa,a mislev toa ne predizvikuva izbehavam grav zelka limon takvi rab a ne sum znaela za patlidzan. Fala ti mnogu aj vikam.em da i pomognam da ne jadam sve svasta malce da se staaam i tska u red i leb ne jadam poslednava nedela sem oriz i patlidzan sega i toa ke trgnam.
Мајки имаме грчевин.. Ама нз зошто бара да цица мн кога го грчи и уштевтолку плачи тогаш.. Некоја со истото?
Ако се течни,а зелени најверојатно е бактерија. Моево кога имаше затнато носе и и зедоа брис за секој случај ама педијатарот ми рече ако се бели не е ништо страшно, од сув воздух е. Е сега читам кај вашето се суви. Не би ти препорачала да влечиш, само ставај физиолошки,аква марис бебе или синомарин. Сепак најдобро е да видите на доктор, само суви мрсулчиња нормално е да имаат некоја боја.
И овошје немој. Тоа ствара исто грчеви. 3-4 месеци тргни од исхрана се што смета. Малава 6 месеци ќе прави, уште немам грав пробано хаха
Ma samo oriz le jadam.i jogurt ke pijam ako treba samo nea arno da i bide,pocrka dete od placenje veke nema sili da place
Леле кога летна време јас пред 5 месеци истово го пишував сега веке јадам се и треба да се селам во нова тема
Затоа што единствено нешто што може да го утеши си ти, цицањето не е само храна за него, туку и галење, мазење, утеха. Првите 2 месеци ќе виси само на града, ти ќе мислиш дека трае вечност ама потоа ќе научи кога му е доста, ќе научи да се гали на поинаков начин покасно.