Кога ќе се стиснеш имаш ми млеко? Кога цица ја следиш ли дали голта ? Ако сето тоа е во ред, тогаш треба да се помириш дека си имаш плачка бебе Грчеви, скокови, се ќе се собере, жешко, не спиена, и ете нервозно бебе..па и плус ти ако си уште толку и она. Тргни го шишенцето, не ја учи така, нека си фаќа цице, мала е, па ќе научи по брзо.
Se stiskam ima mleko ,samo toa se priveruvam cel denproveruvam dami imam mleko golta koga cica sve toa prai samo ete od vcera nesaka da fati moram da ja zalazam, mi e zal ako ne fati ke ostane gladna zatoa tala ja zalazuvam barem.da ne place so e gladna ako od dr place. Poveke se nerviram.sto koga place zajduva moram da duvnam za da se vrati ,da si place normlano neka place bebe e nez ae da zbori ama mn loso place
7 пати на ден по 4 капки, мора да бидат максимум 28 капки во 24 саати. И мора да се ставаат во минимум 15 мл млеко беше (провери за сигурно во упатството).
Прво, ако е гладна нема да седи така. Провери дали и бело јазичето. На една членка од тука, испадна дека малата ја боли увцето од некоја инфекција, однеси ја на лекар и за тоа. Провери дали и е жешко. Само цица и ништо друго ?
Mislev na kolku vremenski period smeam da davam. Ako i dadam primer sabajle vo 8h posle koga smeam pak
Ne i e belo jaziceto ,a sto znaci toa ? Se slusnav so maticnava i obj kako reagira i sto oravi toa se grcevi vika davaj kapki masiraj i nisto drugo. Ete do sega od preeska se iskaka 3pati pa i olesni i sega spie . Zesko nr i e ja drzam po kratki ama so corapki zoso i se kamen i race i noze no termofor drzam cel den na stomakot.a za da se proveri usinjata treba kaj nasiot pedijatar ili posebno na usno , vrska neam od niso ,prvo mi e ,za 2ro ke znam
Pa moze i zatoa vcera i denes nejke se trga poso e iznemostena od placenje i nespienje po cel deni zatoa odbiva
Па не пишува во упатството, нема ограничување ама најдобро би било на 3 саати. И види таму прочитај се дава пола саат пред цицање.
Женски извинете што ќе ви се помешам во разговорот ама ако може да ми објасните околу деловите на количката оти викате една корпа друга корпа...јас имам количка од внука ми па мислев како што ми ја дадоа со таа корпа и така треба да тераме...
Има колички кои имаат 3 дела :транспортер за во кола возење, корпа тоа е големиот дел каде што бебето се вози додека не почне да се дига за да разгледува и спортски дел за кога ке смее веке од 45 степени да е подигнато.... Но има и колички каде корпата е изоставена па бебето се вози или во транспортерот или во спортското седиште кое се прави како корпа
Пред 8ма почнува и завршува после 9та,две недели трае. Раце ми паднаа. Според апликацијата денес е последен ден ама којзнае.