Моето што е родено скоро две недели над термин, да си се водам според due date што ми беше? Баш денеска ќе ја симнам апликацијата, и таму да си го внесам тој датум, м?
Во апликацијата се бара да го внесеш тој датум и така ти пресметува кога е секој скок. Иако си со надминат термин, датумот од терминот се зема предвид.
A nas moze i skokot ne fati pa zatoa i vakva e na koja aplikacija sledis ? Inace imas najubavo.ime , kerka mi se vika Jana
Мајки треба ли да се прават некои вежбички со бебето во тек на вториот месец? Ете ве имам читано овде за колкови, едно друго... има ли некоја апликација за такви работи?
Ти благодарам, најубаво е Апликацијата се вика Wonder weeks се плаќа околу 3 долари. @WonderGuurl Има апликација Kinedu за развој не само физички. Си штиклираш кои активности ги прави бебето и според тоа ви прави план за вежбање. Само нормално, повеќе вежби се достапни доколку ја плаќаш. Јас во глобала во втори месец го ставав на меше, му ги кревам нозете како да вози точак, рачињата му ги кревам горе доле, му ги спојувам и ги носам до уста. Вчера додека беше на меше со едната нога почна да се турка и да се врти во круг, некако го бутна рачето под себе и кога се турна со ногата се преврте на грбче. Срце ми застана да не си го скрши рачето, па после се израдував. Така да, што повеќе активности толку поактивно ќе станува.
Леле Ема Од Friends го сакам името. Сакам кратки имиња. Второто сакам да биде ќерка и би била Ана, Ема или Тара.
@Dikinzi и мојата е Ема Иначе мајки еден охрабрувачки апдејт.Само што наполни 3 мес,нагло доби промени во спиењето,веќе 4-5 ноќи заспива брзо,кај 22-23 и ја преспива цела вечер,до кај 6.Тогаш ѕвони аларм на маж ми,мислам дека тоа ја размрдува,цицнува мижејќи и тера уште час-два. Во текот на денот има две долги преспивања +\- 2 часа,и неколку кратки.
Сите 3 се убави, нема да згрешиш кое и да го ставиш Моја желба беше Требаше Ива, ама што ми текна не знам, ја кажав мислата, и долго време се мислевме меѓу двете, и на крај одлучивме
Jas i sega ja stavam na stomace samo ne tolki cesto, glavata ne uspeva bas da ja krene ubavo ama zatoa so nozete turka li turka. A koga ja drzam vo race so glavceto nanapred koga gleda go ispravuva skroz i moze edno 2 3 min nekogas i poveke ja drzi cvrsto i gleda razgleduva inace vcera se pokaka 3 pati,prviot pat neka mi sudat i doktori i site no i staviv sapunce malo vo gazeto kolku da i pomigne i se iskaka odma pa go iskaka i sapunceto ,a posle naredni 2 pati sama se iskaka. Ne mi e jasno zosto ima taka zapek koga kaka tecno kako voda i e ... a sto znacea tie parcencata kako mrsulcinja sto se vo kakite ?
Mojata za cudo moze cel den da besneee da ns spie i od sto e nervizna nespiena rika li rika ama zatoa navecer ja banjam 9 9 ipol najkasno i davam caj zaspiva 15 min se budi i sedi dokaj 11ipol 15 za 12 i si tera dokaj 5 sat sabajle nekogas znae i vo 3 da se razbudi ama cica 2 3 min i pak e koma 2ro stanuvanje u 7 i sve pocesto posle, eve ja sega se razbudi u 10ipol i uste spie mi e zal da ja budam ds cica, se iznamaci od placenje 2 dena pa neka spie
Блазе си ти, кај нас ноќната дремка е 12 саати, ама преку ден уште се мачиме со тој пола саат. Додуша деновиве успева да се презаспие, и една е подолга. Само не му оди секогаш лесно
Eve i sega koga stana od spienje i nudam ne saka nekolku pati i stanata pokusav nejkese ja navodeniv grdata so cajce malce za da fati nemoze da ne i se jade od 10ipol do 1ipol da ne bide gladna . Mi e strav da ne me odbie slucajno