Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.236
    Малава на грчеви исто не сакаше да фати да цица, 3 саати плачеше без предтан во денот, најчесто почнуваа во 18ч. Кога ќе фатеше ќе се смиреше ама додека не поминеа скроз одбиваше да цица.

На Sandra456* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.108
    Здраво, потребен ми е совет, бебенцето ми е еден месец и 8 дена. Забележавме дека му влегло влакно во окцето и со денови не излегува. Дали знаете најбезбеден начин како да му помогнеме да излезе, или најдобро да одиме на офталмолог?

3. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Dobro e stom e tala jas se plasev da ne me odbiva za cicanje,ja so sila i ja butam nekogas da cicne barem malce na zestinive use da ne cica mi e zal. Ajde neka pominat ovie use mesec ipil i malce da se oslobodime samo u dvor ja setam mi e strav da trgnam negde da ne pocne da urla :)

На babyboy1 и Bubish26 им се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.236
    Мајка, тек сега после 6 месеци некако на раат шетаме и пиеме кафе без димкање хах од кога почна со кашички да се храни. Слободно дој во јавност, јас сум оставала корпа на сред продавница ако заурлала, сред парк.. тоа е. Бев противник за така ама се дур не родив, сватив дека само хранам душа на мое бебе и ништо не е поважно од неа.

На Enci200, MinnieM, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ако одбива исфрли го чајот, земи го бебето во раце и думкајќи подметни ја градата.

На Enci200, WonderGuurl, *malenavolena*87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    И нас тоа ни се случи но пробав сама, миени раце и што повеќе да трепка провоцирај.. од прва извадив. Ако не си сигурна оди на очно.

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Koa ke imame 6 veke ke bide zimo i setanje jok tek naredna prolet zdravje asalno setanje :)

8. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    A da probam da namokram grada so voda i da vidam dali ke fati , a pusti caj pa i pomaga za grcevite :) ama toa e sto e

9. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Не давај шише, може да се одбие.
    Мавни чаеви само цицка. Пробај како што ти кажаа членките, шетајќи подметни му ја. И остави го ако не фаќа, држи му ја пред уста.

На Jana06 и Sandra456* им се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.236
    Баш на снег е здраво да се шета

На dunika, SanelaS и Sandra456* им се допаѓа ова.
  11. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.279
    @Sandra456*
    Моето бебенце одбиваше да цица, беше кенкаво и плачливо, бараше нон стоп во раце и да го шеташ, штом го приближам до цицка вришти и се тегне. Така правеше некаде 10 дена, и кога ја однесов на контрола за вакцина матичната ја прегледа со апаратче за ушиња и тече дека и биле вцрвенети, најверојатно тоа било плус причина да не цица покрај грчевите кои ги имаше. И по Ина за една недела со пуштање капки во ушињата.

Еве ја и сега одбива да цица, можеби од топлово или пак скок.

12. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Fala ti na spodeluvanje iskustvo,a od sto moze da bide pricinata za scrvenuvanje ti kazaa ? Nie sme sega 7ma nedela a skokot sega treba da pocne od 8ma ,valjda ne ne fatil.porano :) ke ja nudam.non.stop ke ja teram da cica , pa zdravje ke vidam denes utre kako ke bide ako ne ponedelnik na lekar odma ke ja nosam . Izbegavam nosenje na lekar radi virusov inace sega odmaa ke ja odnesam.taka i mene mi reagira se tegne i place nejke da fati, mozebi i e samo of grcevite a i dodatno toplo. Ke vidim kako ke bide. Fala ti sepak :*

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    И јас така сум правела, иако си плаче, градата пред неа, па по некое време ќе си фане. Дека ми е второ па плачот до некаде искулирано си го минев. За првото се траќав, одма мислев немам млеко, кога гледам и второто аи мине низ тој период, ама воопшто паника не кренав. Нејќеш нејќеш, коа ќе сакаш ќе цицаш..така и беше, еднаш понуди, 2 пати понуди..и на крај ќе си фане. Треба само трпение. Исто така и ја имам шетано низ стан да се потсмири малце, а да дадам цицка додека се шетам не, не сум дала така.

На mal.ecka, srce-9, BabyT* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Panovic

Panovic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2020
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    574
    @Dikinzi како сте со јадењето?

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    5.193
    Те читам неколку дена со проблемиве со грчеви и цицање и стварно знам како ти е...Бебе до пред 1 недела душа ми вадеше со плачење ништо не го смируваше додека сами од себе не му поминуваа...Тоа што не сака да цица и кај нас беше така додека не му помини и не се изнаплачи 2-3 саати не пиеше млеко после го пиеше и преморен заспиваше по 4-5 саати...
    Исто и мене не ми се излегива оти не се знае кога ќе почни да рика па да ме гледаат сите како да не знаам да смирам бебе ..

На Dianas и Dikinzi им се допаѓа ова.
  16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Хаос, дебакл :D Плука, се мршти, реков два дена да ја одморам. Од утре морковче :D

На Panovic му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Kuti ,samo nea arno da i e nemora da iskocam ke ja setam niz dvor,eve denes fala na gospod da ne se zarecam e ok ,stavam termofor davam kapki i ete sega se iskaka pa dopolnitelno i olesni. Gospod samo da ni dava sila ke pomine sve znam ke letne vreme bebe ke porasne za cas samo zalosno e dagi gledas kako se macat ama toa e :*

На elenaklasik, Dikinzi и babyboy1 им се допаѓа ова.
  18. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Pak ke prasam bidejki ne dobiv odg. Sto znacat kakite sto se kako sum mrsul vnatre? Ptedhodno imase malecki nekolki a sega koa se iskaka imase eden ogromen

19. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.279
    Јас мислев дека е од водата кога ја бањаме но таа ми рече дека не е тоа причина, многу бебиња имале вцрвенети ушиња, можеби ако и било затнато носето и кога цица нели влече и тоа ствара притисок во увцињата.
    Чисти носе почесто со физиолошки.
    Моево многу кива и често и го чистам, нема мрсули но знае така да и навлезе нешто што ја иритира.

20. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Jas najmn pazev na banjanje da ne i vleze voda u usi,toa najm me plasese,i koga nema mrsuli.malce ako cujam deka hrci odma stavam kapki. Fala na sovet