Мајки По колку време ги оставите малечките да лежат на меше. Мојава кога ја ставам ја крева главата но и нозете и како жабче се први, и едвај издржува по 3 минути и почнува да кенка. Фаќа предмети со раце и почнува да се врти кога ги дига ноџињата. 3 месеци сме. И дали некој знае зошто стапалата и се секогаш како испотени и ладни без разлика дали носи чорапчиња или не ?
На стомаче колку што издржува, толку оставај ја. Нема гајле од таа вежба, само се зајакнува повеќе, мускули на врат грб рачиња, стомаче, сето тоа помага за следна фаза-седење. А им се потат и раце и нозе, бидејќи немаат регулација на температурата сѐ уште, а тие не се знак дека им е студено. Секако на вакво топло време, не им е студено, ама екстремитетите им се мраз.
Мајка, чорапчиња на ова време не. Ако и се ладни, не значи дека и е ладно. Проверувај секогаш на меше ако сакаш да си сигурна. На мојава и се потни секогаш, некогаш знае тоа да е знак на недостаток на Д витамин, што е кај нас случај.
Не и облекувам чорапчиња. По цел ден е на боди а и така спие. Несака дури ни покриена да е. Но приметив дека секогаш и се испотени. Можеби и недостасува витамин, незнам...
Јас му давам Д3 + Омега, во тие капсули има две капки од Д, а и му давам дополнително Пливит Д3 по три капки, вкупно 5 капки, и пак му се потат. Го изложувам и на сонце, пред 10 часот наутро. На интернет читам НЕ на сонце до 6 месеци... Матичната ми рече, ДА, нека биде на сонце ноџињата само, за да прими витамин. Што е правилно, не знам...
Јас двам само д3+к1 тие што се до три месеци, по една капсула и пробиотик Waya. Ќе видиме сега што ќе каже матичната за понатаму.
Ги давам и јас капсулите и 6 капки Д витамин. Исто ми рече докторката обавезно 2 пати во денот на сонце. Ја мачкам со кремче, капче на глава, и како што викаш ти само нозете и се изложени на сонце.
Шо праите мајкички како сте, како се бебите? Немав мн време да се оклучувам, зато ме немаше, ве читкав одвреме навреме. Ние сме добри, моја беба утре прави пет месеци супер е, си цицка си кака си мочка. Цица на секој два часа преку дента, може и на три, навечер исто на секој два. И така. Некни бевме на универзитетската очна клиника, теи месеци го чекав терминот за тој секретот шо и излезевсшенкога беше помала, она вече оддамнс нема такво ама ај пл птидовме. Па и главната докторка ја виде и супер е, и видот и го орегледа се е перфект фала богу. Да споделам со вас дека многу мајки се соочуваме со оваа работа масирање треба на ќошето на окцето кај шо излегуваат гурдите ( на тоа топчето таму) со кружни движења да се отпушат каналчињата.и така се гледаме по дома, со кашички уште не сме почнале, понатака здравје. Ме интересира дали со купечки почнувате или со домашни да пробувате вкусови?
Мајки дали е во ред детето преку ден да спие 5 саати...стари сме месец и една недела и на вештачко млеко
Кај мене е така цело време, слуз само кака, како мрсул гигантски и од грб некогаш му истекува. Педијатарот не гледа ништо страшно додека е жолто-сенф боја, и додека качува тежина. Си го мерите ли дома на вага? Ние пратиме неделно, и ок е, на некој минимум сме ама во нормата. Може да е од алергија ид нешто што јадеш ти или да му фали лактаза ензим што ќе ја разгради лактозата во млекото. За второво велат помагаат капки coliprev, јас ги порачав и ќе споделам искуство кога ќе почнам да ги давам. Се надевам дека ќе се регулира мешето. Имате гасови многу?
Треба да се става на стомаче редовно. Докај 40 дена се става со лактите уз него, позиција жаба, а после треба лакт пред рамо. Треба да се истегне детето и да се потпре на лактите. Ние бевме кај физиотерапевтот за деца и баш ни покажаа, не искараа што не сме го ставале редовно. Многу е важно да го фатиш моментот, детето треба да биде одморено, најаденко и спремно за тренинг. Тоа е тежок тренинг за него. Колку издржува толку ставај го, ќе видиш се повеќе и повеќе ќе се навикнува. Газето не треба да му се крева нагоре, можеш да му го притиснеш. Можеш да го ставаш на пилатес топка, на нозе, на перница за доење, да не му биде досадно. Обавезно играчки пред него, штракајте му. Кај нас после редовно ставање еве почна да издржува 5-6 минути и добро ја прави вежбата. Аха, и за полесно да му биде крпа ролована под мишки се става, таман ги држи лактите оптегнати.
Kaj nas ne bese taka osven poslednive 2 3 dena koga imase povekr grcevi,inace gasovi ima nekogas si prdi a nekigas cel den ne ispusta ic. Inace bojata e taa senf zolta boja. Ne ja meram no sega nrdelava ke odime na kontrola pa ke vidam sto ke mi kazat.vcera imase takov giganski mrsul kako sto kaza , eve denes se iskaka ama so mali parcenca . A kako da go nadopolnam jas toj enzim sto fali znaes ?inace jas koristam kapki ama kolief ,i mozam da kazam deka i pomagaat za grcevite no ponekogas davam i caj bekutan. Pred nedela dena davav sekoj den navecer ored legnuvanje no sega koga ke vidsm deka epten ja macat grcevi pa da i go stopli stomaceto. I eve primetuvam kako nekako poloso i mirisaat kakite. Od sto moze da smenat mirizba
Мајки бебе за 8 дена прави 2 месеци. Веќе 3 дена не сака да спие убаво и само во раце ми дпие, штом го оставам почнувa да вриште од плачење додека не го земaм во раце. Не сака кај никој ни кај татко ни кај баба само во мене се смирува. И без сон и без раце и половина сум. Што да се прави?
Дечки, ние лазиме на велико. Со нозете се туркаме, се креваме, рацете ги користиме за помош. На кревет нема повеќе оставање, за секунд е на другата страна. Трагач на етикети е за да ги гризе,несесерџија, џабе играчки разни, дај и несесер и најсреќна е. Кога ми порасна бебето.. вторник полни 6 месеци штрумфета мамина
И кај нас смрдат каките на кисело, еднаш в кола се искака и ќе ми се слошеше Тоа со ензимот е кај него во цревата, можно е да нема доволно лактаза, и заради тоа се јавива нетолеранција на лактоза. Ние грчеви сме немале, само прди растура и тоа ко слуз лесно излегува. Јас чај не би давала, само пробиотици и мајчино млеко. Да се гради цревната флора.
Ma i nas kiselo ama ne tolku a ovie 2 dena epten pojako mirisaat blaze vas bez grcevi,ona ima denovi koga ima premnogu i zatoa i davam cajcr zosto i pomaga inaku vaka ne. Davam i probiotik i kapki za grcevi ama ne pomagaat sekogas