Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Cena

2. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Да ве прашам, бебенцата кога ви лежат за колку време им здосадува па почнат да се нервираат и плачат? И кога плачат мрткаат ли нервозно цели со раце и нозе или само се расплачуваат?

3. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Mojava nekogas znae i 10 min da lezi i da si gleda,a nekogas samo so ke ja legnam odma da ja fati paranoja :) obicno samo place i pravi nekoi dvizenja samo so racinjaya ama cela da se mrda da se trese ne . I obicno koa se budi od spienje standart place vristi mislis ja tepal nekoj :)

На WonderGuurl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.235
    Одма. На мојава се брзо и се здодадува уште од многѕ мала. Мир нема ни секунд. И во болница беше најгласна. Денес бевме на неделн ручек, од 5 бебиња, Нина моја само се слушаше и праеше "бељи".

На WonderGuurl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Зависи, ние дека поголем дел од времето сме сами пробувам максимум да го оставам да лежи сам.. за да можам да сработам нешто у меѓувреме. Кога е на подлогата со играчки знае и пола саат да лежи да си игра, во релаксатор исто отприлика толку, на кревет не обожава баш да лежи ако нема некој покрај него да го занимава а ако има си лежи, на меше ни е слаба страна ама се трудам да го оставам за вежби за грб. Ако е буден знам и да го земам во количка со мене јас си работам и го занимавам истовремено да не се осеќа запоставено. 4 месеци е

На Dikinzi и WonderGuurl им се допаѓа ова.
  6. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Исто :)

7. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Мајки, ние еве 2 месеци + 10 дена и уште малиов има секрет од окото. Брисеви чисти, кога плачи и после спиење му е засилен. Капам и мајчини млеко, чистев со камилица , сега почнувам со физиолошки. Му правам и масажи. До кога ви траела оваа појава ако ја имале вашите бебуши?

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.235
    Знам само дека камилица не требит, тоа е погрешно. 4 месеци малава имаше константно. Ни помиа од едни капки.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Ќерка ми имаше само првата недела по раѓањето, па околу 40тина дена кога беше стара пак и се појави многу повеќе од порано. И помина од капки (нешто како вештачки солзи). Фала Богу веќе 10тина дена нема.

10. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.279
    Мојава знае да се игра и скоро по 1 час на подлога со играчки па ќе погледне во телевизор или наоколу. На кревет лежи можеби некаде 10 минути ќе види нема ништо интересно и кенка.
    Инаку доста активно бебе е и цело време прета и со раце и со нозе но кога веќе и здосадува ќе почне да го крева десното раче и да вика оо оо :D ако не ја земеш почнува да плаче.
    Гледам што повеќе да ја оставам сама и од околу да ја викаме да не ја гњавиме на топлово а и таа се нервира.

На dunika, Dikinzi, WonderGuurl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Ima li lek za ova placenje zajduvanje zosto jas veke ke skrenam od strav :(

12. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    3.997
    Не. Едноставно такво си е детето и не можеш тоа да го смениш. Со тек на време ќе се помириш. Нема друго решение, за жал. Како расте дете се мења и ќе го смени и тоа плачење-зајдување. Без нервози само смирено и ништо страшно.

На MilaSs12 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  13. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    3.997
    Мојата само кога и се пријаде или кога и се спие почнува да кенка, инаку си е весела каде и да ја ставам си гледа, разгледува, си гука си се смее, радости е цела :$

На Thallia, dunika, srce-9 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Кај нас помина со физиолошки и хлоранфеникол маст. Со камилица се влошуваше,

15. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Леле ние вчера 14часа беше буден, и веќе кај 18ч урлаше плачеше... заспа дури 22ч.... збрлавевме нишај шетај, вика, не сака да цица...лудило... денес мирно како да е друго бебе

16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Додека не се одби цицаше на перница. Многу беше смешна :D Само главата на перница, цело тело и висеше на страна. Ама не ја даваше бе :D Кога сакаше да цица сама ја зимаше и ми ја носеше да ми каже дека е време да дадам цицка :D

Млеко и камилица исфрли ги, можат да влошат состојба. Ова едноставно е физиолошка состојба кога уште не се активирани солзните жлезди, неможам да се сетам до кој месец плачат без солзи. Најкасно до 6 месец ќе се активираат, без гајле, само од себе ќе помине.

На Enci200, Sexybaby86, Kallias2 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Ma nea skoro sekoe placenje i e zajduvanje posebno ako ne e naspana i i se spie nemozes nit da ja zaspies nit da ja smiris..po doma im e strav veke da ja drzat u race da ja igraat so strav ja zimaat :)

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    5.193
    Моево на почеток само легнат беше и не се бунеше :D ама сега оди легни го само се исправа и сака да разгледува омилени му се теписи само надолу гледа:D

Не ми текна да прашам педијатар ама еве ве читам и си велам нема потреба штом е мирен и не плачи нека е исправен

Исто секаде кај шо не му е познато се врти само разгледува ама ако му се доближи некој или да го земи плачки одма...тој само кај мене или кај татко му да е и од далеку да го гледаат и почнува да гуга нешто аооо...аиии :D
    Богами од мали не мотаат како сакаат а тек понатаму (facepalm)
    На моево некогаш и му здосадува само во раце да е да го тресиме па ако плачи и не се смирува а знам дека се друго му е погодено и време му е за спиење го легнувам му давам цуцла и сам знае да си заспие..или пак ако не му е време за спиење во релаксатор и си се радува по играчките мирен е и по 20-30 мин си лежи

На MimiG и Babyiscomming им се допаѓа ова.
  19. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    О душичка, ќерка ми беше таква. Страв ми беше да излезам со неа надвор со количка, кога ќе викнеше како да ја колам. Сите во нас гледаа. И еден вози количка друг носи бебе. Се надевам со ова нема да биде така...

На Dianas му/ѝ се допаѓа ова.
  20. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    5.193
    Како не се активирани жлездите за солзи...тогаш моево кога плаче од левото окце му течат солзи а сме 2 месеци и една недела од што му е така ?