Do koga bese takva ,go smeni placenjeto so tek na vreme ili ? Ma nela place bebe e ,neznae da zbori ,samo da mi place normalno kako sekoe bebe a ne vaka. Ete i jas uste nemam iskoceno asalno so nea da prosetam radi toa mi e strav
Па кога почна да седи, мислам после 5м. Инаку во количкс легната ич. Морав да ја носам крената да гледа, или лежеше на стомак ама изваден покривот за да гледа. А со грчевите лудило беше.
Jas momentslno samo ja vozam vo transporterot zosto use e mala za korpata ,ama podaleku od dvor ne sum ja odnela seuste sve sto ne sum sakala kaj edno dete Gospod mi dade samo da e ziva i zdrava ama otrov e loska kaj nas grcevite de gi ima de gi nema ama.koga ke dojdat macat za celo vreme so gi nemalo ,poluduvacka
Па не задолжително кај сите. Но еве кај членката е случајот, што беше и кај нас со поголемата ќерка. Џабе ја носев по лекари, но кога ти е прво дете за све се вадиш од памет
За памет..секогаш кога ќе речеш дека нема да дозволиш твоето дете да биде такво , баш тоа се дешава. Затоа, кога ќе видиш друго дете на улица или било каде...ќути си, од искуство ти кажувам
Srcka za 2roto ke znam use ne planirano da ne zboram mn mn sekogas e taka Gospod ni dava toa sto najmalcr sakame i ocekuvame i sveki samo mi vika ,sto i da vidis kakvo i dete da vidis i negovite postapki samo reci Bog da cuva i kutisi ne vikaj ja vaka nema da dozvolam ,zosto bas toa ke se sluci
Nie imame prvo zapce..jeee...se preraduvav kako dete. Zavcera mn bese kenkava, placliva, ne sakase da spie, odvaj zadrrmuvase ( ne e svojstveno toa za nea)i znaev deka ke izleze... Denes mi go zede prstot da mi go cuca i gledam grepka * se preraduvav!
Дали има некоја искуство бебето да и го повраќа млекото што го цица? Син ми веќе 2 дена се што ќе исцица од мене се враќа. Дека сме на комбинирано со ад млеко му давам ад тоа не го повраќа. Пред овие 2 дена се си беше ок си го прифаќаше моето млеко наеднаш се смени.
На идта мака сме и мојава зајдува и солзи од очите и течат, неможам да ја смирам и јас си плачам со нејзе
Срце малечко, гушкај ја кога плаче, бакнувај ја, сака близина, ќе помини само треба време. Така растат децата
Кокку е нормално и потребно д спијат новороденчина во прв месец .. Поточнп мое веќе сме последна нед од месец.. На колку време треба да се будат или нема правило?
Тогаш наскоро ќе се доисчистат каналите и нема веќе да се фаќаат гурелки. Нема што друго да е ако ви е чист брисот.
Ja setam so nea posle edna nedela od koga se rodi. A rodena e vo januari. Sekoj den sme nadvor. Neznam kako si izdrzala tolku doma i koja e pricinata za toa. Ama mora dete da steknuva imunitet. Ne mozes pod stakleno zvono da go cuvas. Iskoci na vozduh i za tebe i za bebe poubavo.
Ноќва два пати завележав бебе спие на меше, ми беше страв го свртив, сакам да прашам дали е безбедно за бебе да спие на меше? 4м
Леле и јас се секирам за тоа, а најубаво спие кога е на меше. За споредба, дневните дремки на грб му се 15 мин, а на меше 3 саати. Ноќеска ако е на грб спие по 1-2 саати, а на меше 5 саати. Би го оставала вака нормално со надзор ама ми е страв дали убаво расне и се развива вака. 2+ месеци е моето.