Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Обично овој период сите тоа го прават. Треба да забележите дали знаат убаво да си ја завртат главата без да заринат со носот во душек.

На elimkd, MinnieM, Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Колку спијат вашите бебиња навечер? Моево си спиеше убаво, си врзуваше по 5-6 саати без да бара млеко, ама откако сме во четврти месец и почна да осознава, се буди на секои 3 саати. Многу сум уморна, раздразлива, имам проблеминсо тироидната и со анксиозност и навистина очајна сум, дали некогаш пак ќе спие нормално? Иначе на адаптирано млеко сме и му давам млеко на секое будење за да заспие пак..

3. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Ме интересира за ноќе ги оставате така на меше да лежат? Сеуште се мали за без проблем да се свртат сами... вие спиете додека они спијат?
    Од ова ми е ептен страв кога ќе почне да се врти...

4. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    И мене ми е страв, една ноќ успеал сам да се сврти оти домене спиеше настрана и успеал да се сврти, не сум сетила и спиеше. А инаку преку ден кога сум во иста просторија го пуштам. Ја врти сам главата лево десно, никогаш не останува на нос да лежи, па тоа ме теши

5. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    Исто и кај нас,на меше знае да сврзи 4-5 саати а на грн едвај 2. А ми е страв преку ноќ да го оставам

На Jana06 и lovely12 им се допаѓа ова.
  6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    7.676
    Не се секирајте толку. Внимавање да, ама мое бебе откако почна да се врти на меше, а не беше толку профи, се будеше одма од сред спиење со плачки. И сега се буди, ете таков му е сонот. Еднаш само го имам забележано на меше да спие. Ми беше страв на почетокот кога не беше сигурен во превртување, ама ете не е сигурен во таа положба па се будеше сам. Ваљда си знаат и они малце. А ако не се врти само убаво, јас не би го оставала на меше, или едино преку ден ама со константен надзор.

На Jana06 и lovely12 им се допаѓа ова.
  7. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    772
    Така е ама ете, кога се меша некој, а неможам сама, на 4ти кат, без лифт, количката е тешка. Па и заради коронава маж ми нејќе никако ни кај моите, а живеат во село, таму нема корона, голема куќа, тераси од сите страни, голем двор со паркче, простор колку сакам, милина...

На Dikinzi, mal.ecka, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Лелее, па појдете си таму малку на гости таман воздух за сите и малку промена убаво ќе ви дојди. Ние не шетаме којзнае колку, ама луѓе верувајте штом излезам не ми се прибира. Јас навикната бев да си шеткам, па да можам во природа да одам ооо колку убаво... :)

На elenaklasik, Scorpio87, Филотеа и 3 други им се допаѓа ова.
  9. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    772
    Да знаеш колку многу сакам ама инат е, страв у коски има заради вирусот. Плус дека вакцини ќе прима бебуш во август и октомври, страв му било за бебето од промена на клима, бла бла.
    Денес требаше во градски парк да одиме па еден ветер од сабајле шиба и пак дома си седиме сега.

На lavinija28 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да да, не може сам. Јас го ставам на меше ама не спијам додека он е на меше, а иначе главата сам си ја врти лево десно, го гледам дека му текнува дека не може со носот надоле ама оставање сам никако.

На WonderGuurl и mal.ecka им се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ако имаш можност купи си кенгур или да позајмиш од некого и шетај си бебе. Ние и без бебето искочивме неколку пати на 2-3 саати, а со бебето шетаме секоја вечер скоро, мора да го фаќа воздух преубаво спие после тоа.

На Scorpio87, mal.ecka и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    7.676
    Вирусот најверојатно нема да исчезне доолго време. И мојов е сличен, те сфаќам. На живци ми оди со тие негови паранои за све и свашта. Ок е да бидеш претпазлив, ама толку тресење за никој нема добро да направи. Свекрва ми е таква потресена, маж ми е на неа. Затоа е полн алергии, нежен што да ти кажам. Едно ветре да го фати одма настинат. Ништо не може да јаде, желудникот на сѐ му е осетлив. Ти си мајка на тоа дете, покажи малку став. Објасни му на маж ти дека не може вечно да избегате луѓе. Никој не вика да одите на собири, ама на воздух излегувајте си. Мене ми е шубе на клупа да седнам, немој да мислиш дека јас сум некоја лабава. Искачаме, шетаме и со никој немаме контакти. Бебево 6 месеци освен домашните двајца го имаат фатено во рака. Претпазливост да, ама се во граници на нормала.

П. С го сместив јас бебе на меше да спие сега, може ќе дремне поише од 20 минути :rofl:

На strelkata, Jana06 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ајде да ни пишеш, знам твоето беше проблематично за спиење :D

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    7.676
    Спиеше скоро пола саат, па одеднаш ја крена главата и како tummy time да прави се преврте и се разбуди (facepalm). Еве сега да презаспие во раце е :devil:

На Jana06, strelkata и mal.ecka им се допаѓа ова.
  15. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Zosto vo race gi zaspivate, nemozam da svatam nikako.
    Neli postoi nekoj drug nacin bez da go gmecis, na pr. na pernica,vo kolicka,vo relaksator,na krevet da cica,zosto vo race?

Ne ve osuduvam, samo me interesira zasto ne mi e svatlivo.

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    Можеби дојат во раце?
    Јас така го заспивав доејќи до кај 5ти месец,после стана тежок и се научивме и двајцата на кревет да цица.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Ne mislev na doenjeto , na niskanjeto v race za da zaspie.

18. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Релаксаторот е само за занимација нема шанси таму да заспиеш бебе. И моето заспива во раце или ако легнам до него само, на друг начин несака. На прсти се бројат заспивањата во количка.. Најубаво ми заспива во раце

На Dianas, Cherry333 и Larahappy им се допаѓа ова.
  19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    7.676
    Нема, моето бебе сака близина. И да се случи да заспие на цице, ма како и да е да заспие, на 15 минути се буди и не презаспива ако не го земам. Во раце одма презаспива и после пак го враќам на кревет. Секоја дремка е со 3 будења минимум. Биди среќна што немаш мака со спиење. Не сака да спие, а кога не е спиен рика. Морам по секоја цена да направам да спие повеќе од 20 минути континуирано зошто вечер е хорор

На MilaSs12, Scorpio87, Larahappy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Vo relaksatorot i da zaspie ja stavam na krevet ako se rasoni i davam da cica i si prodolzuva.
    Pretezno zaspiva so cicanje na krevet, koga sme nafvor vo kolicka spie, nikogas vo race ne mi zaspala.
    Ni ona ni drugite dve.
    Zatoa ve prasuvam.