Кога сме надвор нема теорија да заспие во количка, цел свет му е пред него да го гледа, кај ќе пропушти.. Обично ако сме со кола таму му давам да цица и тогаш заспива, вака не се дава
Za gledanje gledaa i poveke od sto moze, no stom i se spie so klackanje vo kolicka zaspiva, ( ili ako i dadam da cica) pa da zaspie i da prodolzi vo kolicka,nema problem. A vo kola isto,ne saka vo transporter da sedi toa mi e najgolema maka. Saka da ja drzam da pee i igra cel pat, a patuvame mnogu i ne spie po pat
Ме интересира кога го бањаш? Ние иште не сме искочиле и мене ми е страв. Наскоро идеме на југ кај свеки во куќа, таму ќе се шетаме. Ама ако го шетам навечер кога да го бањам? До сега навиката ни е, бањање, цицање па спиење.
Не знам веќе што да правам, бебето по цела ноќ неќе да спие и цело време е на јади поврати, не му собира веќе млеко он пак си бара... не можеш да го оставиш да не му дадеш почнува да вришти и помодрува... ништо не помага ни лулање ни шетање никаков начин... најголем проблем ми е од што е преполн повраќа низ уста и нос и почнува да се гуши мора да го креваш нагоре нон стоп... мора некој нон стоп да го гледа не смеам никако да го оставам...
Мојата никако не се успиваше сама. Ја нишкав до 14м, после наеднаш ми сврте сама сакаше на кревет. Па еве а сега па сака да ја нишкам. Замисли како држам дете од 18м и нишам. Јас не сакам ама во спротивно завршува со хистерично плачење и неможе да се успие. Ете и јас неможам да ја сватам како и е така убаво
Девојки, бебето е денес 6 недели, но многу ика, по 5-6 пати во денот го фаќа икање од по 4-5 минути после се смирува само, досега не му имам дадено ништо против. Дали има некоја слична ситуација и што може да се даде на толкаво бебе?
Го бањам кога се враќаме дома. Се случи 2 пати ептен да е успиен да не може да се освести и го оставив, не го избањав. Види еднаш прошетај го, ако заспива убаво бањај го накај 15-16h и вечерта накај 20-21h шетајте си.
Hahah dusa ona e veke golema, znae da manipulira, za malive bebinja mi bese poveke, kako moze da saka vo race da go gmecis, moive izgleda se padnale da mraZat vo race drzenje...
Мајки, нешто кожава на меше и грбче му стана многу сува на малиов, дури стружи на допир. Мачкам јекодерм ама искрено периодов дека жешко реков ништо не го мачкам да не поти. Сте превзеле ли нешто со сува кожа?
Koga se rodi imase suva koza ja mackav so mleko na carnie i mn i pomogna, za dva tri dena macknje i se sredi. Sto koristis za banjanje? Moze i e jaka hemijata,moive primer Bekutan ne podnesuvaa ni edno, do den denes ocite i liceto im se vcrvenuvaat koga ke se izmijat so bekutan.Vlaznite isto iritacija im pravat,ne otkriv od sto, no samo na od nivnite proizvodi sum imala problem. Ja banjam samo so Kosili i kako mecence mi e posle.(me vraka vo detstvoto,majka mi samo takov ni kupuvase).
Леле Косили Нека порасне малку, па и јас ќе купам да се потсетам на мирисот. Веројатно не е Косили со некакви штетни материи. Исто да ве прашам дали ставате нешто во водата кога ги бањате бебињата, некоја купка? Јас не ставам ништо, само го бањам во шампончето на Веледа.
Најголем проблем ми е што како да се задушува страв ми е да не му се случи нешто, цело време додека спие седам над него и плус жал ми е што сам си се мачи после со повраќањето, стомачето го мачи после
Ne ne i moeto lakomo cucase taka, pa povrakase posle pola saat , niz nos niz usta od kaj najde mesto Ne se sekiraj, bitno cica, ne se plasi ne e nisto loso i strasno, sega imas poveke mleko na pocetok, a bidejki cuca bebusko uste poveke se laci,veke od 2 mesec ke se sredi to se, bez gajle. Guskaj bebus