Зошто би ги делела кога е така во упатството. Таква е дозата за да имаат ефект. Кај нас имаше ефект и еднаш по 25 кога ќе дадев, навечер, кога почнуваа грчеви. Ладни стапалца и дланки се нормални кај бебиња, немаат периферна циркулација. "Детектор" за дали им е ладно е вратчето отпозади. Ако не е ладно вратчето, не му е ладно.
Не знам дали би имале исто дејство ако се кратат така. А Од вчера почнав со давање така да рано е да кажам дали ни помагаат плус тоа давам пробиотик био гаја (од кој не видов подобрување за грчевите) па затоа почнав и со еспумисан. Преку ден бебе е добро спие (има моменти со грчење не викам не) ама навечер од кај 7-8 па се до кај 11 тоа е урлање.. што од грчеви, што за спиење а не може од грчевите да се успие убаво.. и јас полудувам ама тоа е.. трпение само знаеме дека ќе пројде
Kako jas da sum go pisuvala ova za grcevite , sve e ok ama koa ke doe 6-7 istata pesna kaki vas. I jas od denes ke pocnam so espumisan ,bidejki koliefot ocigledno ne i pomagaat . Nase e da probame daj boze da pomognat.
Me stavija vo misla ladnite race i noze sto do pred nekolku dena ne i bea ladni voopsto odkako e rodena no eve denovive i se kamen pa mislev slycajno da ne e nekakov znak deka nesto ne e vo red. Fala ti
Кое косили го користиш? Јас зимата кога бев Мк земав од Дм мислам беше, зелено косили со овес мислам пишуваше на природна база. За другите две, плавото и розевото не знам каков и беше составот, не се сеќавам....
Исто и кај нас, пред 1 месец и се појави на лицето до увото и измеѓу веѓичките и на коленцето на ножето, рапавко на допир, црвенко како лишаи баш, педијатарот ја виде и ми даде еден тестер од La Roche Posay да ја мачкам ама искрено заборавам многу пати, еднаш два пати и ставив само, а гледам се повлекло и без да и ставам нешто.
Дури во петок ми закажа тогаш имало слободен термин за да не сме се мешале во гужва. Рече треба да ги види во живо.. Фала ти
Да не излезе дека тресам глупости, ама мислам од пајаче дека е ,комарец вака не остава. Мислењево не го зимај здраво за готово.
А кој не Има логично објаснување, ако не сте успаднале, или ако немало бебето вечерта, а сабајле му испаднале..тоа е Језиво, ама нема друго. На првата ќерка, така и излезе, мислев дека е од крлеж . Отидовме одма на доктор, ја видоа, рекоа дека не е, и дека е полазена од нешто..а што друго би можело И јас не сакам ниеден инсект, освен пеперутка и бубамара..се научив да не ги гледам веќе
Nie denes bevme na vakcina 16 nedeli ima sinot . Go merea ima 6.040kg i dolg 65 cm. Sega mi rekoa deka moze i da pocne da jade pa trebalo morkov ova nedela. Kolku sum radosna moevo bebe raste brzo )
Мамичкии, моето нежно, а бесно бебе направи 6 месеци денес.. божее како вчера да ја фрлија на мене како делфинче од вода. Ние и понатаму ќе ве дружиме и даваме совети, некако не ни се напушта скроз оваа тема.
Можно ли е толку да му пристудува на бебе кога му менувам памперс? Во собата е околу 24 степени ама приметувам само што го расоблечам почнува да ја тресе вилицата и да киваправи кај некоја вака или што е работата?! А дланките и стапалцата во секунд се ладат, ама ај велам тоа нормално е така
Здраво мајки, бебуш е 7+ кога се одѕвива на своето име кога не иначе во глобала повеќето не може и наша грешка е што до скоро не му се обраќавме на име него мама татичко и сл.. иначе си е позитивно бебе си пее си игра, но тоа од памет ме вади се и сешто прочитав.. ме загрижува мн.. кога почнаа вашите бебуши да се одѕвиваат на имињата?