Без несакани реакции, не ни качи температура ни ништо. Исто и со втората сега на 4 месеци ја прими супер поминавме фала богу. Стававме облоги Антипиреа на боцнатото место исто и ациди борици на памукче ладно, за превенција од качување температура.
Не му е ладно скоро сите бебиња киваат кога ги пресоблекуваме, и кај нас е така, дури и го оставам така гол да си лежи си ужива, на времево и на нив им е жешко
Moras da go vikas na ime covece e,si ima ime! Mojata se vrti na ime zasto tatko i obazava da ja vika na ime, jas ja vikam koga nekoj drug ja drzi ili ako ne me gleda da se svrti,ama si go znae. Prvoto dete taka kako tebe i jas ne go vikav cesto na ime, edno bese galeno od site strani i mislam ne znaese kako se vika, bebe , zlato, sonce, milicko, mamino, tatino....
Дечки, колку трае(ше) кај вас 4тиот скок? Дајте надеж дека ова е минливо. Заспива околу 21ч. до кај 12 -1 спие, па се буди за цицање, па од полноќ на секој час или два. Спијам во движење. А домаќинство чека, и тоа ќе фати нозе. (Пишав и во темата - Скок во развој- ама штама)
Mami posle poragaj mi tecese kako zolt iscedok , prestana nekollu dena i sega mi tece kako rozenikav so malce kafenko ,ama ne mnogu kolku da se kaze dela e tula i e dosaden ?dali imala nekoja of vas vaka i dali e normalno ?
Јас, еве преминав на дневни улошки и се јави тој розеникав со кафеаво. Во петок сум на котрола ќе видиме што ќе каже докторот. Инаку со царски сум породена.
Со наполнети 17 недели минимум е официјална препорака Не е минливо хахахах. Ноќеска од 11 на секој саат стануваше само 2 го пропушти. Имам добиено и цел ден е невозможен ќе се онесвестам кај и да е Иначе 6 ипол месеци е
Напорен, најнапорен до сега. 5ти не го ни сумив ама 4ти душа ни извади. Арно што и во 21 ти заспива, мојава не спиеше без мене ни секунд, исто се будеше секој саат и тоа си клоци, ја зедов до мене поши немав сила да станувам нон стоп и од почеток истото, хаос. 4 несец имаат исто sleep regression, па ако се и запчиња во прашање, ќе ти се виде цела вечност ама има крај.
Значи ќе пукнам морам овде. Бевме на детски роденден и една мајка која и самата има 11 месечно бебе има херпес на устата и така го фати бебчето мое за рака и му ја бакна раката, и тоа потоа беба одма у уста ја стави Одма ја извадив раката од устата и веднаш ја измив со вода и сапун, па и немаше топла вода како за беља морав со ладна . Лелее колку ми е страв и мака сега ауу ќе си пукнам од грижи недај боже да се заразила. Јас сум цел живот со херпеси и кога бев трудна и на пораѓајот со неа имав исто херпеси ама тоа се од мајката, а сега од други не знам. Била на доктор и рекле не е тоа херпес туку балончиња на устата од внатрешна температура и као не било страшно. Аууу неможам луѓе. Многу ми е страв. Па сакав да ја ставам у транспортер жената се наведна да ми ги тргне играчките и ги испофати сите играчки и приверзокот со цуцла. Ај дома перев играчки превивав цуцла. Уфф
Силна ти душа тебе а и тело. Како успеваш? Ајде од 7ми месец натака да се промени ти посакувам. И сам да си заспива и без будење, па да се одмориш и ти.
те жената! Шо мајка шо жена ќе беше таа? Ни под разно не се бакнува бебе! Добро е одма што си изреагирала, си ја измила и нема да ѝ се појави ништо. А за другпат стоп за сите шљапачи на бебиња.
Леле не зборувај, не се ни сеќавам кој дел од рачето бебе стави во уста, ја бакна некаде на дланката до почеток на прстињата, до средните зглобчиња на прстите, а бебе кој дел стави у уста не знам. Дали прстињата или кај палецот тој дел. Мислам дека некој удар ќе добијам од шо се изнервирав и од грижи сега. Морам сега да ја набљудувам. Белким нема да има ништо.
Мајки бебево е 5 недели, во ушињата има жолто и тоа мириса гадно. Во болница ни рекоа да не ги пипаме ушите. Не сме ги пипале, а и не го болат зашто му ги допирав и не реагира.
исто прво дете внуче галено, бабино дедино злато теткино.. и сеа ум немам во глава се ми поминува.. а ептен сака луѓе се дружи се смее игра.. иначе сме и предвремено родени..
Сабајле ги прими рота и шестовалентната, се опремивме со сирупи, чепчиња и ленти ама еве досега не качи температура. Кенкав е, поспан, се буди само за цицање.