А рота и шестовалентната се примаат во исто време на 2 месеци ??? И каде ги примивте во која клиника ???
У Германија 6 валентна,рота и пнеумокока се примат у еден ден заедно и тоа три дози се така заедно ги стават. Моја беба рота не прима, само одделно шествалентна и пнеумокока. И ги поделив вакцините.
Мојов нешто пред да наполни 2 месеци. Се загледува во некоја точка или предмет ,се смее и дури писка Кога му гугам и го чепкам околу устето и тој знае да гугнува. Некогаш смеата и пискотниците преминуваат во плачкиТоа ако го оставам да лежи и не го кренам навреме
Wow не се тоа многу вакцини наеднаш? Кога прими рота и шестовалентна,прашав за пнеумокока ми рече после 30дена најмалку. Како и да е,муабетот ми беше дека рота се пие,не се боцка
Од полн месец па најкасно до крај на вториот месец, зависи од детето. Се смешкаат само, на глас почнуваат да се смеат малце покасно.
Ии официјално ние сме кај громчето во 17та недела Party ни е баш.. не се сеќавам дали спиев ноќва воопшто цело време се будеше, еве сега здивна малце конечно.. ии да додека го пишував ова се разбуди толку беше
Син ми е скоро два месеци и се исфрли ко ситни бубулички црвени по лиценцето. Со што да го намачкам ????
Да не е околу устата само или по целото лице? Зашто моево кога почна рацете во уста да ги става почнаа ситни да му се појавуваат само околу устата, па му ги мијам рацете почесто.
Ништо,се чисти уште од твоите хормони.Ке се повлечат сами,немој да мачкаш мрсни креми на жешково. Со мокро крпче нежно пребришувај само.Јас така и’ “мијам” лице секое утро и навечер.
Ајмоо, да се здружиме сите со 4то скокче и турбо громче, па можда ќе нѝ се соберат ноќни часа на спиење како за еден човек. Инаку сакам да прашам, ако пример го фатиле бебе скокчето од 17та недела, дали во тој случај ќе му трае САМО две недели.? Бидејќи пишува дека може да трае од 2 до 6 недели, и дека може да почне од 14та или 15та недела, и ако почне порано си тера до крај? А штом почнало подоцна околу 17та, значи и пократко ќе биде.. Не знам како кога, само знам дека сум гроги. Па можда и непцето го нервира, а вчера и на стомаче се преврти да спие, па го чував дали диши... Журката
Леле немој да броиш те молам, јас мислам од што рачунав скокови чуда викав еве ќе заврши сега сега и никад не заврши. И навечер така правам, еве заспал ќе поспијам барем 2 саати, тој за 15 минути ете ти го. Терајте си, растете и ќе помине (кога тогаш), се надевам побрзо отколку кај нас . Дава нешто сила, се издржува сѐ за нашите златца
Ic ne broi zasto e razlicno kaj site bebinja i nemozes krajot da go znaes.I ne da te plasam ama ako ne te zaobillkoli 5 skok togas ebuste postrasno so dodatno celodnevno vristenje.